Cookie- og Privatlivspolitik
Elsker du også science fiction-film?

Elsker du også science fiction-film?

Så vil du elske, hvad fremtiden bringer

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

De seneste år har vi fået en række stort opsatte science fiction-film. 

Bl.a. den biografaktuelle og spektakulære Blade Runner 2049, de blodige rumgys Alien: Covenant og Life samt det kulørte rumopus Valerian and the City of a Thounsand Secrets samt animefilmatiseringen Ghost in the Shell og den mere lavmælte invasionsfilm Arrival fra sidste år.

Men er det i virkeligheden kun begyndelsen på en æra af science fiction? Det kunne noget godt tyde på, hvis man kigger bare lidt ud i fremtiden.

Forude venter der ligeledes masser af science fiction i mange forskellige afskygninger. Det betyder også meget andet end blot rumskibe og rummonstre, men eksempelvis også mennesker, der skrumper og kæmperobotter, der slås.

Inden året er omme, kan man endda se frem til mere science fiction med den danske tidsrejsefilm QEDA, hvor København ligger under vand, mens stjernekrigen fortsætter med Star Wars: The Last Jedi, hvor Rey, Finn og piloten Poe fortsætter kampen mod Imperiet og den magtsyge Kylo Ren.

'Star Wars: The Last Jedi'

Fra skrumpemaskiner til kæmpe robotter
Vi kigger her på en række science fiction-titler, der venter i 2018 og længere frem, så du kan blive rustet til at gå fremtiden i møde. Du kan trykke på titlerne, der nævnes i kronologisk rækkefølge, for at læse mere om filmene og se premieredatoer.

Filmen Downsizing har en skrumpemaskine i centrum for sin satiriske fortælling om en mand, der indser, at han ville have et bedre liv, hvis han skrumpede sig selv. Der venter science fiction-gys med den tredje film i ’Cloverfield’-serien Cloverfield: God Particle, hvor en gruppe astronauters virkelighed ændres efter et uheld med en partikelaccelerator.

Med Extinction bliver Jorden invaderet af overnaturlige kræfter, hvor en far må kæmpe for sin families overlevelse. I Udslettelse følger man nogle kvindelige forskere, der tager på en hemmelig ekspedition til det såkaldte Area X, hvor naturens love ikke gør sig gældende og flere grupper ikke er vendt hjem fra igen. Instruktøren Alex Garland har tidligere stået bag den tankevækkende Ex Machina om kunstig intelligens.

Der venter store eksplosioner og store robotter med opfølgeren til Pacific Rim af Guillermo del Toro, Pacific Rim 2: Uprising. Denne gang er det med Steven S. DeKnight i instruktørstolen, mens Rinko Kikuchi, Burn Gorman og Charlie Day er tilbage i deres roller fra etteren, og så indtager John Boyega hovedrollen, når de mægtige maskiner atter tonser derudaf.

'Udslettelse' 

Spielberg, Han Solo og en ny predator venter
Selveste Steven Spielberg vender i 2018 tilbage til science fiction-genren med Ready Player One. I filmen følger man en teenager, der i en nær fremtid bruger det meste af sit liv i en virtuel verden sammen med det meste af Jordens befolkning, hvor jagten på en gemt formue inde i spillet begynder.

Stjernekrigsuniverset genbesøges med spin-off-filmen Solo: A Star Wars Story, hvor man følger den unge Han Solo og hans tro følgesvend Chewbacca i tiden før de møder Luke Skywalker. Denne gang er det dog ikke Harrison Ford, der indtager sin legendariske rolle, men det unge stjerneskud Alden Ehrenreich.

I Robert Rodriguez’ Alita: Battle Angel møder vi den kvindelige cyborg Alita, mens 80’er-monstret predator er tilbage med Shane Blacks reboot The Predator. Det bliver således den fjerde film i serien, hvis man ikke medregner ’Alien vs. Predator’-filmene.

Ready Player One

'Ready Player One'

Dræbersygdomme og endnu en Terminator
Med The Darkest Minds ankommer man til en verden, hvor en sygdom dræber 98 % af alle børnene i USA, mens de resterende 2 % udvikler superkræfter og placeres i en indelukket facilitet.

Mortal Engines foregår i en post-apokalyptisk fremtid, hvor tidligere storbyer stjæler ressourcer fra omkringliggende outlands. Visual effects supervisor på alle seks Midgårdsfilm er instruktør, mens Peter Jackson skriver manus med ’Ringenes Herre’- og ’Hobbitten’-medforfatterne.

I sommer 2019 venter Terminator 6, der både har Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger tilbage i deres respektive roller. Filmen er en direkte fortsættelse til Terminator 2: Judgement Day fra 1991, og vil derfor se bort fra de tre seneste film i serien. Instruktøren er Tim Miller, manden bag Deadpool, mens filmen produceres af James Cameron, der startede franchisen tilbage i 1984.

'Mortal Engines'

Store stjerner, endnu mere Avatar og boblere
Kigger vi endnu længere ud i fremtiden, så kan man se frem til store stjerner i 'Ad Astra', der lander i 2019 og bl.a. har Brad Pitt, Tommy Lee Jones og Donald Sutherland på rollelisten, hvor man kommer med på en mission ud i galaksen. Samme år lander endnu en stjernekrig med Star Wars: Episode IX.

I 2020 og 2021 er James Cameron tilbage på Pandora med Avatar 2 og Avatar 3, der således bliver nummer to og tre i rækken af i alt fire efterfølgere til den første film fra 2009. Både Sam Worthington, Zoë Saldaña, Sigourney Weaver og Stephen Lang repriser deres roller.

I øvrig kan man også nævne titler, der måske nok ligger i gråzonerne af science fiction-genren, som bl.a. Venom, Transformers 6: Bumblebee og Transformers 7 videre til Godzilla 2 og Jurassic World 2: Fallen Kingdom, mens der endnu længere ude i fremtiden bl.a. venter den noget mere rendyrkede science fiction-film med Denis Villeneuves Dune-remake.

Hvilke af titlerne ser du mest frem til?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rizzo

Lige siden Avatar var færdig med at løbe over lærredet i 2009 har jeg været klar til Avatar 2. Jeg endte med at tage i biffen 4 gange for at se den. Jeg elsker virkelig det univers!

Antaeus

Der er ingen tvivl om Star Wars er det jeg ser mest frem til, men der er mange andre film, der lyder spændende.

peter

Der er langt mellem snapsene efterhånden 2017 set med biograf briller film bliver mere og mere ringe film i dag mangler en ordentligt historie det bliver kun tænke på flot farveroulade på skærmen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Uha det er mega svært, også fordi man elsker James Bond.
Men hvis min liste skulle se sådan ud ville det være

1 time siden
magicthe

Titane er en film, som jeg glæder mig enormt til at se. Jeg så "Raw" tidligere i år - og det er en film, jeg allerede elsker.

1 dag siden
Jesper Ørsted

01. Goldfinger (1964)
02. Diamonds Are Forever (1971)
03. On Her Majesty’s Secret Service (1969)
04. Die Another Day (2002)

1 dag siden
Brumbassenuser/117960
.
Brumbassenuser/117960

No Time to Die
Skyggen i mit øje
Dune
Top Gun
Margrete Den Første
Baby Boss 2

2 dage siden
Antaeus

1. Dune
2. Bond
3. Eternals
4. Top Gun

5 dage siden