James Cameron håber at folk har fået nok af Marvel

Superhelte-filmene mangler familieværdier 
Billede
(© 20TH CENTURY FOX)

Til trods for at folk venter spændt på, at den seneste Marvel-film Avengers: Infinity War kommer ud på det store lærred, er der også dem der er glade for, at slutningen er nær. 

"Det er nok for det bedste" udtaler Avatar-instruktør James Cameron i et interview for at promovere dokumentarserien 'Story of Science fiction'.

Cameron indrømmer dog, at han selv er fan, men at han frygter, at Marvel har domineret sci-fi-genren for meget de seneste år og tilføjer:

- Der er andre historier at fortælle udover dem om hyper-gonadale mænd uden familier, der laver dødsforagtende ting i to timer og ødelægger byer i processen. 

På trods af at Cameron udtrykker klart, at han synes MCU-filmene fylder for meget i genren, har instruktøren lanceret fire kommende efterfølgere til hans egen sci-fi-succes Avatar fra 2009, OG at han lige nu arbejder på en kommende Terminator-film, som vil blive den sjette i rækken. 

Instruktøren oplyste i samme interview, at de fire kommende Avatar-film vil handle mindre om krigere, der er villige til at tage på selvmordsmissioner, og mere om familier, hvilket gør Avatar-fortsættelserne sammenlignelige med Godfather-sagaen. Cameron mener selv, at de nuværende superhelte-film er uinteresseret i familie-værdierne, da heltene hverken har børn eller forældre, og modsætningen vil gøre hans kommende Avatar-efterfølgere unikke. 

I sin nye seriedokumentar, som Cameron har lavet, snakker han og bl.a.  Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith og Sigourney Weaver om science-fiction som genre.

Se traileren til dokumentaren 'AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction her'.