Ugens premierefilm

Vikander som Lara Croft og olieanimeret Van Gogh
Billede
(© WARNER BROS)

Den kommende uge byder på lidt for enhver smag. Er du til enten romantik, olieanimerede film eller action baseret på et computerspil, så har biograferne noget for dig.

Tomb Raider
Action-eventyret er et reboot af spilfilmatiseringerne om Lara Croft, der denne gang spilles af svenske Alicia Vikander, og skildrer begyndelsen for arkæologen på den første ekspedition. Crofts fader forsvandt for syv år siden, og hun nægter at overtage styringen af hans forretningsimperium. I stedet sætter hun sig for at finde sandheden om farens forsvinden, hvilket bringer hende til en mystisk ø, hvor eventyret for alvor starter.

THE LEISURE SEEKER/SCANBOX

Vores livs ferie
John (Donald Sutherland) og Ella (Helen Mirren) har været sammen i 50 år og er nu begge udfordret af sygdom, der gør hverdagen mindre magisk. Derfor beslutter det modne par sig for at pakke autocamperen, drage ud på et eventyrligt roadtrip for at genopleve fortiden, og nyde hinanden og livet, inden det er for sent.

LOVING VINCENT/MIRACLE FILM

Loving Vincent
Animationsfilmen er verdens første 100 procent olieanimerede film, hvor 150 kunstnere har udført hvert eneste ene af malerierne. En såret mand vakler ned ad gaden den 29. juli 1890 i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh, som på det tidspunkt var ukendt for omverden, men er i dag en af historiens største kunstnere. Malerens tragiske død er stadig omgærdet af mystik og spekulationer, og ’Loving Vincent’ skildrer disse sære omstændigheder.