Anmelderne kalder Black Panther en af de bedste Marvel-film

Den skubber superhelte-genren i en ny retning
Billede
(© WALT DISNEY PICTURES)

På torsdag rammer det seneste film-skud på stammen fra tegneserie-mogulen Marvel de danske biografer, og allerede inden premieren betegnes Black Panther som en af de bedste værker i det 18 film store Marvel-univers.

For udover at Marvel bryder nogle forfriskende barrierer ved at have den første sorte superhelt i spidsen for sin egen film, så leverer den topunderholdning, stærke præstationer - ikke mindst blandt det kvindelige ensemble - og skubber superhelte-genren i en ny retning.

De første reaktioner fra de amerikanske anmeldere er ellevilde, og filmen har da også en flot 97% frisk score på Rotten Tomatoes, der samler kritikeres dom og derudfra vurderer, om en film enten er frisk eller rådden. Ligeledes har den også høstet en 87% score på Metacritic baseret på 27 positive anmeldelser.

Billetsalget på 'Black Panther' er allerede i gang og kan købes her.

Se et udvalg af reaktionerne herunder:

Rolling Stones
“Der er ikke mange superheltefilm, der tager pusten fra dig med tordenvirkninger og også takler etniske og kønsrelaterede problemer, knuser racistiske stereotyper, fejrer kvinder og fordømmer Trump-æra begreberne om eksklusionisme.”

Entertainment Weekly
"’Panthers’ nuancerede fejring af stolthed, identitet og personligt ansvar føles ikke bare som en ny retning for genren, det er filmens egen ægte superkraft."

New York Daily News
"Gnavne T'Challa sidder måske på tronen, men det er kvinderne som styrer. Og Michael B. Jordan tilføjer energi til Killmonger."

New York Magazine
”Black Panther [...] er usædvanligt jordnær af til en episk Marvel superhelt, og usædvanligt gribende."

The Playlist
"Hovedplottet mellem T'Challa og Killmonger, en magtkamp om arv, ret og nægtet repræsentation, er følelsesmæssig rig og muligvis den bedste Marvel-helt / skurk dikotomi, vi har set endnu. ”

The Telegraph
"Nogle gange skal du se noget i al sin herlighed, før du indser, at det hele tiden har manglet.”

Time
"Der er så mange smukke detaljer [...] at du måske tager dig selv i at ønske, at du kan blive ved med at leve på bestemte billeder bare lidt længere."