Morgen Freeman anklaget for sexchikane

Skuespilleren har udsendt en undskyldning
Billede
(© Lucy / EuropaCorp)

Morgan Freeman er blevet anklaget for upassende opførsel og sexchikane fra mindst otte kvinder i en artikel fra tv-stationen CNN

Blandt anklagerne lyder det, at den 80-årige skuespiller skulle have krænket en ung produktionsassistent på filmen Going in Style fra 2015, hvor hun i flere måneder var udsat for krænkelser i form af både berøringer og kommentarer om hendes figur og tøj næsten dagligt. I en situation løftede Freeman kvindens nederdel, mens han spurgte, om hun havde trusser på. 

Det lykkedes aldrig for Freeman at få løftet nederdelen helt, fordi kollegaen Alan Arkin bad ham stoppe: "Morgan blev freaked ud og vidste ikke, hvad han skulle sige," fortæller produktionsassistenten til CNN.

En af CCNs egne journalister, Chloe Melas, beretter ligeledes om en hændelse med den Oscar-vindende skuespiller i forbindelse med et interview, hvor hun fik nogle ubehagelige kommentarer med på vejen. Da hun hilste på Freeman, skulle han have kigget op og ned ad den højgravide Melas og mere end en gang have sagt: "Jeg ville ønske, at jeg var der".

Siden offentliggørelsen har Morgan Freeman kommet med en officel undskyldning, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Enhver, der kender mig, eller har arbejdet med mig, ved at jeg ikke er en, som bevidst fornærmer eller gør nogen utilpas, undskylder Freeman, der fortsætter:

- Jeg undskylder overfor enhver, der har følt sig utilpas eller ikke respekteret - det var aldrig min hensigt.

Morgan Freeman har været en fast del af Hollywood siden 80'erne og har været Oscar-nomineret hele fem gange, hvoraf han snuppede statuetten i 2005 for dramaet Million Dollar Baby. Men skuespillerens prishylde kan blive ramt, for ifølge AFP overvejer det amerikanske skuespilforbund Screen Actors Guild at trække den ærespris, som Freeman fik i januar tilbage - afhængig af sagens udfald.