Cookie- og Privatlivspolitik
Terrorangrebet på Krudttønden bliver filmatiseret

Terrorangrebet på Krudttønden bliver filmatiseret

Manden bag Flammen & Citronen instruerer

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Optagelserne til filmen 'Notat' om det terrorangreb, som ramte Danmark natten mellem den 14. og 15. februar 2015 starter til efteråret. Bag filmen står den danske instruktør Ole Christian Madsen, der er drevet af en personlig relation til et af ofrene.

- Der gik ikke lang tid derefter, før jeg besluttede, at jeg ville lave filmen. Som alle andre var jeg rystet over, at sådan et angreb kunne ramme København, og jeg kom frem til den erkendelse, at når tiden var moden, ville en film om tragedien kunne bidrage til den nødvendige samtale om den, udtaler Ole Christian Madsen i en pressemeddelse.

Filmen fortæller om hændelsen og foregår over 48 timer. Der er fire hovedpersoner – ofret fra Krudttønden, ofret ved synagogen samt gerningsmanden og betjenten, der skød ham.

Det er tre år siden den skæbnesvangre nat fandt sted, og spørgsmålet er derfor, om det er for tidligt, eller om vi har overhovedet har brug for at få historien fortalt på ny på det store lærred? Hertil udtaler Ole Christian Madsen:

- Vi lever i en accelererende tid, og informationsmængden og den konstante og globale nyhedsstrøm påvirker vores oplevelse af tid. Tre år er lang tid i dag, fordi der er blevet lagt så mange lag af betydning og fortolkning ovenpå begivenhederne allerede. Tiden er moden til filmen, og begivenhederne bliver hele tiden bearbejdet længere ind i vores forståelse af verden.

Familierne til ofrene bakker op om projektet, der også har bidraget med vigtigt research. De seneste tre år har den 51-årige instruktør brugt på at skabe et stærkt udgangspunkt for en nuanceret og værdig film, som det lyder i pressemeddelelsen.

Ole Christian Madsen har tidligere stået bag store danske film som Nordkraft og Flammen & Citronen samt instrueret flere afsnit af den amerikanske serie 'Banshee'.

'Notat' er planlagt til at få premiere i foråret 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.