Så længe jeg lever har succes

Flot åbeningsweekend for John Mogensen-filmen
Billede
(© NORDISK FILM)

Den danske film Så Længe jeg lever er kommet forrygende fra start og er den gået hen og har fået den bedste premiereweekend for et dansk drama i fem år siden Jagten udkom i 2013. Dramaet har solgt hele 91.500 billetter i premiereweekenden inklusiv snigpremierer.

Filmen, som er instrueret af Ole Bornedal, omhandler den folkekære musiker John Mogensen, som tog sit sidste åndedrag i 1977 i en alder af 48 år.

Se også: Rasmus Bjerg: Jeg blev meget glad for spandauer

Til trods for at det er over 40 år siden at John Mogensen levede, er han, sammen med sin musik, elsket af danskerne.

I hovedrollen har vi fornøjelsen af Rasmus Bjerg, som tidligere har haft succes indenfor komediegenren, med de storesælgende film Alle for én og efterfølgerne, men også indenfor børnefilm med Jeg er William og Sikke et Cirkus der begge havde premierer i 2017. Dette er altså hans gennembrud på film som dramatisk skuespiller.

SÅ LÆNGE JEG LEVER/NORDISK FILM

Publikum er tydeligvis tilfredse med resultatet af filmen baseret på John Mogensens liv, og ud fra Jyllands-Postens anmeldelse ser det også ud til, at kritikerne er overbeviste:

- ”En film om John Mogensen må nødvendigvis også være en film om musik, og også her lykkes det forbilledligt for Bornedal at integrere sangene som en naturlig del af filmen som helhed i stedet for blot at soundtracke den på slagermanér. Ikke siden ”Nattevagten” (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

Ydermere er det også den bedste premiereweekend for en dansk film i halvandet år, siden Klassefesten 3 fik premiere i oktober 2016.

Billetter til ’Så længe jeg lever’ kan lige nu købes på kino.dk