Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2018 - <strong>Bedst & Værst</strong>

Oscar 2018 - Bedst & Værst

Frances McDormand reddede alt!

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Oscar-statuetterne er netop blevet uddelt ved det årlige show i Hollywood. Jimmy Kimmel indtog værtsrollen på en aften, der ikke bød på de store overraskelser, men som trods alt ikke var uden mindeværdige Oscar-øjeblikke – af både det gode og det dårlige.

Vi kigger således på nattens højde- og lavpunkter.

DET BEDSTE: Fra indesko til penis-joke

Kvinder rejs jer op!: Det var ganske vist ikke den store overraskelse, at Frances McDormand vandt en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. Ikke desto mindre leverede hun aftenens mest mindeværdige takketale. Hun fik med både ukuelige energi og smittende latter alle salens kvinder til at rejse sig op. Det uden at blive en forceret gimmick, men både oprigtigt og charmerende. Sådan.


Det handler om film: Midt i talerne er det altid rart med et par gode montager, der minder en om, at det handler om FILM - og ingen laver dem bedre end Akademiet. Så gode, at man midt i en hyldest til de amerikanske soldater får os til at tænke: ”Damn, jeg elsker krigsfilm!”. Oven i det kom et sammenklip om diversitet, det klassiske in memoriam (med en fin Tom Petty-hyldest af Eddie Vedder) og sidst med ikke mindst en utrolig dejlig tribut til de sidste 90 års film. Kimmel lagde op til politisk engagement:
Værten var ikke lige så skarp som sidste år - hverken i sin åbningsmonolog eller i de planlagte øjeblikke under showet. Han havde også meget at se til, da han skulle balancere underholdning med en yderst politisk stemning. Han var bedst, da han udråbte Oscar som den mest respekterede og elskede mand i Hollywood pga. manglen på en penis. Samtidig forsøgte Kimmel at lægge op til en holdningstung uddeling ved at opfordre folk til at nævne mærkesager i sine taler.Små lyspunkter i ellers afdæmpede taler:
Sam Rockwell vandt for Bedste birolle og skal have credit for at hylde sin far, der kunne finde på at hente ham fra skole under dække af en syg bedstemor - bare for at gå i biografen. Tak bedstefar Rockwell! Gary Oldman vandt som fortjent endelig en gylden statuette og gik på scenen som den ældre britiske gentleman, han er. Sidst havde Kumail Nanjiani fra ’The Big Sick’ en fremragende pointe, da han i en montage ytrede: ”Nogle af mine favoritfilm handler om hvide mænd. Nu kan de se sådan nogle som mig, og identificere sig med sådan en som mig. Det er ikke så svært, jeg har gjort det hele mit liv”. 

Det gamle guld gik på scenen: Eva Marie Saint (93), Jane Fonda (80), Helen Mirren (72), Christopher Walken (74), Rita Moreno (86) gjorde alle flot entre, mens periodedrama-legenden James Ivory vandt prisen for Bedst adapterede manuskript for ‘Call Me by Your Name’. Den 89-årige amerikaner gik på podiet iført en skjorte med et billede af Timothée Chalamet. RESPEKT!

Oscar-uddeling i indesko: Der var måske nok en smule langt mellem både de uforglemmelige prisoverrækkelser og takketaler, men skuespillerinderne Maya Rudolph og Tiffany Haddish, der overrakte prisen for Bedste dokumentarkortfilm, bragte tiltrængt og veloplagt energi til showet iført bekvemte indesko og med de høje hæle i hånden. Uformelt og muntert.Verdens rareste Guillermo del Toro:I’m an immigrant”, med disse ord åbnede den mexicanske filmskaber sin første takketale, da han fik overrakt statuetten for Bedste instruktør. Således også med en pointe om, at alle upåagtet ophav skal tro på sig selv og gå efter drømmen. Jovial, rar og umulig ikke at holde af. Han indtog podiet to gange, da han også måtte på scenen for at modtage prisen for Bedste film. Her var det også en varm og personlig tale, der ikke druknede i namedropping af personer, vi alligevel ikke kender. Nærværende og relaterbar.

Endelig fik fotografen Roger Deakins en Oscar: Med sin 14. nominering blev det langt om længe tid for mesterfotografen Roger Deakins til at indkassere en Oscar for bedste fotografering – det for den visuelt overrumplende 'Blade Runner 2049’. Utroligt nok, at det ikke er sket tidligere med tanke på bl.a. 'The Shawshank Redemption', 'No Country for Old Men' og 'Sicario'.Anden gang er lykkens gang:
Sidste års helt store og skandaløse Oscar-øjeblik var da Warren Beatty og Faye Dunaway fik læst navnet op på den gale vinder i kategorien Bedste film – 'La La Land' i stedet for 'Moonlight'. Den uheldige duo vendte i år tilbage for at få gjort det rigtigt i år. Det lykkedes dem heldigvis også, da statuetten for Bedste film blev overrakt til 'The Shape of Water'. Instruktøren Guiellermo del Toro dobbelttjekkede dog lige muntert konvolutten for det rigtige svar.

Overraskelsen: Jordan Peele vandt en smule overraskende en Oscar for Bedste originale manuskript over favoritterne 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' og 'The Shape of Water'. Begejstringen var stor og hans tale var ligeledes værdig. Oven i hatten var en af aftenens bedste jokes fra samme film, da Jimmy Kimmel truede med, at de, der var for langsomme med talerne ville blive sendt af scenen med ordene "Get out, get out, get out!".


DEN VÆRSTE: Fra kulørt jetski til forudsigelige statuetter

Intet nyt fra prisfronten: Det var en aften uden de store overraskelser i konvolutterne. Her var det overvejende de vindere, der var blevet spået på forhånd, som også gik hjem med en guldmand i lommen. Lige fra Frances McDormands Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle, videre til ’Coco’ for Bedste animationsfilm, mens Gary Oldman til ingens overraskelse fik en Oscar for sit portræt af Winston Churchill.

Vind en jetski minus Helen Mirren: Et af Jimmy Kimmels forsøg på at bringe showet lidt ned på jorden var ved at udlodde en kulørt jetski til den Oscar-vinder, der leverede den korteste takketale. Med Helen Mirren som præmiekvinde vel at mærke. På papiret måske et både skørt og morsomt indslag. I praksis mindre vellykket og blot en smule malplaceret.Biografoverraskelsen: Jimmy Kimmel ville gerne takke alle dem, der går i biografen og ser filmene. Således trak han en række af aftenens stjerner med sig ind i en tilstødende biografsal for at overraske det intetanende publikum. Således troppede bl.a. Guillermo del Toro, Mark Hamill, Gal Gadot, Ansel Elgort, Margot Robbie, Armie Hammer og Lupita Nyong'o op med snacks og hotdog-pistoler. Desværre bare aldrig rigtigt morsomt forløst, men mest blot kaotisk.

Kimmel som 9-årig: En af de lovende sketches, der faldt til jorden, var da Kimmels 9-år-gamle selv kom på scenen og præsenterede Star Wars-holdet. Dårligt skrevet eller en halvskidt barneskuespiller? Ikke til at vide, men det fungerede ikke - ej heller gjorde jokesene fra Kelly Marie Tran, Oscar Isaac, Mark Hamill og BB-8. Det ENESTE gode var, da Hamill skulle åbne konvolutten og viskede "Don't say 'La La Land'; don't say 'La La Land,'"... for sjov.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

Oscars er fandme blevet kedeligt at se efterhånden. Med al den politik og korrekthed.... Tror jeg holder mig til Golden Globes med Ricky Gervais næste år ;)

Henriette69

et lidt fladt og kedeligt show.
Det er så ærgerligt at det hele skal være så korrekt og ikke mindst politisk korrekt. Der mangler lidt løssluppenhed. Det hele er alt for planlagt. Selv de mindste jokes virker så indstuderet, at det ikke bliver rigtig sjovt

rene

var at man i biografen i Odense havde fjernet den gratis kaffe i nattens løb.

Eller et lidt for usigeligt show, og lidt kedeligt, og for politisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

5 dage siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

5 dage siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

5 dage siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter