Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar-nomineringerne: De 5 største overraskelser

Oscar-nomineringerne: De 5 største overraskelser

Superhelte-, gyser- og instruktør-triumfer samt forbigåelser

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

De eftertragtede Oscar-nomineringer er i dag blevet offentliggjort, og listen af kandidater til de prestigefyldte statuetter indeholdt flere overraskelser. Vi kigger på fem af dem herunder.

1. Get Out-succes
At Jordan Peeles gyser(-komedie) og debutfilm Get Out skulle få en nominering, var måske ikke en kæmpe overraskelse, men at den skulle få hele fire styks - endda i store kategorier - og dermed vippe andre stærke kandidater af pinden... det er en overraskelse. Oscar-komiteen hylder normalt ikke denne genre, så at 'Get Out' både får nomineringer for Bedste film, originale manuskript, instruktør og mandlige hovedrolle, det er en bedrift i sig selv! Filmen bliver Oscar-showets helt store underdog.

2. Superhelte-triumf: 'Logan' nomineret for bedste manuskript
Sidste år vandt Suicide Squad en Oscar for Bedste makeup - og film i genren bliver ofte nomineret for bedste visuelle effekter. Men i de tungere kategorier bliver superheltefilm ofte forbigået, så det er faktisk lidt overraskende, at Logan bliver nomineret for Bedste bearbejdede manuskript. Fuldt fortjent - og Hugh Jackmans svanesang til Wolverine-karakteren er nærmest komplet.

3. Franco forbigået
Hvert år forbigås film og skuespillere, når nomineringerne uddeles. Men med det stærke felt og det betændte politiske klima i Hollywood, så vi måske et par endnu større overraskelser end sædvanligt. James Franco og hans roste film The Disaster Artist blev forbigået - formentlig pga. #metoo-skandalen, som ramte ham, umiddelbart efter han vandt en pris for sin rolle ved Golden Globes. Filmen fik dog en lille trøste-nominering for Bedste adapterede manuskript (som Franco ikke er krediteret for). Andre forbigåelser tæller bl.a. Tom Hanks for sin rolle i Steven Spielbergs The Post samt Blade Runner 2049 i den tunge kategori Bedste film.

4. Kvindelig instruktør nomineret
Komedie-dramaet Lady Bird har fået flere flotte nomineringer, men det er især nomineringen til filmens kvindelig instruktør (og manuskriptforfatter) Greta Gerwig, som bør fremhæves. Hun er blot den femte kvinde til at være med i det sidste opløb til en instruktør-Oscar, og efter forbigåelsen ved Golden Globes var det usikkert, om Oscar-komiteen også havde valgt Gerwig fra.

5. Nolan får sin første instruktør-Oscar-nominering
Ja, du læste rigtigt. En af vor tids største og mest succesrige instruktører har aldrig modtaget en Oscar-nominering for sit fag. Christopher Nolan har tidligere fået nomineringer i andre kategorier, så at han nu anerkendes for sin instruktion på krigsfilmen Dunkirk, føles som længe ventet retfærdighed og en positiv overraskelse.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

Synes det er unfair at Meetoo skal forhindre James Franco i at modtage en utrolig fortjent nominering for The Disaster Artist. Jeg så filmen for nylig, og den er både sjov, inspirerende, og utrolig rørene! Anklagerne kom jo, sjovt nok, ud lige efter han havde modtaget sin Golden Globe, så her fik kvinden jo dét ud af det hun gik efter: 5 minutes of fame, og Franco's karrierer i ruiner :/

Simon

Jeg har ikke noget særligt imod Martin McDonaugh, men hans manglende nominering som instruktør viste at der er en vis modstand mod Three Billboards. Der var ellers en risiko for at spændingen ville forsvinde med filmens Golden Globe og SAG-sejre. Hvilket jeg syntes var ærgerligt, da der var 4 film eller mere med en meget realistisk chance for at vinde Bedste film før Golden Globes blev uddelt.

Segoyuser/116755

Get Out sejt nok.

Ja har det samme tanke, Blade Runner 2049ind - Dunkirk ud , det er aldrig til at vide hvad, hvorfor de lige vælger nogen af de film fra eller til.

IWannaBeSedateduser/184940

Men ikke på grund af Greta Gerwigs instruktion. At McDonagh blev forbigået i Bedste Instruktør til fordel for Gerwig, er vel en mindre skandale. Da Sofia Coppola og Bigelow blev nomineret var det idet mindste fortjent. At andre kvinder er blevet forbigået for reelt bedre præstationer, gør ikke Gerwigs nominering bedre.

Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

Jeg troede virkeligt at den ville blive overset! Fuldt ud velfortjent. Genial moderne gyser, der fortjener så meget anerkendelse!

Johnnyuser/335920

Dunkirk med Blade Runner 2049 i bedste film kategorien. Og fordi Logan får en velfortjent nominering i bedste manuskript kategorien, ændrer det jo ikke på at den også burde have været nomineret i bedste film kategorien og at i hvert fald Patrick Stewart også sagtens kunne været nomineret for bedste mandlige birolle.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Helen

Hеj! Jeg inviteгeг dig til Sех Сlub - http://kissia.club

0 sek. siden
Helen

Hеj! Вesøg min sidе i Sех Club - http://kissia.club

0 sek. siden
Helen

Lokalе mødгe hаг bгug fоr anonym SЕХ!
Вaге besкed og bedе оm аt кneррe!

http://kissia.club

21 sekunder siden
Helen

Hej! Веsøg min sidе i Sеx Club -> http://kissia.club

53 sekunder siden
Helen

Invitаtion til Seх Club --> http://kissia.club

1 minut siden

Aktive debatter