9 nye premieredatoer og 4 aflysninger

To gysere kommer ikke til Danmark
Billede
(© UIP)

Der venter mange spændende film i 2018. Der er dog en række ændringer i premieredatoerne på en håndfuld af det kommende filmårs titler. Dem finder du herunder, så du kan få sat de rigtige krydser i din biografkalender.

Filmene er listet i kronologisk rækkefølge, mens du kan trykke på titlerne for at få mere info.

I, Tonya er rykket til den 25. januar
Dramaet handler om den kontroversielle skøjteløber Tonya Harding, der ved OL i 1994 brugte voldelige metoder for at vinde over rivalen Nancy Kerrigan. Hovedrollen spilles af Margot Robbie, der tidligere har medvirket i superheltefilmen ’Suicide Squad’.

Hver dag er rykket til den 22. marts
En genert teenager forelsker sig i en person, som hver dag vågner op i en ny krop i dette romantiske drama. Filmen er baseret på David Levithans roman af samme navn, mens instruktøren tidligere står bag bl.a. ’Elsk mig igen’.

Midnight Sun er rykket til den 22. marts
Det romantiske drama 'Midnight Sun' handler om den 17-årige Katie, der er indespærret i sit hus om dagen, fordi sollys kan skade hende. Hun er derfor kun udenfor, når solen er væk -  således møder hun en aften drengen Charlie. De to indleder et romantisk forhold, men Katie fortæller ikke om sin sygdom.

The 15:17 to Paris er rykket til den 12. april
Dette terror-drama er instrueret af legenden Clint Eastwood og handler om nogle amerikanske soldater, der skal stoppe et terrorangreb på et tog. Soldaterne spiller alle sig selv, mens resten af rollelisten udgøres af professionelle skuespillere. Et spændende filmisk greb.

Cloverfield: God Particle er rykket til den 19. april
I denne science fiction-gyser bliver en gruppe astronauters virkelighed ændret efter et uheld med en partikelaccelerator. De må nu kæmpe for deres overlevelse, mens alt kun bliver mærkeligere efter, de opfanger et signal fra en anden rumstation.

Overboard er rykket til den 26. april
Komedien handler om en rig yacht-ejer, der en dag falder i vandet og får hukommelsestab. Manden bliver nu overbevist om, at han er gift med en af sine medarbejdere. Filmen er en genindspilning af filmen med den danske titel ’Pige overbord’ fra 1987, der havde Goldie Hawn og Kurt Russell i hovedrollerne.

Love, Simon er rykket til den 21. juni
Filmen bygger på Becky Albertallis ungdomsroman 'Simon vs. the Homo Sapiens Agenda' og handler om en homoseksuel teenager, der forsøger at finde den bedste måde at springe ud over for sine klassekammerater.

Centaur er rykket til den 5. juli
En mand lever med sin døve kone og lille søn i det landlige Kirgisistan. En dag bliver han genstand for alles opmærksomhed, da han en nat stjæler en travhest, da han har en stor kærlighed til heste og tror på, at det kirgisiske folk stammer fra de mytologiske væsener kentaure, som er halvt mand og halvt hest.

Christopher Robin er rykket til den 11. oktober
En live action-efterfølger om titelkarakteren, der på dansk er bedre kendt som Jakob fra Peter Plys-universet. Så nu kan du vende tilbage til universet med Ewan McGregor i rollen som en voksen version af Jakob, der møder sin barndomsven Peter Plys, der hjælper ham med at genopdage livets glæder.

Aflysninger:

Den of Thieves
Action-dramaet om en legendarisk strømer (Gerard Butler) med speciale i gangstere. En dag går et røveri helt galt, og fire mennesker dør. Nu er det politimandens tur til at fange de ansvarlige. Manuskriptforfatteren bag London Has Fallen instruerer.

Winchester: The House That Ghost Built
Gyserfilmen handler om arvtageren til Winchester-formuen, der tror hun hjemsøges af spøgelser, som er blevet slået ihjel af den såkaldte Winchester riffel. Hovedrollen spilles af Helen Mirren, og Spierig-brødrene (DaybreakersSaw 8: Jigsaw) har både instrueret og skrevet gyser dramaet.

Udslettede (Annihilation)
Science fiction-filmen af instruktøren bag Ex Machina følger en gruppe kvindelige forskere, der tager på en hemmelig ekspedition til Area X, hvor naturens love ikke gør sig gældende og flere grupper ikke er vendt hjem fra igen. Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez og svenske Tuva Novotny medvirker.

Insidious 4: The Last Key
I sidste kapitel i gyser-serien hjemsøger de paranormale væsner dæmonologen Elise Rainiers egen familie, og for at komme til bunds i sagen, må Elise granske sin fortid.