Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1996

Årets bedste film 1996

Stem og vind billetter

Stem op!
81
Stem ned!
0
(reset)

Det er som at skulle vælge mellem sine børn – umuligt! For filmåret 1996 bød på op til flere forrygende titler over et bredt genremæssigt spænd. Men vi skal til det igen: Hvilken film er den bedste?

Kigger man på Oscar-vinderne, finder man bl.a. The English Patient med hele ni Oscars for bl.a. Bedste film, Bedste instruktør og Bedste score. Coen-brødrenes Fargo løb med to Oscars – den for bedste kvindelige hovedrolle til Frances McDormand og bedste manuskript.

Roland Emmerichs invasionsfilm Independence Day fik en Oscar for bedste effekter, mens Cuba Gooding Jr. tog en gylden statuette for bedste mandlige birolle i Jerry Maguire

I Danmark væltede Nicolas Winding Refn ind i biografen med sin debutfilm Pusher. Der var også stoffer på menuen med Danny Boyles Trainspotting, mens det gjaldt den umulige kærlighed i Romeo + Juliet.

Samme år var der også smæk på Tom Cruise udover ’Jerry Maguire’, nemlig i Mission: Impossible, mens gysergenren blev fodret med Scream, og Guldpalme-vinderen var Mike Leighs drama 'Secrets & Lies'.

I udvælgelsen af de 10 film har vi naturligvis måttet sige farvel til flere personlige favoritter. Men sådan er legen. Derfor har vi noget ufrivilligt fravalgt bl.a. The Rock, Mars Attacks!, Klokkeren fra Notre Dame og The Long Kiss Goodnight.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
kasper

mission impossible 1 glemmer den aldrig det år den lå nr 1 i bio i danmark håber den vinder

Palleuser/687007

Mit valg på Favoritfilm - 1996 er faldet på "Mission Impossible". Det har (som sædvanlig) været et svært valg, men jeg synes at Brian de Palma virkelig lavede et mesterværk med denne spion-thriller, som associerer kraftigt til den kolde krig. Filmen har en hæsblæsende handling lige fra start til slut og Tom Cruise i hovedrollen som agenten Ethan Hunt skifter brillant hele tiden mellem skarpsindighed og rå manpower, og leverede én af hans karrieres største præstationer. Endvidere skal fremhæves skuespillere som Vanessa Redgrave, Jon Voigt og Kristin Scott-Thomas der tillige leverede nogle fornemme præstationer i deres biroller i denne fremragende spion-thriller som mange længe havde savnet. Derfor denne film som efterfølgende har ført meget godt med sig.

Irinaliva Maryann

Jeg kan godt lige filmen samt skuespillerne. Jeg synes, at filmen altid er spesielt med Leonardo De Caprio.

Steen Flemming

Den er skøn og meget klassisk engelsk.

9No

Fargo er den bedste film fra 1996 og også den der holder bedst 22 år efter. Underspillet, men hylende morsom sort komedie, med en super cast af skuespillere og en skæv stemning hele vejen igennem. Yah!

Ginauser/1462682

Det er en underholdende film, som aldrig vil ældes og i min verden vil det altid være en klassikker og en must-see film.

jan KAuser/347337

pusher - dansk og rigtig god kvalitet og historie

jan KAuser/347337

pusher - dansk og rigtig høj kvalitet

Steffenuser/815517

Klassisk, flot og underholdende science-fiction version af Top Gun - med aliens!

Piauser/709359

Jeg stemte på Independence day den var den god og spændende og den holder stadigvæk den dag i dag

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Sune Pedersenuser/171268
hmm
Sune Pedersenuser/171268

Jeg synes på ingen måder at nogen af godfather filmene er gode... så fatter ikke hvad de overhovedet laver på listen :P

3 timer siden
kasper

mission impossible 1 glemmer den aldrig det år den lå nr 1 i bio i danmark håber den vinder

7 timer siden
Kathrine

Jeg synes at den seneste Marvel-film er den bedste! Det er en fantastisk film med et (ondt!) twist til sidst, som man ikke havde forventet!

11 timer siden
Jacob

Indtil nu har heltene klaret frisag, og det er på tide at der er en risiko, og konsekvensen af deres deltagelse rammer dem.

12 timer siden
Jacob

... hvilken målgruppe har det her umættelige behov efter Junglebogen?

12 timer siden

Aktive debatter