Cookie- og Privatlivspolitik
20 ting du (måske) ikke vidste om The Maze Runner

20 ting du (måske) ikke vidste om The Maze Runner

Trivia om science fiction-trilogien

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

Som optakt til premieren på Maze Runner 3: Dødskuren, der bliver det afsluttende kapitel i forfatteren James Dashners fremtidsunivers, har vi samlet 20 facts om trilogien, som du (måske) ikke kendte til i forvejen.

1. 'Dødskuren' er den sidste film i The Maze Runner-trilogien, men James Dashners har faktisk skrevet seks bøger i alt. ’The Kill Order’ og ’The Fever Code’ er prequels til historien, og derudover er der ’The Maze Runner Files’, der bedst kan beskrives som en guide og opslagsværk om dele af det dystopiske univers, man ikke kan læse om i de andre bøger.

2. Bogen ’The Kill Order’ foregår 13 år før The Maze Runner og følger andre ukendte karakterer, mens ’The Fever Code’ følger flere af karaktererne fra trilogien lige op til tidspunktet, hvor den første roman begynder.

3. Instruktøren Wes Ball står bag alle tre film, og den første film i serien var hans spillefilmsdebut.

4. I marts 2016 kom hovedrolleindehaveren Dylan O’Brien til skade under optagelse på 'Dødskuren', så filmen blev udskudt i næsten et år.

5. Det er ikke kommet frem, hvad der præcis skete, men det var et stunt, der gik grueligt galt, da Dylan røg af en bil i fuld fart. Han fik en hjernerystelse og yderligere hovedtraumer pga. et knoglebrud i ansigtet.

6. Det er ikke første gang, at den unge skuespiller kom til skade på The Maze Runner-settet. Han brækkede sit kindben under optagelserne af den første film.

7. Catherine Hardwicke var knyttet til den første film som instruktør før Wes Ball, og hun har bl.a. instrueret filmatiseringen af Twilight.

8. 'The Maze Runner' tog kun 44 dage at optage.

9. Dylan O’Brien havde fire dage til at læse den første The Maze Runner-bog, før han skulle være foran kameraet for at optage filmen.

10. Instruktøren havde helt fra starten udtænkt, at Teresa skulle spilles af Kaya Scodelario, fordi han godt kunne lide hendes præstation som Effy i den britiske tv-serie ’Skins’. Kaya var derfor den første skuespiller, der blev castet i filmen.

11. Wes Ball nægtede at opdele 'Dødskuren' i to film, som er en populær tendens i Young Adult-filmatiseringer som The Hunger Games og tidligere nævnte 'Twilight'. Produktionsselskabet adlød instruktørens krav, så det blev kun én film.

12. Wes har udtalt, at de to første film i serien bevægede sig væk fra bøgernes handling, men at 'Dødskuren' vil være mere tro mod romanen, som den er baseret på.

13. Hvad der også adskiller bøgerne fra filmene, er, at karaktererne Thomas og Teresa kan høre hinandens tanker (det kan de ikke i filmene).

14. Flere af skuespillerne i filmserien er fra England, men det er kun Thomas Brodie-Sangster, som spiller Newt, der fik lov til at beholde sin britiske accent.

15. Mange af karakterernes navne er taget fra kendte historiske personer, f.eks. Thomas (Thomas Edison), Alby (Albert Einstein), Newt (Isaac Newton), Chuck (Charles Darwin), Gally (Galileo Galilei), Teresa (Mother Teresa), Winston (Winston Churchill) og Ben (Benjamin Franklin).

16. De tre skuespillere - Thomas Brodie-Sangster, Nathalie Emmanuel og Aiden Gillen har alle været med i den populære tv-serie ’Game of Thrones’, men mødtes første gang på settet til Maze Runner 2: Infernoet.

17. I ’The Maze Runner’ har forfatteren James Dashners en cameo på seks sekunder hen mod slutningen af filmen.

18. Vidste du godt, at Dylan O’Brien havde sin egen YouTube-kanal, før han blev skuespiller? Det ledte ham senere til en optagelsesprøve til tv-serien ’Teen Wolf’, som kørte i seks sæsoner. 'The Maze Runner' er Dylans gennembrudsrolle på film, og før havde han kun haft små roller, bl.a. i komediefilmen The Internship.

19. For at forberede sig på optagelserne til 'The Maze Runner' fik Wes Ball overtalt skuespillerne til at overnatte inde i lysningen omringet af de fire høje stenvægge (The Glade). 

20. Instruktøren har udtalt, at den stilmæssige inspirationskilde i den første film er Jurassic Park fra 1993.

Maze Runner 3: Dødskuren får premiere den 25. januar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

4 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

5 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

14 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

14 timer siden
Finn Carl

Jeg så versionen med Peter Ustinov som Poirot, også filmet ombord på den afsatte, ægyptiske Kong Farouks gamle kongeskib på Nilen, som agerede hjul

19 timer siden

Aktive debatter