6 film og 1 tv-serie på vej med Leonardo DiCaprio

Seriemorder, FBI-agent og amerikansk præsident
Billede
(© UIP/Warner Bros./Sony Pictures)

Denne artikel blev første gang udgivet i maj 2018 - og er senest blevet opdateret i november 2020.

Hollywoods sidste ægte filmstjerne Leonardo DiCaprio har mange spændende projekter på vej - deriblandt tre Martin Scorsese-projekter og skuespillerens første tv-serie.

Don't Look Up (2021)
Komedie om to ukendte astronomer, der forsøger at advare verdensbefolkningen om en asteroide med kurs direkte mod jorden. Filmen instrueres af Adam McKay (Vice) og har den vildeste rolleliste, da den udover DiCaprio bl.a. har Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet og Cate Blanchett ombord.

Killers of the Flower Moon (2021)
Scorsese og DiCaprio samarbejder i det kommende krimi-drama ’Killers of the Flower Moon’, der tilmed har Robert De Niro på rollelisten. Filmen finder sted i 1920’erne, hvor sagen om mordene på en række medlemmer af Osage-stammen giver anledning til opstarten af selveste FBI. Det er netop blevet bekræftet, at DiCaprio skal spille nevøen til Robert De Niro, som er en konfliktfyldt karakter - han skal altså ikke spille den heroiske FBI-agent, som først antaget.

Arkivbillede fra sagen, der efterforskes i 'Killers of the Flower Moon'

 

The Devil in the White City (tv-serie)
DiCaprio har længe vist interesse i at spille en slags seriemorder, så hvorfor ikke spille en af de første nogensinde dokumenteret i tv-serie-udgaven af Erik Larsons prisvindende bog 'The Devil in the White City'. Handlingen følger morderen H.H.Holmes, der også var arkitekt bag 1893s Worlds Fair.

H.H. HOLMES OG DICAPRIO
Seriemorder H.H. Holmes og Dicaprio ('Django Unchained')

 

The Black Hand (ukendt premieredato)
Thriller baseret på Stephan Taltys bog om politimanden Joseph Petrosino (DiCaprio), der i starten af 1900-tallet forsøger at få skovlen under den italiensk-amerikanske bande, The Thugs. Historien om Joseph Petrosino er tidligere blevet filmatiseret med Gene Kelly i rollen i 'The Black Hand' fra 1950.

'The Black Hand' (1950) med Gene Kelly genindspilles med DiCaprio.

 

Roosevelt (ukendt premieredato)
Næste store Leo-Scorsese-samarbejde bliver formentlig det biografiske drama om præsident Theodore Roosevelt. DiCaprio skal spille titelrollen som USA's 26. præsident, der udover at besidde embedet fra 1901-09 også modtog Nobels fredspris for sine bestræbelser for at afslutte den russisk-japanske krig. 

Theodore Roosevelt og DiCaprio
Theodore Roosevelt og DiCaprio ('The Aviator')

 

The Crowded Room (Ubekræftet)
For fem år siden blev det meldt ud, at DiCaprio skule spille den virkelige Billy Milligan, som blev anklaget for mord og voldtægt, men gik i retten og forsvarede sig selv med diagnosen "personlighedsforstyrrelse". Ifølge sagen havde Billy op til 24 forskellige personligheder, så man kan godt forstå, hvorfor en skuespiller ønsker sig opgaven. 

Leonardo da Vinci (ubekræftet)
Denne titel er endnu ikke bekræftet, men rygterne lyder, at DiCaprio en gang i fremtiden skal spille sin navnebror - multi-kunstneren Leonardo da Vinci i en filmatisering af Walter Isaacsons (ham der også skrev 'Steve Jobs') biografi herom.