10 julefilm uden nisser og gavestress

Julehygge på Blockbuster.dk (advertorial)
Billede
(© Bridget Jones' Diary / Universal Pictures)

Trænger du til en pause fra nisser, sild og risalamande? Så giver vi dig her 10 alternative julefilm, der viser højtiden fra andre vinkler. Du kan se alle filmene på Blockbuster.dk.


Die Hard

Kan en af de fedeste actionfilm nogensinde virkelig også være en af de bedste julefilm?

Yippee-ki-Ja! For hvordan kan action-klassikeren med Bruce Willis, som den rå John McClane, der redder sin kone og hendes kollegaer fra tyske terrorister til den årlige firmajulefrokost og redder højtiden, ikke være en julefilm?

'Die Hard' er til dig, der vil forbrænde den fede julemad ved hjæp af adrenalinpumpende action.

Se filmen her.

 


Gremlins

Den ikoniske Gremlins rammer 80'ernes tidsånd lige på kornet. Den er moduleret over en familievenlig fortælling med et strejf af både sort komik og uhyggeligt gys, da julestemningen i den lille forstad Kingston Falls sættes på en prøve af en horde af små, grønne og ubehøvlede monstre!

'Gremlins' er til dig, der tør spise efter midnat, og som kan lide deres julestemning med grin og gåsehud.

Se filmen her.

 


Ringenes Herre-trilogien

Peter Jacksons filmversioner af Tolkiens ‘Ringenes Herre’ er ikke en julefilm i ordets klareste forstand, men trilogien emmer alligevel af højtidens vigtigste ingredienser og kan være et samlingspunkt for julehygge.

Filmene kan nemlig om nogen bringe familien sammen i eventyrlige rammer fyldt med orker, elverfolk, troldmænd, dværge og hobbitter som både fascinerer og underholder med deres universelle kamp mellem det gode og det onde.

'Ringenes Herre' er til dig, der gerne vil forlænge sofahyggen i julelampens skær.

Se filmene her.

 

Harry Potter-filmene

De fleste af Harry Potter-filmene har et element af jul i sig med Hogwarts pyntet op til eventyrlig højtid.

Især den fremragende fjerde film i serien, Harry Potter og Flammernes pokal, rammer hovedet på sømmet, når det kommer til regulær, magisk julestemning. Det store vinterbal er blevet et af de mest ikoniske øjeblikke i serien, hvor teenagehormonerne, karakterrelationerne og ikke mindst visualiseringen af den særlige charme fra bøgerne gengives perfekt.

Harry Potter-filmene er til dig, der foretrækker din julemand med tryllestav og kappe.

Se filmene her.

 


Kiss kiss bang bang

Robert Downey Jr., når han er bedst, bliver sluppet løs i denne på en gang morsomme, men også mørke julehistorie. Shane Blacks krimikomedie handler om en tyv, der udgiver sig for at være en skuespiller, som skal læres op af en detektiv til en ny rolle – og sammen bliver det umage par rodet ind i en mystisk mordsag.

'Kiss Kiss Bang Bang' er dig, der vil peppe julen op med sprængfarlig dialog og veloplagt film noir-stemning.

Se filmen her.

 


Bossen og bumsen

Eddie Murphy og Dan Aykroyd skød deres glorværdige 80’er karrierer i gang med denne komedie, hvor et væddemål mellem to chefer betyder, at en snobbet børsmægler og en snu gadesælger bytter identitet. 

Filmen udspiller sig over den frydefulde juletid og er fyldt med højtidens ånd om at hjælpe dem, som ikke kan klare sig selv. 

'Bossen og bumsen' er til dig, der stadig tror på det bedste i dine medmennesker og gerne vil have et godt grin.

Se filmen her.

 

On her Majesty’s Secret Service

James Bond-filmen fra 1969 er en af de mest undervurderede kapitler i 007-serien. George Lanzenby giver den som den ikoniske agent – for første og eneste gang – og han er langt mere charmende end rygtet siger.

I de tilsneede alper går James Bond undercover for at afsløre ærkefjenden Blofelds skumle planer samtidig med, at han frier til en gangsters datter, og holder juleaften i de helt særlige omgivelser.

'On her Majesty’s Secret Service' er til dig, der gerne vil holde en stilfuld jul med flotte damer og agenten over dem alle.

Se filmen her.

 

Batman vender tilbage

Det er jul i Gotham, men det stopper ikke Pingvinen for at prøve at overtage magten i byen. Derfor må Michael Keatons Batman trække i arbejdstøjet, hvor en latexklædt Catwoman også er ude på kattestreger.

Superheltefilmen er vanvittigt underholdende og fyldt med højtidens dekorationer, der får dig i den helt rette stemning, mens Batman banker skurke og redder dagen.

'Batman vender tilbage' er til dig, der foretrækker en gotisk tegneseriejul... og tør udskifte and med pingvin.

Se filmen her.

 

American Psycho

Stjernepsykopaten Patrick Bateman er måske ikke ham, som man først forbinder med fejringen af Jesu fødsel. Men i filmatiseringen af Bret Easton Ellis’ roman fra 2000 ender Christian Bales Yuppie til en julefest.

Den fornøjelige scene udstiller den usympatiske seriemorders foragt - ikke kun for højtiden, men også for menneskeheden generelt. Bateman er med andre ord en Grinch af en helt særlig kaliber.

'American Psycho' er til dig, der godt kan lide din jul blodrød.

Se filmen her.

 


Bridget Jones’ dagbog

Helen Fieldings morsomme bestseller bygger skamløst på Jane Austens klassiker ‘Stolthed og Fordom’… og lykkes med det på alle måder! Det samme gjorde filmatiseringen, der overgik alle forventninger.

Rene Zellweger, Hugh Grant og Colin ”Darcy” Firths suveræne præstationer tilsat Fieldings skarpe replikker og det ene pinlige optrin efter det andet passer overraskende godt sammen med den romantiske tone, der bare emmer af jul.

'Bridget Jones' Dagbog' er til dig, der mener, at julen er tilgivelsens tid... og elsker en god rensdyrsweater.

Se filmen her.