Cookie- og Privatlivspolitik
I 2018 tager kvinderne kampen op i biografen

I 2018 tager kvinderne kampen op i biografen

23 roller, der ikke står i skyggen af nogen mand

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

I dag er det kvindernes internationale kampdag. Siden 1921 er den 8. marts blevet markeret for at sætte fokus på kvinders ligestilling, både juridisk og mellem kønnene. 

En kamp der i Hollywood-regi for alvor er kommet i fokus i år 2018, og som allerede nu begynder at give afkast i form af mere interessante roller - bl.a. i de aktuelle Black Panther, der byder på både Lupita Nyong'o, Danai Gurira og Letitia Wright samt i Red Sparrow med Jennifer Lawrence som kølig spion.

Vi hylder i anledning af dagen en række af de mange spændende kvinderoller, der venter i biografen i filmåret 2018. Tryk på titlerne for mere information om filmene.

Tomb Raider: Premiere 15. marts 2018
Action-eventyret 'Tomb Raider' er et reboot af spilfilmatiseringen om Lara Croft, og skildre denne gang begyndelsen for arkæologen på sin første ekspedition. Hovedrollen indtages af den svenske Oscar-vinder Alicia Vikander.Et spring i tidenPremiere 5. april 2018
Man finder bl.a. selveste Oprah Winfrey og Reese Witherspoon i adventurefilmen, der handler om søskendeparret Meg og Charles, hvis far er forsvundet sporløst. Bygger på Madeleine L'Engles klassiker og instrueres af Ava DuVernay.

The Post: Premiere 05. april 2018
Steven Spielbergs avisdrama har Meryl Streep i hovedrollen som chefen for The Washing Post, der kommer i besiddelse af hemmelige regeringsdokumenter, hvorefter hun må træffe sit livs sværeste valg.
 
Battle of the Sexes: Premiere 12. april 2018
Komediedramaet bygger på den sande historie om tennissportens ultimative kønskamp, der kulminerede i en match mellem den kvindelige verdensmester og mændenes forhenværende verdensmester. Emma Stone vs. Steve Carrell.

Ud af intet: Premiere 12. april 2018
I denne Golden Globe-vindende thriller følger man Katja (Diane Krüger), hvis mand og søn dør i et bombeangreb. Efter noget tid, hvor der ikke har indfundet sig nogen retfærdighed, søger hun nu selv hævn.Avengers: Infinity War: Premiere 25. april 2018
Der venter en flok superstærke kvinder i denne superheltesammenkomst. Bl.a. Scarlett Johansson som Black Widow videre til kvinderne Letitia Wright, Tessa Thompson, Danai Gurira og Karen Gillan.

Lady Bird: Premiere 26. april 2018
Den Oscar-nominerede indie-komedie handler om den egenrådige Christine (Saoirse Ronan), der kalder sig selv for Lady Bird, imens hun kæmper sig igennem teenageårene i en kedelig forstad og konstant slås med sin ligeledes egenrådige mor.

Tully: Premiere 10. maj 2018
Den sorte komedie fra manuskriptforfatter Diablo Cody (Juno og Young Adult) handler om en udmattet småbørnsmor, der ansætter en barnepige, til at hjælpe om natten. Charlize Theron spiller hovedrollen som den hårdtprøvede forældre, mens Mackenzie Davies er den moderne Mary Poppins.

Solo: A Star Wars Story: Premiere 23. maj 2018
Det kan godt være, at Han Solo og Chewbacca sidder i førersædet i Tusindårsfalken. Men Star Wars-universet har også gjort plads til den altid cool Emilia Clarke i rollen som den øjensynligt handlekraftige Qi'Ra.

I Feel Pretty: Premiere 31. maj 2018
Amy Schumer indtager hovedrollen i komedien om en kvinde, som efter en alvorlig hovedskade får så meget selvtillid, at hun selv tror, at hun er den smukkeste kvinde i verden.
Jurassic World 2: Fallen Kingdom: Premiere 07. juni 2018
Bryce Dallas Howard er tilbage i rollen som Claire i opfølgeren til ’Jurassic World’. Denne gang har hun dog smidt de høje hæle og det hvide powersuit, så hun noget bedre kan løbe fra dinoerne.

Ocean’s 8: Premiere 14. juni 2018
Holdlisten er nooget af et kup i denne opdatering af 'Ocean's Eleven'. Vi nævner i flæng: Cate Blanchett, Dakota Fanning, Olivia Munn, Anne Hathaway, Sandra Bullock, Helena Bonham Carter og Rihanna. Wow!

Ant-Man and the Wasp: Premiere 05. juli 2018
Marvels superheltefilm er en fortsættelse til ’Ant-Man’, og nu slår Paul Rudd aka Ant-Man sig endelig sammen med Evangeline Lilly aka The Wasp.

Mamma Mia 2: Here We Go Again: Premiere 19. juli 2018
Bered dig på at synge ABBA-hits fra morgen til aften, når bl.a. Meryl Streep og Amanda Seyfried indtager deres respektive roller fra den første film.Mission Impossible: Fallout: Premiere 26. juli 2018
Det er muligt, at Tom
Cruise har hovedrollen denne actionopfølger, men der er også toptrænede kvinder på plakaten med bl.a. Rebecca Ferguson, der er tilbage som den hårdtslående Ilsa Faust.

Ditlev og Louise: Premiere 30. august 2018
Den danske komediefilm baseret på DR’s tv-serie med de sjove Ditte Hansen og Louise Mieritz følger sidstnævntes nuvundne succes som skuespiller, efter hun vælger at kalde sig Ditlev. En slags omvendt 'Tootsie'.

Halloween: Premiere 18. oktober
Gyseren 'Halloween' bliver den 11. film i serien om seriemorderen Michael Myers, der startede med John Carpenters klassisker fra 1978.
Denne gang vender Jamie Lee Curits tilbage i sin ikoniske screamqueen-rolle.

A Star is Born: Premiere 25. oktober 2018
Lady Gaga spiller i den romantiske musical 'A Star Is Born' en håbefuld ung stjerne in spe i Hollywood, der får hjælp af en garvet filmstjerne spillet af Bradley Cooper.X-Men: Dark Phoenix: Premiere 01. november 2018
Mutantfilmen bliver det 13. kapitel i serien sat i det store X-Men-univers. Her finder man bl.a. Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Sophie Turner og Alexandra Shipp som henholdsvis Mystique, Smith, Phoenix og Storm.

The Girl in the Spider’s Web: Premiere 08. november 2018
Thrilleren 'The Girl in the Spider's Web' (’Det der ikke slår os ihjel’) er filmatiseringen af den fjerde bog om hackeren Lisbeth Salander, der her spilles af Claire "The Crown" Foy.

Unge Astrid: Premiere 06. december 2018
Det svenske drama handler om forfatteren Astrid Lindgren (spillet af Alba August) og hendes tumulte ungdom. Filmen er instrueret af Pernille Fischer Christensen og har bl.a. også Trine Dyrholm på rollelisten.

Alita: Battle Angel: Premiere 20. december 2018
Robert Rodriguez’ science fiction-film handler om en kvindelig cyborg Alita, der bliver dusørjæger efter at være blevet reddet fra skrotning.

Mary Poppins vender tilbage: Premiere 25. december 2018
Musicalen foregår i et depressionsramt London 20 år efter ’Mary Poppins’ fra 1964. Emily Blunt spiller her barnepigen, der kommer på genbesøg hos familien Banks.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

Så MÅ kvinderne da mindst også kunne gøre det 10 000 gange så godt også!
Der findes så mange gode film derude, hvor at én af birollerne er spillet af en kvinde, som bare er Totalt meget Badass!(Fx. Avengers med Scarlett Johansson som Black Widow). Der er selvfølgelig også rigtig mange film, hvor at hovedrollen bliver overtaget af en kvindelig karakter. Men personligt synes jeg virkelig, at kvindelige sidekarakterer bare kan noget nogen gange, som bare er så mega cool gjort af dem, og som gør dem helt unikke.

Men i hvert fald, så glæder jeg mig lige nu meget til at se Alicia Vikander som den klassiske Lara Croft i filmen: Tomb Raider. For kan man finde nogen mere badass eventyrer end hende, så er jeg blæst bagover af begejstring. Hun er virkelig for sej(synes jeg, ;-)).

Antaeus

Der er flere og flere og nu rigtig mange gode kvinderoller, hvor de sparker røv, hvilket er en god udvikling.

Men engang imellem så ser vi også nogle der falder helt igennem, hvor man bare kan se at de ikke ville kunne slå en bule i en blød hat med det slag og aldrig burde være castet til rollen eller simpelt hen er for spinkle til at man tror på de ville kunne levere et troværdigt slag eller spark med kraft i. Heldigvis bliver det bedre og bedre og vi ser langt mindre af dette end vi så tidligere.

Personligt så jeg rigtig gerne en tv-serie med en af de stærkeste kvindefigurer jeg kender fra litteraturen, nemlig Modesty Blaise. Hun er særdeles troværdig i både bøgerne og tegneserierne. Desværre har ingen af filmene været gode.

Rasmus/Musen

De der kvindelige karakterer fra bl.a bøger og spil kunne så meget godt trænge til at få deres tid på den store skærm snart.
Jeg ville fx. gerne se en helt Spillefilm, der bare omhandlede tegneseriekarakteren Harley Quinn(fra Batman-universet). Forstår ikke, hvorfor de egentlig ikke har gjort det endnu, forresten. Eller måske endda en film om tryllekunstneren Santana(som faktisk også kommer fra Batman-universet).

Men også ældre kvindelige karakterer. Fx. de der "Stenalder-kvinder" der var så seje på det tidspunkt. Det gad jeg meget godt se på en film i hvert fald, :-D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Uha det er mega svært, også fordi man elsker James Bond.
Men hvis min liste skulle se sådan ud ville det være

2 timer siden
magicthe

Titane er en film, som jeg glæder mig enormt til at se. Jeg så "Raw" tidligere i år - og det er en film, jeg allerede elsker.

1 dag siden
Jesper Ørsted

01. Goldfinger (1964)
02. Diamonds Are Forever (1971)
03. On Her Majesty’s Secret Service (1969)
04. Die Another Day (2002)

1 dag siden
Brumbassenuser/117960
.
Brumbassenuser/117960

No Time to Die
Skyggen i mit øje
Dune
Top Gun
Margrete Den Første
Baby Boss 2

2 dage siden
Antaeus

1. Dune
2. Bond
3. Eternals
4. Top Gun

5 dage siden