Cookie- og Privatlivspolitik
Savner du også Stranger Things?

Savner du også Stranger Things?

Her 20 film, der minder om serien

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Har du binget dig igennem 2. sæson af Duffer-brødrenes overnaturlige science fiction-serie, og ved du ikke, hvad du nu skal gøre af dig selv? Bare rolig, vi har svaret på, hvordan du får stillet din sult…

Den 80’er-glade ’Stranger Things’ er nemlig inspireret af en lang række film. Vi peger således på en række af de titler, så du kan se eller gense værkerne.

Spoiler alert! 

E.T.
E.T. the Extra-Terrestrial
 (1982)

Steven Spielbergs familieklassiker har med sit børnecast i front og deres møde med det ukendte i form af det søde rumvæsen E.T. ikke så lidt tilfælles med serien.

It (1990)
It (1990)

Mini-serien om en gruppe børn, der går op imod et fælt monster - her i skikkelse af den onde klovn Pennywise - kan næsten ikke andet end have fungeret som inspiration. Ellers kan du måske stadig nå at se biografversionen fra i år.

Firestarter
Firestarter
 (1984)

Det er svært at forestille sig telekinesiske Eleven uden Stephen King-historien om den unge pige i ‘Firestarter’. Hun har nemlig lignende evner, mens her også er mystiske eksperimenter på færde.


Ghostbusters
Ghostbusters
 (1984)

‘Ghostbusters’ udgør helt konkret inspiration til ‘Stranger Things’, hvor man i anden sæson finder drengene i fuld spøgelsesjæger-outfit, mens det overnaturlige som bekendt også spiller en rolle.


Stand by Me
Stand by Me
 (1986)

‘Stranger Things’ skylder en del til Stephen King. Bl.a. denne coming of age-historie om en gruppe børns søgen efter et lig, der gemmer sig i en nærliggende skovområde.


Halloween
Halloween
 (1978)

Duffer-brødrenes serie har også et særdeles fremtrædende synthesizer-score, hvilket i den grad trækker på filmskaber John Carpenters klassiske scores, bl.a. fra hans slasher-sensation.


The Brood
The Brood
 (1979)

På samme måde som man i ‘Stranger Things’ finder fordækte videnskabsfolk og overnaturlige evner, så er det også elementer man finder i David Cronenbergs skumle gyser.


The Exorcist
The Exorcist
 (1973)

Der er godt nok ikke direkte dæmonbesættelse på spil i serien, men Will Buyers såkaldte virus-infektion ræsonnerer fint med ‘Stranger Things’.


Gremlins
Gremlins
(1984)

Mødet mellem den almindelige hverdag og det mystiske fremmede spiller også en rolle i Joe Dantes familiegys. Her i mødet mellem Billy Peltzer og den søde Gizmo, der ligesom D'Artagnan afføder noget ækelt.


The Goonies
The Goonies
 (1985)

Den legendarisk adventurefilm fra 1980’erne, hvor en flok børn kommer på sporet af en skat med skurke lige i hælene. ‘Stranger Things’ kan bestemt også takke denne film for inspiration. Samtidig er hovedkarakteren fra 'Goonierne' spillet af skuespilleren bag Bob Newby.

Jaws
Jaws
 (1975)

Seriens betjent Jim Hopper har sit tilfælles med Brody i Steven Spielbergs haj-klassiker. En mand, der gør sit bedste for at beskytte sin by og de folk, der er tæt på ham mod truslen fra dybet.

A Nightmare on Elm street
A Nightmare on Elm Street
 (1984)

De ellers rolige forstæder invaderes her af drømmemorderen Freddy Krueger, hvor en flok teenagere må stå fælles front mod den grumme fjende. Ja, det lyder bekendt. Og ja hovedkarakteren i 'Elm Street' hedder Nancy ligesom Mikes søster.

A Close Encounter of the Third Kind
Close Encounters of the Third Kind
 (1977)

Steven Spielbergs ufo-klassiker har med dens konspirationsteorier og mørklægningstemaer også sit tilfælles med den overnaturlige ‘Stranger Things’. Scenen, hvor Will ser skyggemonstret for første gang, er endda en tro kopi af en scene fra Spielbergs film.

Hellraiser
Hellraiser
 (1987)

Hvis du tør at gå en noget mere hardcore vej efter at have set serien, kan den meget mere brutale ‘Hellraiser’ med sin lignende og urovækkende mareridtsstemning være et godt bud.

Poltergeist
Poltergeist
 (1982)

En families liv forandres til det værre i mødet med et poltergeist og et barns forsvinden til den anden side. Et lignende tema finder man som bekendt også i Netflix-serien.

Alien
Alien
 (1979)

Ridley Scotts rumgyser er uden tvivl blevet set af Duffer-brødrene - og bl.a. også af designerne bag Demogorgon’en, hvis ansigt åbner sig på lignenede vis som alien-æggene.

Carrie
Carrie
 (1976)

Brian De Palmas mesterlige coming of age- og psykokinetiske-klassiker kan passende ses efter ‘Stranger Things’ som en dobbelt-feature med en anden Stephen King-historie, nemlig ‘Firestarter’.

The Thing
The Thing
 (1982)

Med seriens drabelige monster Demogorgon’en, den ofte paranoiafyldte stemning og sit synthesizer-score skylder Duffer-brødrene også sit til John Carpenters isnende isolations-gys.

Scanners
Scanners
 (1981)

I instruktør David Cronenbergs overnaturlige film er der også telekinesiske evner på spil - blot af noget mere ondsindet art. Ja, Duffer-brødrene kender uden tvivl filmen.

Invasion of the Body Snatchers
Invasion of the Body Snatchers
(1978)

Paranoiaen nærmest driver ned af væggene i denne invasionsgyser. På samme måde mærker man i serien også paranoiaen trykke sig på, efterhånden som fortællingen skrider frem.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

11 timer siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

3 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden