Cookie- og Privatlivspolitik
Er der stadig brug for filmanmeldelser?

Er der stadig brug for filmanmeldelser?

Vi vil gerne høre din mening! 

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Læser du anmeldelser? Og i så fald læser du så de professionelles, eller er du mere til almindelige biografgængeres? Betyder antallet af stjerner noget for dig? Og skriver du selv anmeldelser?

Deltag i debatten forneden i kommentarfeltet!

Vi spørger i anledning af, at dagbladet Information i fredags udgav en hel sektion om kulturkritikken som størrelse. Redaktionen havde her smidt kulturanmeldelserne på porten og i stedet dedikeret 22 sider til diskussion om anmelderfaget.

Læs også: Har anmelderne altid ret?

På filmfronten var fokus på, om den traditionelle filmkritik skulle skrottes, redefineres eller bibeholdes. 

Kino.dk kom ind i billedet som et eksempel på et site med brugergenerede anmeldelser. Informations faste anmelder Christian Mongaard blev erstattet med to af vores faste brugere, der havde anmeldt LEGO Ninjago Filmen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter Fromuser/702109

en god anmelder vil jo skrive hvorfor en film er god eller dårlig og det vil give dig mulighed for at vurdere om filmen er noget for dig.

Dårlige anmeldere er de, der sabler alt ned om en film hvis de ikke kan lide den, eller omvendt er fuldstændig ukritiske overfor deres ynglings filmskabere.

Ja der er mange anmeldere der har svært ved popcorn film, men det syntes jeg hurtigt man kan læse, hvis det er fordi det er genren anmelderen ikke kan lide eller om det er fordi filmen er ringe.

Stella

Jeg ser trailerne for filmene og synes jeg den ser spændende ud så går jeg ind og ser dem, så er det op til mig selv at vurdere om filmen er god eller dårlig for min smag.. Jeg synes sjældent jeg er enig med kritikerne så derfor læser jeg dem aldrig :D
Så vil jeg hellere selv vurdere det.. ;)
Men ved da at nogen er afhængige af det for at vurdere om de vil se en film.. Og det skal de have lov til :)

Henriette69

Scanner oftest kun de “profesionelle” anmeldere. Er mere interesseret i hvad mine “almindelige” medbiografgængere synes om en film. Giver oftest et mere reelt billede, synes jeg.
Der har dog, desværre, bredt sig en lidt, i mine øjne, træls tendens herinde med folk der skriver meget meget l-a-n-g-e anmeldelser. Dem gider jeg ikke bruge tid på.
Til gengæld ved jeg næsten altid at, hvis Anne Lind på Go` Morgen Danmark giver en film dårlig kritik, så kan jeg roligt se den, for så er den lige noget for mig.... ;) :D

rene

Det er der fordi med det store udbud af film der kommer er det godt med noget der bringer en hvis form for overblik, og man finder hurtigt nogen anmelder som man er enig med, og tit kommer de også med lidt mere baggrund end hvis man har læser en bruger anmeldelse, bruger det selv til at blive inspireret af. og ja jeg har også skrevet lidt anmeldelse selv

Casper

Det er jo primært dem man bruger når man gerne vil havde en oversigt over anmeldelser pt., men som en person som selv altid har ønsket at blive anmelder håber jeg stadig at der et håb for danske anmeldere et sted i medieuniverset, men måske bare fra en anden vinkel end man har set før

Michael

Anmeldelser generelt er MEGET hypet efter min mening. En film kan sagtens være god selvom den har fået en dårlig anmeldelse og omvendt, det kommer meget an på hvem du er som person!

Jeg er personlig ikke vild med filmen "Million Dollar Baby" som jeg synes er ALT for lang, dog har den vundet flere oscar!

Men om der stadig er brug for filmanmeldelser - JA KLART, efter min mening er anmeldelser med til at skabe en debat/diskussion omkring filmen og det er netop de debatter og diskussioner jeg bruger, inden jeg vælger om jeg vil se filmen.

Rasmus/Musen

Det er lige netop alle de DISKUSSIONER omkring film, som vi har brug for!
Derfor kan vi bare ikke undvære filmanmeldelser på nogen som helst måde. Fordi uden filmanmeldelser, så er film bare ikke det samme emne at snakke om, som det er med dem. Altså, man kan diskutere så mange ting, fordi man rigtig tit enten er enig eller uenig i de anmeldelser, som andre har skrevet. Bl.a kan man diskutere, om man overhovedet har lyst til at se filmen efter de andres mening. Men selvfølgelig kan man også have lyst til at se en bestemt film, at at man har hørt gode ting om den fra sine venner/familie.

I hvert fald, så er jeg TOTALT enig med det, som du siger i din kommentar.
Så jeg siger totalt meget også: Diskussioner for livet! Diskussioner for film! DISKUSSIONER FOR ALTING!
:-D

Oliver Andreasen

Hvis en person er nysgerrig efter en ny film der lige er kommet ud. Så ville du selvfølgelig kigge på anmeldelser for at se om det er noget godt noget som du skal se. Det kan sagtens ende med at hvis du læser en anmeldelse der siger, at filmen er god. Men når du selv kommer ind og ser den, og syntes ikke nær så meget om filmen som kritikere gør. Så er det et tegn på, at du har et helt andet syn på filmen, end hvad alle andre har. Og det er lige præcist det, hvad filmanmeldelser handler om. At fortælle din egen mening om filmen.

Fx jeg er ikke nogen stor fan af Blinkende Lygter. Og det er en film som næsten alle elsker. Derfor giver jeg mit eget syn på filmen. Ikke for at svine andre folks meninger til, men at fortælle hvad jeg synes om den. Enten god eller dårlig.

Horsi

Behovet for en anmelder afhænger af det niveau du er på. Jeg var engang i den kategori der sagde. Kritiker ha, en flok fjolser der ikke taler for masserne og er bare en flok æggehoveder. Men som jeg blev ældre kom jeg til at indse et par ting. Det er at kritikere er nød til at se omtrent ti gange så mange film som vi. Hvis jeg som almindelig filmgænger får en fornemmelse af at en film er dårlig kan jeg droppe den. Det kan de færrest kritiker så de skal sidde igennem de dårlig film også. Dette gør at en kritiker hurtigere fanger historien, og kan spotte clicher langt hurtigere end den almindelige filmgænger. Alt dette leder til at kritikere og almindelige filmgængere vil lede efter og se forskellige ting. Så jo flere film du ser jo mere er du på sin hvis allerede på vej mod at blive en kritiker og derfor måske er mere villig til at lytte til andre kritiker fordi du selv begynder at se efter noget andet. Alt dette gør at der er en stor forskel på hvad masserne og kritiker måske vil kunne lide. Har i spottet at Phantom Manec Star Wars fik gode anmeldelser? Mens Pchyko var smadret. Så debatten vil nok altid gå rundt.

Bjerg

This one gets it^^

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

2 timer siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

16 timer siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

1 dag siden
jonas

Noget af det dårlige plot-development jeg nogensinde har været vidne til

1 dag siden
Henrikuser/250533
Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction.

1 dag siden