Jigsaw dræber konkurrenterne

Gyseren bliver nr. 1 i sin åbningsweekend
Billede
(© Nordisk Film)

Seriemorderen Jigsaw er vendt tilbage for at tage Halloween tilbage. Dét proklameres i traileren til gyseren - og den erklæring ser ud til at holde stik ved billetlugerne.

Den ottende Saw-film er nemlig strøget direkte ind som nr. 1 på den amerikanske biohitliste i dens åbningsweekend, hvilket flere af dens forgængere tidligere har præsteret.

'Jigsaw' solgte således for lidt over 16 mio. dollars i hjemlandet, mens den på verdensplan rundede 25 mio. dollars samlet.

Test: Kan du overleve en Saw-film?

Det er lidt under forventningerne til filmen, men tallene kan skyldes, at den populære Netflix-serie 'Strangers Things 2' også fik premiere i weekenden. Filmen er stadig ikke er åbnet i alle lande, og 'Jigsaw' får også først premiere den 2. november herhjemme.

'Jigsaw' satte således de andre premierefilm til vægs, herunder bl.a. George Clooneys Suburbicon. 2. og 3. pladsen på box office-listen blev besat af sidste uges nr. 1, Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween, og Geostorm med Gerard Butler.

Dermed er 'Jigsaw' også den 6. (!) gyser, som tager første pladsen på hitlisten i dens åbningsweekend i USA - bare i år.

Jigsaw får premiere den 2. november i Danmark, men kan allerede ses til flere forpremierer på selveste Halloween, den 31. oktober.