Cookie- og Privatlivspolitik
10 betydningsfulde film fylder 10 år

10 betydningsfulde film fylder 10 år

Føler du dig gammel nu?

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

Ja, der er allerede gået et årti siden, at disse film ramte biografen. Vi kigger her nærmere på 10 års jubilæet for 10 film fra 2008.

Ikke alle er mesterværker, men betydningsfulde på den ene eller anden måde. Således kigger vi på alt fra Christopher Nolans ’The Dark Knight’, videre til romantiske vampyrer i ’Twilight’ samt jungle-komik i ’Tropic Thunder’.The Dark Knight
Selvom dette ikke er Christopher Nolans første film i hans genredefinerende Batman-trilogi, står den stadig som et dystert højdepunkt i superheltegenren. Ikke mindst takket være en uforglemmelig Heath Ledger som Jokeren samt en af de bedste åbningsscener nogensinde med Jokerens brutale bankkup.

Iron Man
Det var med Robert Downey Jr. som den karismatiske og flabede mangemilliardær Tony Stark aka Iron Man, at Marvels sidenhen store superhelte-univers tog sin begyndelse. Uden Iron Mans succes er det ikke sikkert, at vi havde fået den lange række af Marvel-film, som vi har set de seneste nu 10 år.
Twilight
Team Edward eller Team Jacob? Det var et af de helt store spørgsmål i årene efter den første film i franchisen og fænomenet ’Twilight’ ramte verden. Stephenie Meyers populære bogserie fik her sin første filmatisering, hvor den forbudte kærlighed blomstrede mellem vampyren Edward og den bly Bella. 
Cloverfield
Et gigantisk monster indtager New York i denne intense monsterfilm, der er skudt med håndholdt kamera, da den var en del af found footage-filmbølgen. Den har siden affødt to efterfølgere, 10 Cloverfield Lane og den nye The Cloverfield Paradox, mens en tredje venter forude med Overlord.
Tropic Thunder
Det går helt galt for Ben Stiller, Jack Black og Robert Downey Jr., der på filmoptagelser ender midt i en rigtig junglekrig. Absurd, over the top og morsomt. Det samme kan siges om Downey Jr. Oscar-nominerede rolle som Kirk “I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!” Lazarus. Og så må vi ikke glemme Tom Cruises skaldede og morsomme cameo.
Mamma Mia!
2008 var året, hvor du kunne synge med på ABBAs udødelige klassikere som ’Dancing Queen’ og ’Mamma Mia’ sammen med bl.a. Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth. I år vender de alle tre tilbage i musicalen Mamma Mia 2! Here We Go Again, hvor tråden tages op nu 10 år senere.
The Wrestler
Der var lagt op til et stort comeback for 80’er-ikonet Mickey Rourke med dette gribende, rørende og voldsomme wrestler-drama. På trods af en Oscar-nomineret præstation blev det dog ikke til den helt store genkomst. Og selvom 'The Wrestler' ikke var nomineret til en Oscar for bedste film, så burde den have vundet foran Slumdog Millionaire.
Frygtelig lykkelig
I Henrik Ruben Genz’ bunderøvs-noir-drama flytter en københavner-betjent på landet, hvor han hurtigt finder ud af, at man gør tingene på en anden måde, end han er vant til. Filmen vandt et hav af Robert- og Bodil-priser, bl.a. for bedste film samt mandlige og kvindelige hovedrolle til henholdsvis Jakob Cedergren og Lene Maria Christensen.
Sex and the City
Fire år efter, serien sluttede, vendte Carrie og veninderne tilbage - denne gang på det store lærred. 2008 var på flere måder et genoplivningens år, da andre ikoniske karakterer også vendte tilbage, både med den vellykkede Rambo og de mindre vellykkede Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige samt The X-Files: I Want to Believe.
WALL·E
Smukt animeret og nærmest uden ord er dette fortællingen om den sidste robot på Jorden, som menneskene har forladt for at rydde op. Sammen med den elegante robot Eve drager WALL·E ud på en rejse i rummet, hvor selve menneskehedens skæbne venter. Filmen vandt velfortjent en Oscar for bedste animationsfilm.

Fortæl os i kommentarsporet herunder hvilke film, der er dine favoritter fra 2008.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CINEMANDRUP

To betyder noget ganske særligt for mig. Den ene bevæger sig i det yderst mørke og dystre miljø med en gennemført helte/skurkefremtstilling og den anden handler om vores alle sammens yndlings robot, hvori man skulle tro der gemmer sig et rigtigt hjerte.

Det er selvfølgelig The Dark Knight og ikke mindst Wall-E. To så vidt forskellige, men samtidigt to så uhyre stærke film, som efterlader et minde og en filmoplevelse af de store, som gør at de er uforglemmelige. Nyder dem til den dag i dag.

Rasmus/Musen

WALL-E er helt bestemt min favoritfilm fra år 2008!

En utrolig smuk film fra Pixar-studiet, som man ikke kommer til at glemme de næste 10 år igen(mindst). Dette var simpelthen bare mit "eneste ene øjeblik" at kunne se filmen for første gang. Det skal dog også siges, at Pixar virkelig Er dygtige. Men en film med(næsten) ingen dialog fra vores hovedkarakter/hovedkaraktererne føles enestående for denne film, hvor omdrejningspunktet er robotterne.
Den er også blandt én af mine absolut ynglings Pixar-film.

Men udover WALL-E, så kan jeg selvfølgelig heller ikke glemme: The dark knight, som også udkom samme år. For hvis nogen er mørk(altså RIGTIG mørk), så er det Den sorte ridder(Batman). Universet med Batman er absolut fantastisk, og man kan kun håbe på at se endnu mere af det i fremtiden. Det bliver bare ikke mørkere end det, absolut!

Så for mig forbliver 2008 et uforglemmeligt år, hvor flere Store film fik deres gennembrud. Sådan!

Segoyuser/116755

Så den del af alle de film men Wall E ville være den som ville vælge som bedste lige nu.

magicthe

Af disse 10 film, har jeg muligvis set både Iron Man og The Dark Knight. Det er dog ikke film, jeg på nuværende tidspunkt kan huske så meget fra. Derfor har jeg tjekket imdb, for at finde de film, som jeg set fra 2008.

Af disse film, er mine favoritter:
"Lad den rette komme ind"
"To Verdener"
"Drengen i den stribede Pyjamas"
Alle disse film, fortæller en god historier, med temaer som mobning, had og kærlighed. Derfor ville det have rart, at have set et bredere udvalg af film udvalgt på listen. (7 Blockbusters, 2 indie/Art-film, og 1 enkelt dansk film.)

PernilleSolouser/16711

Jeg kan huske at, jeg var i biografen at se The Dark Knight og Twilight det år:D
(Ja har en meget bred filmsmag xD).

Tropic Thunder og Iron man så jeg først senere. - Også klasse film..

PernilleSolouser/16711

Jeg var så meget Team Edward xD

Helen

Virkelig god fortælling og kærligheds historie :) vækker gode minder :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

8 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

10 timer siden
Camilla

Det er en retig god óg sjov film den kan jeg anbefale at gå ind og se.

15 timer siden
Stine Teglgaard

Den gad jeg godt have været med til. Men desværre, så heldig var jeg ikke.

MVH Stine

18 timer siden
Kennethuser/432225
Kennethuser/432225

Udluftningen er endnu bedre i fly, hvor man ligeledes var ude med at det var sikkert.

19 timer siden

Aktive debatter