Cookie- og Privatlivspolitik
Penis-monstre, sex-orgier og Nic Cage ramte Cannes

Penis-monstre, sex-orgier og Nic Cage ramte Cannes

Syrede dage på filmfestivalen

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Cannes Filmfestivalen kan uden tvivl godt være en lidt tør affære med langsomme (muligvis gode) kunstfilm på stribe.

Men den sydfranske festival er heldigvis også mere end det, hvilket er rart for deltagerne, der efter en uge måske trænger til at andet end dramaer. 

Og sådan én dag var søndag, der bød på slibrige genrefilm for folk uden sarte nerver.

Climax
Gaspar Noe (ham med Irreversible, Into the Void og Love) deltog i Directors Fortnight med en særdeles grænseoverskridende sag om en dansetrup, der tager på hyttetur, drikker vanvittigt meget sangria og eksperimenterer med sex og stoffer indtil sammenblandingen eksploderer i satanisk vold.

Køerne før filmens visninger var så lange, at mange måtte gå forgæves - anmeldelserne bagefter var blandede, men ingen var i tvivl om, at en af branchens største spradebasser var tilbage for at provokere.

Se traileren her:

Murder Me, Monster
I den argentinske ende af skalaen og som en del af Un Certain Regard-programmet så vi Alejandro Fadels kunst-gyser, der bød på et af filmhistoriens mest originale monstre.
Uden at afsløre for meget turde filmen - om en politimands efterforskning af en række yderst bestialske kvindemord - at vise adskillige kønsdele. På døde kvinder, varme kvinder, i bjerglandskabet og sidst men ikke mindst som en del af mord-akten, hvor bl.a. en monstrøs penis slagtede løs. En kultfilm er født.

Mandy
Nicolas Cage har fået en del opmærksomhed for karrierens måske mest vanvittige rolle i 'Mandy'. Panos Cosmatos’ voldsorgie af en B-film, om en mands hæmningsløse hævn på en flok overnaturlige væsner - tilsat en underlig kærlighedshistorie - er en af den slags film, Nicolas Cage-fans står og venter på. Et slags comeback for den excentriske skuespiller? Næppe. Men underholdningsværdien klædte Cannes.

PS: Følg os på Instagram og Twitter for opdateringer fra festivalen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik Plauborg

Jeg glæder mig super meget til at se filmen margrete den 1 biografen i marts 2021.Håber der er merchandice til filmen.

1 dag siden
Never too many movies

Fin opsummering af Tobias Lindholm. Men det er vel også værd lige at nævne, at manden står bag Krigen, som jo er en Oscarnomineret film.

1 dag siden
Morten V. K. Pedersen

Er helt enig med dig Daniel, der er virklig mange gode afsnit! Vi burde lave en afstemning af hvilken sæson der er den bedste .

1 dag siden
Jetteuser/370563
Jetteuser/370563

Snatch

1 dag siden
Thomas

Så kunne de da have kaldt den Where`s Waldo. (Find Holger)

2 dage siden

Aktive debatter