Cookie- og Privatlivspolitik
De største film i 2018?

De største film i 2018?

Vores bud på næste års storsællerter

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

Hvert år gætter vi på, hvilke film der bliver de største i de danske biografer i året, der kommer.

Vi forudser, at 2018 igen kommer til at stå i efterfølgerne og franchisenes navn, ligesom et par nye danske film bør få succes ved billetlugerne.

Her følger vores bud på årets 10 bedst sælgende premierefilm i de danske biografer.

1. Journal 64
Årets største film bliver med stor sandsynlighed den fjerde film i Afdeling Q-serien, der samtidig er Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares sidste medvirken som Carl Mørck og Assad. De tre foregående film har solgt mellem 650.000 og 750.000 billetter, så mon ikke 'Journal 64' lægger sig et sted midtimellem?

2. Så længe jeg lever
Biografien om den folkekære danske sanger, John Mogensen, ser interessant ud af flere årsager. For det første er der masser af kød på historien om en mand med adskillige dæmoner men også et ubestrideligt talent. For det andet er det Rasmus Bjergs første seriøse filmhovedrolle. Og nå ja, så instruerer Ole Bornedal.

Jurassic World: Fallen Kingdom

3. Jurassic World: Fallen Kingdom
At Jurassic World endte med at sælge 458.000 billetter i de danske biografer for to år siden, var en mindre overraskelse. Nu skal efterfølgeren bevise, at det ikke var en engangsforestilling, og med en premiere lige inden VM i fodbold er det ingen let opgave. Heldigvis ser den første trailer vældig action-fyldt ud, men vi venter stadig på at få lidt mere at vide om plottet.

4. Solo: A Star Wars Story
Ja, den første Star Wars-spinoff, Rogue One, solgte over 430.000 billetter, men den fik også premiere i julen, hvor der er gode kår for underholdende rum-eventyr. Solo-filmen om Han Solo får premiere i maj, men til gengæld er titelkarakteren velkendt og måske den mest elskede i hele det populære Star Wars-univers.

5. Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser
Harry Potter-forløberen, hvis manuskript heldigvis er udfærdiget af selveste J.K. Rowling, fortsætter historien om magizoologen Newt Scamander, men kommer formentlig til at fokusere mindst lige så meget på forholdet mellem en yngre udgave af troldmanden Dumbledore og den onde Grindelwald.

De utrolige 2

6. De utrolige 2
Pixars længe ventede opfølger til 2004-animationsfilmen bliver formentlig den største superheltefilm i 2018. Hr. Utrolig, Elastipigen og deres børn vender tilbage i en ny fortælling, der har fået en trailer, og som ser ud til på elegant vis at vende kønsrollerne på hovedet.

7. Fifty Shades - Fri
På trods af episk dårlige anmeldelser til især dette års Fifty Shades - i mørket lader intet til at kunne slå den erotiske trilogi ud. Samtidig må man forvente, at den store fanskare er mere end opsatte på at få klimakset med. Christian Grey og Anastasia skal giftes, men selvfølgelig dukker der ting op til overfladen, som nok aldrig skulle været kommet frem.

8. Coco
Pixars originale eventyr sælger næsten altid spandevis af billetter herhjemme, og 'Coco' kunne blive næste i rækken af succeser for animationshuset. Med et mexicansk tema og en underverden befolket af skøre skeletter skal filmen måske kæmpe lidt mere for publikums gunst, men hvis den formår at skabe samme renommé som Inderst inde, er den hjemme.

Deadpool 2

9. Deadpool 2
Nyskabelsen og hypen omkring den første film betød en klokkeklar succes for den utraditionelle superhelt. Efterfølgeren kan ikke længere kalde sig ”den nye, frække dreng i klassen”, men til gengæld er fanbasen etableret, og mange vil formentlig gerne opleve Deadpool i endnu flere blodige og morsomme slagsmål.

10. I krig og kærlighed
Historiske danske film har ofte gode kår i biograferne, og som den allerførste film om Første Verdenskrig produceret herhjemme, bør I krig og kærlighed skabe en vis opmærksomhed. Samtidig er det en fortælling om kærlighed, så man bør også kunne få de mindre krigsinteresserede til at indløse billet.

Boblere: Både Happy Ending og Ternet Ninja får premiere så sent, at de trods et formentligt godt billetsalg, næppe når at komme med på listen. Derudover ser bl.a. Smallfoot, Med hensyn til julen, Mary Poppins Returns, Avengers: Infinity War og Mamma Mia: Here We Go Again! også ud til at have et godt potentiale.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Frem for alt ser jeg frem til at 18 film m.m. efter 10 år omsider nærmere sig en episk kulmination!

Andersuser/927972

Som en anden har nævnt, hvordan kan I undlade at nævne Avengers, der historisk set ligger på top tre, og som potentielt set kan ende med at blive den mest indbringende film nogensinde? Det er mig aldeles ubegribeligt.

Du må spænde hjelmen, søde Daniel.

Daniel Bentien

Som jeg nævner i den indledende tekst, så fokuserer vi på, hvor mange billetter filmene sælger i de danske biografer.

De to første Avengers-film solgte hhv. 300.900 og 269.800 billetter, hvorimod 'Deadpool' ramte 323.600 billetter herhjemme. Derfor vurderer jeg, at sidstnævnte har et lille forspring, men det bliver formentlig tæt, og af den grund har jeg nævnt 'Avengers: Infinity War' i bobler-teksten nederst.

Jeg er til gengæld helt enig i, at hvis vi kiggede på international omsætning, bliver 'Avengers: Infinity War' større end 'Deadpool 2'.

Godt nytår, når du kommer dertil.

Mvh Daniel

Andersuser/927972

Det med de danske billetter havde jeg overset i farten. Du kan hermed se bort fra "kritikken". Og tak, fordi du behandler det danske komma så fint – det er et sjældent syn nu om dage.

Godt nytår også herfra!

Simon

Den Oscar-værdige film burde da være inkluderet på listen, ikke?

Johnnyuser/335920

Jeg selv er stået lidt af MCU, men Thanos ser alligevel ud til at være betydeligt bedre end DCs Steppenwolf.

Umiddelbart synes jeg ikke hypen omkring Deadpool 2 er så stor som ved den første Deadpool, så jeg kan godt forestille mig at Infinity War overhaler denne film.

Antaeus

For mig bliver det til en film i Star Wars universet og en film i Harry Potter universet.

Og så er det muligt at et par af de andre ses når de er på Netflix etc.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

6 timer siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

1 dag siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

1 dag siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden

Aktive debatter