Cookie- og Privatlivspolitik
Danske anmeldere elsker Star Wars: The Last Jedi

Danske anmeldere elsker Star Wars: The Last Jedi

Stjerneregn over rumeventyret

Stem op!
38
Stem ned!
0
(reset)

De udenlandske anmeldere tilkendegav allerede deres dom over den seneste Star Wars-film i løbet af weekenden, men nu er turen kommet til, at deres danske kolleger udsender deres meninger om den premiereaktuelle The Last Jedi.

Anmeldelserne i de store dagblade er herhjemme ligeledes positive med femstjernede karakterer over næsten hele linjen. Dermed overgår filmen de to forgængere, The Force Awakens og Rogue One, der primært høstede firestjernede anmeldelser.

Især filmens evne til at overraske i en 40 år gammel serie fremhæves af anmelderne, ligesom den visuelle side kaldes fantastisk flot og imponerende.

Læs også: Vind Star Wars-merchandise i dagens julekalender.

Kristian Lindberg, 5 stjerner i Berlingske

- Det er hver gang mere af det samme, men som regel på en ny måde. Det er med andre ord imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser indenfor de velkendte rammer.

Michael Lind, 5 stjerner i BT

- J.J. Abrams, Lucas Film og Disney har denne gang overladt magten til den lidt ukendte instruktør, Rian Johnson […], som både har skrevet manuskript og instrueret ottende episode af Star Wars-sagaen. Ikke et dumt valg at betro Johnson denne svære opgave, for det er der kommet en meget flot, kraftfuld og rørende film ud af.

Henrik Queitsch, 5 stjerner i Ekstra Bladet

- … køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst.

Katrine Sommer Boysen, 5 stjerner i Jyllands-Posten

- Alle filmmediets muligheder udnyttes til fulde i den ottende Star Wars-episode, så når man sidder i det plyssede sæde, kan man mærke filmen i hele kroppen. Jeg glæder mig allerede til næste rejse mod det uendelige univers.

Læs også: "The Last Jedi overrasker og knuser dig"

Kun Politikens anmelder er mindre begejstret om end stadig positiv over for filmen.

Kim Skotte, 4 hjerter i Politiken

- Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvente. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen. Her er det pludselig meget tydeligt, at den virkelige konkurrent er tv-serierne, som man satser på at slå med deres egne våben.

Husk at du altid kan se mediernes (og brugernes) anmeldelser på filmens profil her på kino.dk.

Star Wars: The Last Jedi er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bukselak

Det kan simpelthen ikke blive til mere end 3 stjerner det er ligefør det bliver med pil nedad. Den er dog bedre end Phantom Menace som er den ringeste Star Wars film til dato.

Der var fede ideer i filmen, men hold nu kæft hvor de kører på pumperne for og redde filmen. De trækker i alt og gør hele universet, oprørerne og modstandsbevægelsen dummere end det burde være tilladt.

Der er nogle steder, hvor tingene ikke hænger realistisk sammen, men igen oprørerne og modstandsbevægelsen er jo tabt bag en vogn. (Åbenbart)

Grunden til, at jeg ikke trækker den længere ned end 3 stjerner, er den stadig havde nogle lyspunkter og ideer som trak opad.
Men hvorfor køre på den samme gamle ide som i Star Wars 6, det er sgu for tyndt. Altså det var alt for skuffende.

Det er blevet en fald på halen komedie, og det er virkelig synd og noget af det som irritere mig mest ved filmen. At man forsøger og kører maser af humor ind over filmen, det fungere bare ikke optimalt ligesom i de gamle film.

Dette er en film, som jeg kan nøjes med og se 1 gang i biografen. Jeg kan godt anbefale og se den, men skru lige dine forventninger ned, så god er den desværre heller ikke.

FGTuser/226484

... når anmelderne er "vilde" :(((

Bukselak

Jeg har lige set den, og må tilstå der er ufattelig meget i den som irritere mig. Det er ikke den ringeste Star Wars film, men bestemt heller ikke den bedste. 3 sølle stjerner kunne det give til, ikke en disse mere.

Der var fede ting i filmen, men så mange ting som trak virkelig meget ned desværre.

michaeluser/601671

"Her er det pludselig meget tydeligt, at den virkelige konkurrent er tv-serierne, som man satser på at slå med deres egne våben."

Hvordan skal den forståes?

Tobiasuser/232205

"Ligesom en tv-serie holder ’The Last Jedi’ gang i en lille håndfuld handlingstråde, man kan springe frem og tilbage imellem. Så flyver tiden afsted, uden man reelt behøver fortælle så forfærdeligt meget."
Ovenstående er de efterfølgende sætninger i anmeldelsen. Måske kaster de lidt lys?

Jeanette

Tør det smil af mit fjæs! Manner,manner det var som at være 13 igen, tilbage i 1983 for længe ,længe siden i en fjern, fjern galaxe.
Hvor er det dejligt at der stadig findes så skønne sagaer som Star Wars.
Tonsvis af aktion, massser af spæmding, et orgie af skønne figurer og bi-figurer og så alle de pudsige indfald og skønne ,skønne grin.
Tak er kun et fattigt ord, men alligevel TAK!

Antaeus

Og i dag går turen så ind til premieren :)
Og hvis alt går vel så skal der også gives et 6-tal i karakter herfra.

Henrik

Hørte i radioen i morges at Jakob Stegelmann har givet 6 stjerner. Jakob Stegelmann er hos os - gud.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Seps <3

Jeg håber sådan på at i får lov til at åbne op snarest muligt..

1 dag siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Tja hvis du læser mange af de ting Gina Carano har skrevet synes det er forståeligt...

4 dage siden
VIPER

...Men jeg vil lige indskyde at Goro & Reptile faktisk er med.
Man ser lige den firearmede tyksak komme springene (1:47),

6 dage siden
Christine Dyrskjøt Elmstrøm

Vi mener selvfølgelig StudioCanal, tak for det skarpe øje.

6 dage siden
Michael

En af de ting der får mig i MK humør, er deres legendariske tema sang. Hvor er den?
Den dag i dag kan den stadig give mig gåsehud.

6 dage siden

Aktive debatter