Cookie- og Privatlivspolitik
Anmelderne kalder Black Panther en af de bedste Marvel-film

Anmelderne kalder Black Panther en af de bedste Marvel-film

Den skubber superhelte-genren i en ny retning

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

På torsdag rammer det seneste film-skud på stammen fra tegneserie-mogulen Marvel de danske biografer, og allerede inden premieren betegnes Black Panther som en af de bedste værker i det 18 film store Marvel-univers.

For udover at Marvel bryder nogle forfriskende barrierer ved at have den første sorte superhelt i spidsen for sin egen film, så leverer den topunderholdning, stærke præstationer - ikke mindst blandt det kvindelige ensemble - og skubber superhelte-genren i en ny retning.

De første reaktioner fra de amerikanske anmeldere er ellevilde, og filmen har da også en flot 97% frisk score på Rotten Tomatoes, der samler kritikeres dom og derudfra vurderer, om en film enten er frisk eller rådden. Ligeledes har den også høstet en 87% score på Metacritic baseret på 27 positive anmeldelser.

Billetsalget på 'Black Panther' er allerede i gang og kan købes her.

Se et udvalg af reaktionerne herunder:

Rolling Stones
“Der er ikke mange superheltefilm, der tager pusten fra dig med tordenvirkninger og også takler etniske og kønsrelaterede problemer, knuser racistiske stereotyper, fejrer kvinder og fordømmer Trump-æra begreberne om eksklusionisme.”

Entertainment Weekly
"’Panthers’ nuancerede fejring af stolthed, identitet og personligt ansvar føles ikke bare som en ny retning for genren, det er filmens egen ægte superkraft."

New York Daily News
"Gnavne T'Challa sidder måske på tronen, men det er kvinderne som styrer. Og Michael B. Jordan tilføjer energi til Killmonger."

New York Magazine
”Black Panther [...] er usædvanligt jordnær af til en episk Marvel superhelt, og usædvanligt gribende."

The Playlist
"Hovedplottet mellem T'Challa og Killmonger, en magtkamp om arv, ret og nægtet repræsentation, er følelsesmæssig rig og muligvis den bedste Marvel-helt / skurk dikotomi, vi har set endnu. ”

The Telegraph
"Nogle gange skal du se noget i al sin herlighed, før du indser, at det hele tiden har manglet.”

Time
"Der er så mange smukke detaljer [...] at du måske tager dig selv i at ønske, at du kan blive ved med at leve på bestemte billeder bare lidt længere."

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
VIPER

"For udover at Marvel bryder nogle forfriskende barrierer ved at have den første sorte superhelt i spidsen for sin egen film"...HEY!
Har man helt glemt Blade & Spawn!!!
Glæder mig til at se hvad Panteren byder på,
Havde bare håbet på en skurk der for en gangs skyld ikke bare mindede om eller kopierede heltens kræfter, synes det er set for tit i Marvels film. Der er da nok af skurke og vælge mellem!*suk*

Andersuser/927972

Jeg begriber ikke, at folk altid henviser til Rotten Tomatoes som en af de primære rating-sider. IMDb giver da en langt mere virkelighedsnær bedømmelse, selvom den er brugerbaseret. Har bange anelser om panteren - håber at tage fejl.

Yde

Torsdag aften den 15. februar 2018 kl.18:40! - kan ikke vente!

Mickey

Anmelderne faldt også i svime over Wonder Woman og The Last Jedi, så jeg vil ikke glæde mig for tidligt :/

Anton Berg

Brugerne og de amerikanske anmeldere var vilde med Wonder Woman. Star Wars fanbasen og Marvel fanbasen “are nothing alike”, så dine perspektiveringer er lidt af et spørgsmålstegn for mig

Antaeus

Tjaaa..., det gjorde anmelderne også med The Last Jedi.
Men lad os se om brugerne er enige.

Anton Berg

Anmelderne ville da ikke være så vilde med filmen, som de er, hvis ikke den på en eller anden måde faktisk var en god film. Fans ser jo film med helt andre øjne end anmelderne. Udfra hvad jeg har læst mig frem til, så er det kun filmens beslutninger, som fans kritisere, og ikke hvordan den er som film. Og med 5 ud af 6 stjerner fra Kino.dk’ brugere, virker størstedelen her i Danmark til og være enige med anmelderne

Antaeus

Der er ingen tvivl om det stadig er en underholdende film. Men det er også klart den dårligste Star Wars film, der tages nogle katastrofale valg set i Star Wars lys. Den hænger ikke ret godt sammen og så tages der nogle valg som slet ikke passer ind i Star Wars og de forrige episoder. Så set i det lys er den katastrofal, det er egentlig et under at de formår at gøre den så underholdende set i det lys.

Og tager vi Rottentomatoes så er der meget stor forskel på anmelderne og forbrugerne. Og Rottentomatoes har givet et statement på at deres sikkerhed er fin og der ikke er rokket ved resultatet de har monitoreret og evalueret i stor stil. Ser man på nettet har kritikkerne bestemt noget at have det i, der er ikke tom kritik eller oversure fans og der er rigtig mange kritikkere blandt Star Wars fans, formentlig omkring halvdelen og det er helt forståeligt, desværre for Star Wars er det fedeste filmunivers der findes.

Anton Berg

Jeg havde ikke sat mig helt ind i det, men det giver bedre mening nu

Anton

Glæder mig helt vildt til forpremieren

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.