De 17 vildeste, klammeste og sjoveste sexscener

IKKE for sarte sjæle
Billede
(© Crank/Lions Gate)

Som vi skrev i vores De 20 frækkeste sexscener, kan en såkaldt sexscene kan være alt fra uskyldig til eksplicit – men hvad med de mange scener, der går langt, langt over grænsen med morsom eller frastødende effekt? De skal da også nævnes.

I anledning af premieren på den kinky mommy-porn-filmatisering Fifty Shades - Fri har vi derfor lavet listen, der bestemt ikke er for børn eller sarte sjæle.

Lad os høre, om I er enige?

Team America: World Police (2004)
Kun i Trey Parker og Matt Stones univers kan man gå så langt over grænsen, uden at det bliver pornografisk. Den gymnastiske sexscene mellem to dukker er så over the top vanvittig med umenneskelige stillinger (tilsat eskrementer), at det ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG kan slettes fra harddisken.

American Psycho (2000)
Patrick Bateman er en skingrende syg psykopatmorder, der nyder at torturere og lemlæste sine ofte. Men eftersom Christian Bale spiller galningen med en vis charme, får den forstyrrede film alligevel leveret en ikonisk og morsom sexscene, hvor Bateman under akten med en kvinde kigger på sig selv i spejlet og lige flekser med musklerne.


Her (2013)

I den mere følsomme ende finder man kærligheden mellem mand og software. Joaquin Phoneixs karakter er forelsket i en maskine programmeret til at være, alt han ønsker. Det kommer der en smuk og grafisk sexscene ud af – uden sex. I scenen fortæller han ”hende”, hvad han ville gøre ved hende, hvis hun var ægte. Billedet går i sort, og publikum er efterladt med sine egne billeder og Scarlett Johanssons sprøde røst.

The Room (2003)
Verdens dårligste film 'The Room' er nu så legendarisk, at man kan se begivenhederne bag i den biografaktuelle The Disaster Artist. Kultfilmen fra 2003 har som bekendt også en af verdens værste sexscener - ikke mindst fordi hovedkarakteren (spillet af manusforfatter-instruktør-producer Tommy Wiseau) konsekvent sigter efter sin partners navle (!?).

Eyes Wide Shut (1999)
Større dele af Kubricks film med Kidman og Cruise i centrum fortjener en plads på denne liste. Men kostumebals-orgiescenen bør fremhæves, da den er så grænseoverskridende detaljerig og pompøs, at publikums øjne er ved at falde ud af hovedet, mens vi forsøger at få det hele med og samtidig følge med i hovedkarakterens farlige party crashing.


Blade Runner 2049 (2017)
Kunstig intelligens kommer til live via en replikant, der har sex med en anden replikant, der er forelsket i den kunstige intelligens. Resultatet i Denis Villeneuves sci fi-værk er vanvittigt imponerende både i filmteknisk og filosofisk forstand og den beskrevne scene leverer en slags robot-trekant, der udfordrer alt, du troede, du vidste om seksualitet, identitet og følelser.


Shame (2011)

Ingen liste uden Steve McQueens hudløse portræt af en sex-afhængig mand, der synker dybere og dybere ned i sin egen perverse afmagt. I realiteten er det jo langt fra sexet, men nærmere ubehageligt. Men Fassbenders intensitet, den smukke underlægingsmusik og McQeens æstetik ender alligevel ud i en oplevelse, der pirrer sit publikum med en passende skamfuld eftersmag. Exhibitionist-scenen op ad ruden på hotellet er vist vinderen.


Crash (1996)

Afrevne lemmer, hurtige biler og perverse folk, der mødes for at dyrke karosseriets farlige stål og konsekvenserne af biluheld… Instruktøren David Cronenberg er mesteren indenfor body horror-genren, og han formår at gøre studiet i alverdens fetichister interessant og dragende, selvom man slet ikke er til den slags. Slutscene, hvor James Spader og Deborah Kara Unger kører galt og bagefter ligger i ude vejkanten, er ret vild.

Crank (2006)
Hvis Jason Stathams karakter ikke holder sit adrenalin-niveau helt oppe, dør han. Derfor har denne kuleskøre actionfilm en scene, hvor helten overtaler sin kæreste til at dyrke sex foran et jublende publikum i Chinatown. Først skriger hun "nej!", men han fortsætter bare, og alle er bare glade, da det lykkes ham. ALT er galt med denne scene!

American Pie (1999)
Modsat den smukke og relevante frugt-scene fra 'Call Me by Your Name', som nævnes i forrige artikel, er teenagedrengen Jims møde med en æbletærte langt fra æggende - den er til gengæld vanvittigt morsom. Og da Jims akavede far træder ind i lokalet og opdager sin søns kulinariske eksperimenteren, dør man af skam. Holder stadig!


Watchmen (2009)
Superhelte der dyrker sex! Jep, i Zack Snyders fremragende filmatisering af Alan Moores graphic novel giver Nite Owl (Patrick Wilson) og Silk Spectre (Malin Akerman) den fuld gas i heltekostume ombord et rumskib til tonerne af Leonard Cohens ’Halleluja’. Tænk, hvis Snyder turde kaste Superman og Lois Lane ud i en lignende manøvre! 


Gone Girl (2014)
Blod og likvideringer er jo næppe deciderede turn ons, men Rosamund Pikes ninjaagtige mens-vi-har-sex-snigmord på Neil Patrick Harris' klamme stodder i David Finchers thriller fungerer. Hvorfor? Fordi den leger perfekt med overgangen fra pirrende til klamt. Sådan kan man også dø.

Sausage Party (2016)
Hele filmen handler om at få pølsen i brødet, så undertonen i den familie-uvenlige animationsfilm er i forvejen godt og grundigt lummer. Men underlødigheden formår alligevel at eskalere i et kæmpe (mad)orgie, hvor bagels, lesbiske tacos og farsbrød vælter sig rundt i supermarkedet i en af de mest grafiske scener NOGENSINDE. Vi var mange, der ikke kunne handle ind i flere uger, efter vi havde set den her. 

Bride of Chucky (1998)
Endnu en dukkesex-scene, der skræmte livet af os, da vi pludseligt ud af det blå præsenteres for barndommens mareridt, dræberdukken Chucky, i ekstrem intimkontakt med sin dukkebrud! Det er jo absurd på alle måder - ikke mindst fordi Good Guy-dukken næppe blev bygget med kønsdele! 

Bridesmaids (2011)
Kristen Wiig og Jon Hamm har uden tvivl haft det sjovt, da de optog (store dele improviseret) denne scene, der på pinligste og dog mest charmerende vis demonstrerer akavet sex fuldstændigt ude af sync.  

 

Repo Men (2010)
Jude Law og Alice Braga dyrker faktisk ikke sex i denne ekstremt grafiske scene, hvor hovedkarakteren forsøger at redde sin udkårne ved at scanne hendes organer - og det er en blodig affære! Så hvorfor er det sexet? Fordi scenen byder på så meget ømhed, da Law konstant skiftes mellem at skære i hende og kysse hende. Groteske sager, men der er ingen tvivl om, at scenen skal fungere som alternativ elskov.

The Naked Gun: From the Files of Police Squad (1988)
Leslie Nielsens aparte politmand Frank Drebin indgår i et af filmhistoriens mest sikre knald, da han og Pricilla Presley trækker i fuldt kondomkostume og famlende går til den på sengen. Dette er blot en af komedie-seriens mange seværdige sexscener, der bl.a. byder på raketaffyringer, toge i tunneller og hotdogspisning. 

Se også: De 20 frækkeste sexscener på film