Spielberg vælger DC til sin første superheltefilm

Instruktøren slår vanvittig box office rekord
Billede
(© Den store venlige kæmpe / Disney )

Steven Spielberg er den første instruktør til nogensinde at runde 10 millarder dollars på verdensplan i box office indtjening med sine film, der jo tæller alt fra E.T. over Jurassic Park til Schindler's List

Den nye rekord er begået med den biografaktuelle sci-fi-basker Ready Player One, som instruktøren har lavet i samarbejde med Warner Bros. - og netop dette makkerskab ser ud til at fortsætte.

Det sker, når den 71-årige instruktør kaster sig ud i sin første superheltefilm, hvilket instruktøren selv meddelte i en pressemeddelelse:

- Det var fantastisk at samarbejde med holdet på Warner Bros. om at bringe 'Ready Player One' til det store lærred. De tilfører en blanding af lidenskab og professionalisme til alt, de laver, og har en enorm historik med denne genre. Jeg er spændt på at blive genforenet med dem på 'Blackhawk'.

'Blackhawk' er baseret på de populære DC Comics fra 40'erne, der følger en lille gruppe af piloter af forskellige nationalitet under 2. verdenskrig, der både kæmper mod nazister og superskurke. Dermed er det en historisk periode, som Spielberg har skildret flere gange før.

Det bliver filmskaberens makker fra bl.a. 'Jurassic Park' og War of the Worlds, David Koepp, der skriver manuskriptet, mens Spielberg kommer til at fungere som producer - og måske instruktør.

Spielbergs næste film bliver dog Indiana Jones 5, som starter optagelser til næste år.

Instruktøren er lige nu aktuel med to film i de danske biografer, The Post og Ready Player One.