Warner ønsker Leonardo DiCaprio som The Joker

I Martin Scorseses spinoff-film
Billede
(© UIP/Warner Bros.)

Ifølge Variety er Warner Bros ude efter en absolut A-lister til deres kommende film om The Joker.

Batmans fjende vil, hvis filmselskabet får sin vilje, spilles af en ingen ringere end Leonardo DiCaprio, mens filmen skal produceres af Martin Scorsese, som skuespilleren jo har et tæt samarbejde med.

Superskurkefilmen skal instrueres af The Hangover-instruktøren Todd Phillips, og kommer til at omhandle Jokerens oprindelse i 1980ernes Gotham City. 

Rygtet er dog langt fra bekræftet, og det lyder ærligt talt usandsynligt, at DiCaprio her på toppen af sin karriere vil takke ja til at spille en rolle, som a) er udødeliggjort hele to gange af henholdsvis Jack Nicholson og Heath Ledger, og b) senest blev gjort til skamme af Jared Leto i den mislykkede Suicide Squad.

Desuden har DiCaprio aldrig medvirket i en franchise-titel, så hvorfor nu?

DC-skurken står overfor et såkaldt spinoff, hvilket er første led i Warners afvikling af deres udvidede superhelte-univers (DCEU). Planerne kan ses som en tilkendegivelse af, at tegneserieselskabets ikoniske helte aldrig er lykkedes på samme måde som Marvels, og derfor bør gå egne veje. 

DiCaprios næste rolle bliver dog formentlig som seriemorder i 'Devil in the White City' eller som Leonardo Da Vinci i en kommende portrætfilm.

Næste DC-film bliver Justice League med premiere den 16. november.