Lars von Triers frastødende film skabte udvandringer i Cannes

Vi så Lars von Triers seriemorder-film i Cannes
Billede
(© Zentropa/Christian Gjernæs)

Vi har netop set Lars von Triers The House That Jack Built til gallapremieren ved Cannes Filmfestivalen, hvor den berygtede instruktør vendte tilbage efter flere års bortvisning pga. yderst uheldige udtalelser tilbage i 2011.

Nu er filmskaberen tilbage med en film, der vil dele vandede og især få folk til at se rødt. Den er hyper-voldelig, depraveret, selvsmagende og gør samtidig tykt grin med det hele. Undertegnede slugte det råt.  

Se også: Den første trailer til Lars von Tries seriemorder-film

INTET er helligt i denne film, der har scener lignende 'The Human Centipede, Salo og . Mine to sidemænd udvandrede, og ifølge Twitter var der deciderede masseudvandringer i salen. 

For mange vil filmens fokus på en seriemorders (spillet med stor humor af Matt Dillon) selvretfærdiggørelse af sine monstrøse handlinger som værende kunst, være direkte usmagelige. Efter min mening er det en af Triers bedste film længe. Et fuldkomment sygt værk, der virker enormt personligt, leveres i et underholdende dynamisk tempo og provokerer sit publikum. 

Før visningen blev Trier modtaget med stående ovationer (se videoen forneden), og det samme skete efter filmen med seks minutters klapsalver.

The House That Jack Built får dansk premiere den 29. november.