Premieren på Dark Phoenix og New Mutants udskydes igen

De to X-Men-film udkommer en del senere end forventet
Billede
(© 20th Century Fox)

20th Century Fox har udsat premieren på to af de nye X-Men-film, Dark Phoenix og The New Mutants. Igen.

2018 var ellers året, hvor hele tre X-Men-film skulle udkomme med de to nævnte titler og Deadpool oveni. Men nu bliver 2019 istedet året med to mutant-film.

X-Men: Dark Phoenix var først sat til at udkomme november i år. Nu hedder den amerikanske premieredato den 14. februar 2019.

Filmen er den sidste i serien, hvor vi får et gensyn med trioen James McAvoy (Xavier), Michael Fassbender (Magneto) og Jennifer Lawrence (Mystique). 

Handlingen følger op på begivenhederne fra X-Men: Apocalypse, men foregår 10 år senere. Seriens faste producer Simon Kinberg springer ud som instruktør, og det yngre hold bestående af Tye Sheridan, Kodi Smit-McPhee og Evan Peters gør Sophie Turners titelkarakter selskab, mens Jessica Chastain debuterer i universet.

Dato-ændringen sker pga. reshoots, men kan også skyldes, at Fox' anden store film, Freddie Mercury-biografien Bohemian Rhapsody, er blevet rykket frem i USA, så filmen nu får premiere den 2. november, hvor 'Dark Phoenix' jo lå.

The New Mutants skulle oprindeligt have haft premiere i 2018. Så blev datoen ændret til april 2019. Nu er filmen planlagt til august 2019. 'New Mutants' byder modsat 'Dark Phoenix' på en helt ny begyndelse for et mere dystert kapitel i franchisen og med friske unge skuespillere på banen.

Se også: Første trailer til The New Mutants

Josh Boone (En flænge i himlen) instruerer filmen, der ser ud til at blive en rendyrket gyser med fokus på en slags sindssyge-anstalt for mutanter. Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton og Alice Braga er på rollelisten. 

Udsættelsen skyldes højst sandsynligt, at nye "mere uhyggelige" scener, skal i kassen - på trods af, at instruktøren har bekræftet en censur i nærheden af 11 år herhjemme.

Deadpool er næste X-Men-relaterede film med premiere den 16. maj.