Den næste Bond kan blive sort eller kvinde

Producer udtaler sig
Billede
(© Quantum of Solace / Sony)

Daniel Craig har sagt ja til at spille Agent 007 én gang mere i Bond 25, som rammer biografen i 2019. Men den næste James Bond kan måske blive af meget anderledes karakter. 

Producer Barbara Broccoli, datter af den berømte Bond-producer Albert R. Broccoli, udelukker nemlig ikke, at Bond 26 kan indeholde radikale forandringer.

I følge Daily Mail  har produceren for nyligt antydet, at den næste Agent 007 meget vel kunne blive en sort og/eller kvindelig skuespiller. Hun udtalte således:

- Disse film repræsenterer tiden de er lavet i, så vi prøver altid at skubbe yderligere til den klassiske form. Lige nu er det Daniel Craig, og jeg er meget glad for Daniel Craig, men hvem ved hvad fremtiden bringer?

Læs også: Er det tid til en dansk James Bond?

I 2015 meldte Craig ellers ud, at han var færdig med spionuniverset efter Spectre, og allerede dér blev den sorte skuespiller Idris Elba nævnt som en mulig kandidat.

Den seneste favorit til agent tjansen er ellers James Norton (se billede nederst), som opfylder kravene til en klassisk Bond; britisk, hvid middelklasse mand.

Udover Norton har Tom Hardy, Tom Hiddleston og Michael Fassbender været nævnt som mulige kandidater til at trække i smokingen som Ian Flemings ikoniske spion.

Flere store franchises har de seneste år udskiftet kønnet på hovedrollerne. Sidste år fik vi således Ghostbusters med skuespillerinder, og næste år får vi et kvindeligt take på Ocean's-filmene med Ocean's 8

Hvad synes du? Er det på tide at prøve noget nyt med Bond, eller vil franchisen miste sin charme?

Bond 25 får premiere den 7. november 2019.