Endnu en instruktør forlader Star Wars

Problemer i en galakse langt, langt væk
Billede
(© Star Wars: The Last Jedi/Lucasfilm)

Instruktøren Colin Trevorrow har forladt produktionen af den niende Star Wars-film. Det offentliggør filmselskabet Lucasfilm i en pressemeddelelse.

- Lucasfilm og Colin Trevorrow har gensidigt besluttet at lade deres veje skille omkring Star Wars: Episode IX. Colin har været en vidunderlig samarbejdspartner gennem udviklingsprocessen, men vi er alle kommet frem til, at vores visioner for projektet er forskellige.

Således er Jurassic World-instruktøren blot den seneste til at forlade en Star Wars-film. Først blev Josh Trank fyret fra en af de kommende spinoff-film, og så røg Chris Miller og Phil Lord, inden Ron Howard overtog Han Solo-filmen.

Med Trevorrows afgang starter spekulationerne om, hvad de mange skift i instruktør kan skyldes. Er Lucasfilm for kontrollerende? Er ansættelserne forkerte fra start af? Eller er det noget helt tredje?

'Star Wars: Episode IX' lever i det hele taget en omskiftelig tilværelse, og på manuskriptforfatterfronten er der også uro. Seneste til at overtage drejebogen er Jack Thorne, der primært tidligere har skrevet britiske tv-serier.

Hvorvidt Lucasfilm går efter en rutineret instruktør i stil med Ron Howard til at overtage niende kapitel af sagaen, eller om man forsøger at finde en yngre kollega, er endnu uvist. Lige nu er det med vedholdende rygte, at Rian Johnson, der netop er ved at færdiggøre Star Wars: The Last Jedi, får tjansen.

Star Wars: Episode IX får premiere den 22. maj 2019.