Cookie- og Privatlivspolitik
James Franco er hovedrollen i seneste #Metoo-skandale

James Franco er hovedrollen i seneste #Metoo-skandale

Samtidig kalder franskmændene det for en heksejagt

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Hollywoods #metoo-udrensning af mænd, der udøver magtmisbrug over for kvinder i branchen, har taget en ny udvikling.

Golden Globe-uddelingen lagde søndag rammerne til den nye #Timesup-bevægelse, der bl.a. blev markeret ved, at gæsterne var mødt op fuldtalligt, klædt i sort. Men for én af festens sejrsherrer endte aftenen noget bittersødt.

Golden Globe-pris og #Metoo-anklager samme aften
James Franco, som vandt for bedste mandlige hovedrolle for komedien The Disaster Artist, blev nemlig mødt med op til flere #metoo-anklager på Twitter under showet.

Skuespillerinden Violey Paley var en af de anklagende, der beskyldte skuespilleren for at have presset hendes hoved ned mod sit lem, og mindede Twitter om, dengang Franco blev taget i at forsøge at få en fræk aftale med en 17-årig via Instagram. En sag, der betød, at skuespilleren forlod Instagram.

Franco har netop kommenteret anklagerne over for Stephen Colbert - se videoen forneden:

Stjernen ser dog alligevel ud til at mærke konsekvenserne, da New York Times i dag har aflyst en ellers planlagt begivenhed, hvor instruktøren skulle tale om sin nye film. Selv udtaler avisen, at de grundet kontroversen omkring de nylige anklager, ikke længere er bekvemte med at fortsætte. 

Spørgsmålet er så, om skandalen betyder, at Franco mister den Oscar-nominering, han ellers var en stærk kandidat til. Stemmerne fra akademiet skal først være i hus den 12. januar, så sandsynligheden for, at Franco - Golden Globe eller ej - ryger i svinget, er pænt stor.

#Metoo er en heksejagt, og Ålen er tilbage
Samtidig har #Metoo taget en helt ny drejning på den anden side af Atlanten, hvor over 100 prominente kvinder i Frankrig - bl.a. Catherine Deneuve - har sagt "stop!" Nemlig stop til den heksejagt, de føler, har fulgt i kølvandet på Harvey Weinstein-sagen.

De franske kvinder har delt et brev i avisen Le Monde, hvor de skriver, at #metoo-bevægelsen angriber den seksuelle frihed, hvor "klodset flirten" ikke er det samme som "macho aggressioner" - bevægelsen tager selvfølgelig stadig stærk afstand til al form for seksuel vold.

Herhjemme er der også sket nyt i den retning, da Peter Aalbæk Jensen, der er blevet anklaget for at have krænket flere kvinder, netop er vendt tilbage til filmselskabet Zentropa, som han har holdt sig fra siden november sidste år.

Ålens retur sker som følge af en rapport fra Arbejdstilsynet, der ikke har konstateret nogen arbejdsmiljømæssige problemer på undersøgelsestidspunktet. Selv udtaler producenten til Ritzau, at "det gamle svin i Herfølge står i det frostklare solskinsvejr og er glad i låget."

Således er statusrapporten fra Hollywood, Frankrig og Danmark - Men hvad I synes? Er #Metoo-bølgen for unuanceret, eller er det direkte ufølsomt at stille spørgsmålstegn ved så vigtig en debat? 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joe

Kan ikke lige se hvad The Disaster Artist og hans personlige liv har at gøre med hinanden. Er enig i at det er blevet lidt af en heksejagt og at de skal slappe lidt af derover.

Jeg holder selvfølgelig med Me-too's formål og det er virkelig forfærdeligt at blive udsat for sådn noget! Det synes jeg slet ikke er okay...

Hans præsentation i filmen bliver jo heller ikke dårligere hvis det han har gjort er sandt...

Håber han får en velfortjent Oscar-nominering for sin rolle som Tommy Wiseau.

Antaeus

MeeToo er latterlig og jeg kan ikke forstå nogle lytter til det.

Hvis man har været udsat for noget ulovligt så kan man gå rettens vej.

Ikke at man tyve år kan komme med hvilken som helst anklage man lyster og uden at skulle stå til regnskab for det i retten og som man evt. husker det 20 år tilbage.

Mickey

James Franco har leveret en fremragende præstation, og fordi der kommer en ANKLAGE, så skal han fratages den hæder han ellers ville modtage? Man er uskyldig indtil andet er bevist, og mig bekendt er en anklage ikke et bevis -Typisk USA :/
Sjovt at anklagerne kom ud så snart han vandt en Golden Globe....

Rizzo

Jeg synes det er forfærdeligt at nogle har været udsat for seksuelle overgreb i filmbranchen (og i det hele taget), men samtidig synes jeg at det er lige så forfærdeligt at nogle uskyldige mænd er blevet anklaget og derpå brændt på de sociale mediers bål. Det er en så potentiel livsødelæggende anklage, at det efter min mening minder mest af alt om selvtægt. For det har store konsekvenser for de indblandede - og det inden de har været for en dommer! Diskursen synes at være "skyldig til det modsatte er bevist" og man bekymrer sig ikke for konsekvenserne det har for de uskyldigt "dømte". Det er en ækel sag og jeg håber at det snart får en ende. Indgiv anmeldelserne til politiet (ikke twitter, FB eller instagram) og lad retsvæsenet gøre deres arbejde!

Victor

Jeg er naturligvis assist af #metoo-bevægelsens formål, hvilket forhåbentligt er en attitude jeg deler med de fleste - men i Franco-eksemplet, synes jeg, at der er tegn på en potentiel usund tendens.

Jeg synes sgu, at "metoo" er blevet til et springbræt, for en meget unuanceret debat og generel usund udveksling. Det er en syg tanke, at det nu er muligt, at ødelægge(oftest) en mands liv og karriere via et enkelt tweet, som der i øvrigt ikke engang behøver, at være hold i. Jeg bryder mig ikke om den her; 'skyldig indtil modsatte er bevist"-kultur. Det kommer højest sandsynligt til, at koste Franco hans oscar-nominering, kva nogle meget(imo) tvivlsomme og farvede tweets. I hvert fald hvis man spørger mig. Violet Paley, som er sagens kvindelige hovedrolle, har på twitter anklaget Franco for, at have tvunget hendes hoved ned i skridtretning. Hvis man lige venter 1 sekund med, at stemple manden som sexforbryder - synes jeg, at man skal tage sig den frihed, at scrolle en tur igennem hendes tidligere tweets. Hun virker - undskyld jeg siger det - som en meget ubehagelig og mandehadsk person. Med tweets som "still waiting on an apology from 100+ men", "Men are inferior", "my ex is shit talking me so hmu for his number". Hun retweetede et billede af en sexkriminel mand, med tilknyttede ord "boys will be boys". Hun indrømmer bla også, at hun har haft et konsensus forhold med Franco, hvilket godt kunne tyde på, at selv hvis episoden er fundet sted, har den nok været i en gråzone af konsensusforvirring.

Igen - det er selvfølgelig min teori. Men jeg tror desværre, at de færreste gør sig ulejligheden, at tjekke førstehåndskildens troværdighed, eller episodens troværdighed i det hele taget. Vi skal passe på, at #metoo hashtagget ikke bliver misbrugt - og at hele kampagnen ikke mister sig selv, og synker over i den anden ende af det spektrum de kæmpede for, at nedbryde. Jeg synes kort sagt, at det er blevet for nemt, at ødelægge en andens liv, uden nogen former for beviser. Man kunne jo istedet have udfyldt en politirapport.

rene

Jeg tager selvfølgelig afstand fra dem der ikke kan opfører sig ordentlig men syntes det er ved at køre af sporet. og undre mig over at der skal gå op til 30 år før de kommer frem, og alle anklager er i mod store kanoner. tro da lige så meget den lille mand over træder nogen regler hvi det skal være men giver jo ikke samme omtale

Segoyuser/116755

Vil mene debatten er absolut noget som focus gerne må være på, når nu der er gået hul på den betændte byld omkring div. former for "overgreb" er belyst, håber det kan bevirke, gensidig ordentlig behandling af hinanden, hver enkelt kender nok grænsen, når der siges NEJ er det at tage til efterfølge.

Nogen gange virker det som om nå det var bare et par klask i bagen som straf for .....det er meget grænseoverskridende, magtmisbrug..det skal slet ikke grines af eller laves jokes, det påvirker jo for nogen i flere år!! (Her referer til Peter A.J. "ålen" som jo er retur de fandt intet, gad vist om der også var mænd der fik samme tur)

Det at der til Golden Globe vises sammenhold , støtte hjælper, for det sker jo ikke kun disse steder det sker mange steder over hele verden!

Det sker nok også for mænd så dette skal belyses ligevel.

Heller ikke at forglemme alle de overgreb på børn i henhold til filmen : Spotlight desværre sker det stadig, så opråb er nødvendige!

Det er altid godt at stille ? , udtrykke holdninger så der sker en refleksion i hver enkelt.

Det kan tage tid at komme frem for 1 skal være den som tør råbe det højt så det bliver hørt, taget alvorligt blot den del kan være en byrde .

Om du er skuespiller, idrætsudøver, politibetjent eller hvad dit job er , kan det være lige svært, at være berømt gør det ikke nemmere!
Det var de tanker der lige kom op.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden