Cookie- og Privatlivspolitik
"Jeg kan se Indiana Jones 3 til hver en tid"

"Jeg kan se Indiana Jones 3 til hver en tid"

11 spørgsmål til månedens bruger

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Som noget nyt på kino.dk, vil vi gerne fremhæve de faste brugere, der er med til at skabe liv på sitet og repræsenterer de mange filmelskere, som vi skriver til hver dag. 

Vi har stillet denne måneds bruger, Jacob Grønbech, en række spørgsmål om alt fra den bedste filmoplevelse til den største skuffelse. 

Jacob Grønbech

Hvilken film var du mest oppe at køre over sidste år?
Ingen tvivl om at det var Denis Villeneuves Blade Runner 2049, som godt nok blev en de blockbusters, der floppede mest i 2017. Billed- og lydsiden var helt uovertruffen, et spændende og gennemført plot, og med Harrison Ford tilbage i en ikonisk rolle. Jeg fik først set Ridley Scotts sci-fi-værk kort inden fortsættelsen ramte, og noget mesterværk vil jeg ikke ligefrem kalde det. Derfor gik jeg ikke ind med høje forventninger, men alt skepsis blev gjort til skamme. Det blev et rædselsfuldt år for de amerikanske biografer, og fremtiden for flere fortsættelser er noget uklar, men heldigvis er Scott klar til at vende tilbage. 

Største filmskuffelse sidste år?
Det blev desværre Justice League, og ganske vist oplevede DCEU fremgang med Wonder Women, men det store ensemble af helte blev noget af en fuser. Forhastet, rodet og et mareridt af CGI-effekter. Zack Snyder trak sig på grund af en personlig krise, og Joss Whedon blev hentet ind som erstatning. Skylden skal dog ikke findes hos ham, men formentligt hos to ledende medarbejdere fra Warner Bros., der nægtede at flytte premieren, fordi de ellers ville miste deres bonus. Det havde ellers givet Snyder tid til at sunde sig, og så kunne han personligt have færdiggjort filmen. Noget jeg hellere havde ventet på end at jage den igennem.

Hvad er din all time favoritfilm?
Det er så absolut Indiana Jones og Det Sidste Korstog. Den kan jeg se til hver en tid, og den har alle kvaliteter for at være en langtidsholdbar klassiker. Walter Donovans lynhurtige aldringsdød, da han valgte den forkerte kalk, det skræmte mig fra vid og sans. Og så er det bare den mest vellykkede 'Indiana Jones' til dags dato.

Star Wars: The Phantom Menace/20TH CENTURY FOX

Hvilken film skammer du dig over, at du bare elsker?
'Star Wars' prequel-trilogien og nok mest The Phantom Menace. Jeg var ti år, da den fik premiere tilbage i 1999, og selvom jeg ærlig talt intet fattede af det politiske magtspil, så blev jeg grebet af slaget på Naboo, podracer-løbet og ikke mindst kampen imod Darth Maul. Barndomsbrillerne kan være svære at tage af, og i dag vil filmen få en helt anden bedømmelse. 

Har du en favorit genre? Og hvorfor?
Fra barnsben har det helt klart været adventure, sci-fi og fantasy som har haft den store interesse, og alt det mødes jo helt fantastisk i tidens mange superheltefilm. Der er mange skrækeksempler på, hvor galt det kan gå med den slags, men når det lykkes som med Christopher Nolans Batman-trilogi, 'Ringenes Herre' og det imponerende MCU, så overskygger det nærmest alt, hvad det er oppe imod. 'Star Wars' er i dag i stand til at spille alle andre skakmat, selv når filmen bliver udsat for hård kritik, eller produktionen er igennem en storm af vanskeligheder.

Historiske film kan være et dejligt afbræk fra fiktionen, og det startede med første gang, jeg så det amerikanske borgerkrigsdrama Glory. Store portrætfilm af historiske personer finder jeg rigtig spændende, men det er altid en kunstart at adskille drama og virkelige begivenheder fra hinanden. Selvom det er plat, så elsker jeg også et godt spoof. 'Space Balls' er nok en af mine ynglings, og samtidig en påmindelse om ikke at tage tingene alt for seriøst hele tiden. Førhen styrede jeg langt udenom gysere, men med The Woman in Black, Annabelle 2: Skabelsen og senest It, er jeg begyndt at få smag for det. I den modsatte grøft har jeg efterhånden et anstrengt forhold til young adult-genren i postapokalyptiske fremtidsvisioner. Nu kan der efterhånden ikke være flere usædvanlige modne teenagere, der pludselig er noget helt speciel i kampen mod et ondt regeringsregime. Det kan godt være, det er alderen som trykker, men nu må studierne snart gerne tænke ud af boksen.

101 Dalmatinere/WALT DISNEY PICTURES

Hvilken film forbinder du med din barndom?
'Star Wars', 'Indiana Jones' og 'Jurassic Park' har bestemt sat deres spor og er grunden til, at jeg stadig er begejstret over, at der fortsat kommer nye film til. Disney fyldte også meget, og selvom perioden fra 101 Dalmatinere og frem til 'Mesterdetektiven Basil Mus' bestemt ikke er deres mest glorværdige, så er det dem som klarets er forbundet med min barndom. 'Tintin' - kommer jeg hellere ikke udenom - var rent guld dengang og er det stadigvæk. Men mest mindeværdig er muligvis 'Bjergkøbing Grand Prix', og det er godt gået af en norsk dukkefilm fra 1975.

Hvad er din bedste biografoplevelse?
Jeg har ikke en enkeltstående oplevelse, der overskygger alle andre, men de bedste af slagsen er dem, hvor forventninger bliver overgået, eller hvor man med det samme er klar over, at der bliver rykket ved tingene. Fx Iron Man der ikke bare i sig selv er en fremragende superheltefilm, men som med sine easter eggs og post credit-scener fuldstændig ændrede alt. I dag halser alle andre studier efter for at lave store, sammenhængende filmuniverser, og efter den fjerde holdfilm fra Marvel Studios gør de måske det igen. De lover i hvert fald et opgør med deres faser, og så står de andre tilbage med en forældet idé.

Mest overvurderede film nogensinde?
Jeg fatter ikke, at 'Transformers' kan forsætte med sin kommercielle succes, for efter min mening, er der en latterlig sammenhæng imellem, at jo vildere effekterne bliver desto ringere er historien. Den seneste The Last Knight havde et fuldstændigt absurd plot, og er ganske passende blevet nomineret til hele ni Razzier. At Michael Bay nu har forladt franchisen gør næppe nogen forskel, og der er uheldigvis mange, mange flere på vej.

Hvad er din stambiograf?
Jeg vælger altid CinemaxX i Aarhus, og med deres nye IMAX-sal er det bestemt ikke blevet dårligere. I dag er det også blevet et godt samlingspunkt med venner og familie, så nu er der også knyttet minder til stedet. Der var egentlig ikke nogen særlig grund til, at det blev der, men efter mange år samme sted kan jeg næsten ikke få mig til at vælge en anden biograf. 

Hvilken film er du flov over du ikke har set?
Nu kan jeg omsider krydse 'Blade Runner' af listen, og først for et par år siden kom jeg igennem Godfather-trilogien. På min list of shame findes desværre stadig bl.a. Pulp Fiction, Fight ClubCasablanca, Scarface og The Big Lebowski.  

Hvilke 3 film ser du mest frem til i 2018?
Som inkarneret Star Wars-fan er det klart Solo: A Star Wars Story, men det ikke uden forbehold. Produktionen har haft en mildest talt turbulent udvikling, og man skal jo af gode grunde erstatte Harrison Ford, som unægteligt hænger sammen med karakteren. Så er det Avengers: Infinity War, der skal samle 10 års imponerende opbygning, men det er også lidt trist, at vi nærmer os enden af det kendte MCU. Til sidst er det Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser, hvor jeg ser frem til at møde bl.a. en ung Dumbledore. Er en smule bekymret over, om Johnny Depp virkelig er den rette i skurkerollen, men det er så op til ham at modbevise.  

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CINEMANDRUP

Det er bare en udsøgt fornøjelse at vi alle kan være del af denne cinematiske fællesskab og derfor skal det bestemt også honoreres kino.dk at I gør et fantastisk job for at optimere denne fællesskabs følelse med gyldne initiativer som dette.

Mere af den slags, for det virkeligt inspirerende at høre andres både forskellige holdninger/meninger, men også at man kan ramme samme smag og måske forstærke bekendtskaber på ud fra det essentielle tema vi alle elsker: film.

Du har gjort dig nogle velovervejede tanker i din besvarelse Jacob og jeg er enig med dig langt hen ad vejen - næsten lidt skræmmende så enig jeg kan være:-)

Keep up the good work både Jacob og Kino.dk

Rasmus/Musen

Jeg elsker at høre om andre brugeres oplevelser inde på forskellige online-sites. Så at det nu også er begyndt her på kino.dk er bare endnu mere fedt!

Man kan høre nogle oplevelser fra andre mennesker, som også har en helt særlig oplevelse med et bestemt emne(som fx. film i dette tilfælde).

Bliv ved med dette- jeg skal nok få det læst i hvert fald, ;-)

(P.S:Jacob Grønbech, du behøver ikke gøre det særlig meget til skamme over din "list of shame"- jeg mangler faktisk også selv at se bl.a Blade Runner-filmene, hvilket er meget skægt at tænke over sine egne "ikke-sete" film på listen, :-))

Julius

Hatten af for Kino at I laver den slags opslag nu. Det er altid fedt at lære mere om de forskellige mennesker, man deler interesser med, så tak, og fortsæt det gode arbejde!

Stine Teglgaard

Tak tak, ja det manglede jo bare, for der er mange af jer, vi snart føler, at vi kender - i filmssmag i hvert fald :)

Du må endelig skrive til mig på stine@kino.dk, hvis du er interesseret i at blive månedens bruger.

MVH Stine
kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

...Havde da ellers forventet noget auto tune, og evt nik og jay med en ny Buster sang, så er kvalmen da ved at være på plads.

4 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

3 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

3 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

4 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

6 dage siden

Aktive debatter