Danske anmeldere elsker Star Wars: The Last Jedi

Stjerneregn over rumeventyret
Billede
(© Walt Disney Pictures)

De udenlandske anmeldere tilkendegav allerede deres dom over den seneste Star Wars-film i løbet af weekenden, men nu er turen kommet til, at deres danske kolleger udsender deres meninger om den premiereaktuelle The Last Jedi.

Anmeldelserne i de store dagblade er herhjemme ligeledes positive med femstjernede karakterer over næsten hele linjen. Dermed overgår filmen de to forgængere, The Force Awakens og Rogue One, der primært høstede firestjernede anmeldelser.

Især filmens evne til at overraske i en 40 år gammel serie fremhæves af anmelderne, ligesom den visuelle side kaldes fantastisk flot og imponerende.

Læs også: Vind Star Wars-merchandise i dagens julekalender.

Kristian Lindberg, 5 stjerner i Berlingske

- Det er hver gang mere af det samme, men som regel på en ny måde. Det er med andre ord imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser indenfor de velkendte rammer.

Michael Lind, 5 stjerner i BT

- J.J. Abrams, Lucas Film og Disney har denne gang overladt magten til den lidt ukendte instruktør, Rian Johnson […], som både har skrevet manuskript og instrueret ottende episode af Star Wars-sagaen. Ikke et dumt valg at betro Johnson denne svære opgave, for det er der kommet en meget flot, kraftfuld og rørende film ud af.

Henrik Queitsch, 5 stjerner i Ekstra Bladet

- … køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst.

Katrine Sommer Boysen, 5 stjerner i Jyllands-Posten

- Alle filmmediets muligheder udnyttes til fulde i den ottende Star Wars-episode, så når man sidder i det plyssede sæde, kan man mærke filmen i hele kroppen. Jeg glæder mig allerede til næste rejse mod det uendelige univers.

Læs også: "The Last Jedi overrasker og knuser dig"

Kun Politikens anmelder er mindre begejstret om end stadig positiv over for filmen.

Kim Skotte, 4 hjerter i Politiken

- Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvente. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen. Her er det pludselig meget tydeligt, at den virkelige konkurrent er tv-serierne, som man satser på at slå med deres egne våben.

Husk at du altid kan se mediernes (og brugernes) anmeldelser på filmens profil her på kino.dk.

Star Wars: The Last Jedi er aktuel i biografen.