Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor er Artemis Fowl den nye Harry Potter

Derfor er Artemis Fowl den nye Harry Potter

Ny Disney-filmserie ligner en værdig arvtager

Stem op!
31
Stem ned!
0
(reset)

Bogserien om Artemis Fowl er endelig ved at tage springet fra litteraturen og over til det store lærred. Man har forsøgt at filmatisere bøgerne siden 2001, men nu er Disney og et par store Hollywood-navne tilknyttet projektet, så vi tror på det.

Hvis filmatiseringen bliver et hit, kan Artemis Fowl-serien potentielt blive den nye store young adult fantasy-franchise efter Harry Potter-filmene.

Her er hvorfor:

Et omfattende bogunivers
Ligesom i J.K. Rowlings bøger indeholder den irske forfatter Eion Colfers bogserie ’Artemis Fowl’ et unikt univers, hvor menneskenes almindelige verden eksisterer parallelt med magiske væsener som feer og trolde samt kriminelle skurkeorganisationer. Den millionsælgende fantasy-serie tæller otte bøger, hvor den sidste blev udgivet i 2012. Planen er at basere den første film på de to første bøger, ’Artemis Fowl’ fra 2001 og ’Artemis Fowl: The Arctic Incident’ fra 2002.

En 12 årig mastermind i et overnaturligt univers
Handlingen kaldes ofte ”Die Hard med feer” og følger den superintelligente 12-årige antihelt Artemis Fowl II, der nedstammer fra en lang slægt af kriminelle masterminds. Hans far er forsvundet, og hans mor har fået et psykisk sammenbrud, så Fowl har frie hænder til at forfølge sine planer.

I den første bog forsøger den unge dreng at stjæle feernes sagnomspundne guld, og han kidnapper endda en fe for at afpresse de mystiske væsner. Heldigvis er Fowl ikke helt uden for rækkevidde, så som historien udvikler sig, bliver Fowl langsomt en allieret til feerne.

Læs også: Dansk skuespiller i Fantastiske skabninger 2

Antihelten Artemis
Bogseriens redaktør Stephanie Lurie har udtalt, at Artemis Fowl står i kontrast til Harry Potter, da han er en antihelt modsat ”the boy who lived”. Artemis har heller ikke magiske evner, men hans IQ er på niveau med Sherlolck Holmes’, og takket været en omfattende formue har han utallige avancerede gadgets og en loyal bodyguard ved navn Butler til sin rådighed.

Artemis sammenlignes ofte med en ung Bond-skurk og beskrives som bleg med blå øjne og mørkt hår. Og så er han det eneste menneske, der har læst ’The Book’, som er feernes mytiske bibel.

Hermione
En heltinde med ben i næsen

Ligesom Hermione var en fremragende rollemodel og en stærk kvindelig karakter på det store lærred, er Artemis Fowl-universet udstyret med en dejligt sarkastisk heltinde i form af Holly Short - fekaptajnen fra politienheden LEPrecon, der arbejder for at beskytte feernes verden og ender med at tørne sammen med Fowl.

Den pruttende trold
Mulch er en af universets mest elskede karakterer. Han minder som sådan ikke om Hagrid, Dobby eller Ron, men den skøre trold, hvis evne er at slå store prutter og spytte selvlysende mundvand, står for seriens sjoveste og mest useriøse indslag. Samtidig har Mulch et hjerte af guld og et forbrydersind, der gør ham uundværlig ved indviklede kup.

judi dench
Gode kræfter bag filmen

Bøgerne er irske, og tidligere forsøg afslører, at man har haft fat i ærkeirske kræfter som Jim Sheridan, og Disney planlægger da også at finde en irsk dreng i alderen 9 til 12 til at spille titelkarakteren. Derudover ser filmen ud til at blive mindst lige så britisk… om ikke andet bag kameraet. Kenneth Branagh, der spillede den selvglade Glitterik Smørhår i Harry Potter og hemmelighedernes kammer, skal instruere, hvilket han tidligere har gjort på Eventyret om Askepot og den kommende Mordet i Orientekspressen.

Se også: Ny trailer til Mordet i Orientekspressen

Judi Dench er indtil videre eneste navn tilknyttet rollelisten, men til gengæld er man med Dench sikret samme pondus som Maggie Smith leverede til Hogwarts. Sidst men ikke mindst er manuskriptet til ’Artemis Fowl’ skrevet af Michael Goldenberg, der tidligere har skrevet Harry Potter og Fønixordenen

Flere lovende YA-boguniverser er blevet sat i søen uden at nå Potters kvalitet. Det gyldne kompas og Divergent er blot eksempler.

Men med Disney i ryggen, med bøgernes unikke miks af fantasy, science fiction, action og komedie, samt en handling der inkluderer tungt bevæbnede feer, Bond-gadgets og prutte-humor kunne ’Artemis Fowl’ sagtens blive branchens næste væsentlige ungdoms-franchise.

Artemis Fowl forventes at få premiere den 8. august 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lukasuser/526558

Det vil nok ende som et makværk. Jeg mener, Judi Dench som kommandant Root? (hvor vil du så finde Hollys drivkraft henne, når hun ikke er den første kvindelige officer længere? Og når Roots sexisme ikke længere er med? Det er et af de største temaer i de første par bøger!) Og en lille hvid pige, knap nok i teenagealderen, som Holly Short? Nej tak! Nok er Holly lille, på størrelse med et barn, men hendes modenhed peger mere i retningen af en voksen kvinde. Jeg tror endda, hun beskrives som en lille voksen kvinde, fysisk. Og så har hun jo nøddebrun hud (i bogen)! Jeg har ikke de store forhåbninger. Og så bryder jeg mig heller ikke om, når studier filmatiserer bøger og vælger at kombinere flere bind på en gang, i sær ikke når de er den længde, Artemis Fowl-bøgerne er. Ærgeligt, de ikke kan tage det hele om, nu hvor de har optaget det hele. Suk!

Og så er Butler sort her. Han beskrives som russisk, altså med relativt bleg hud, i bogen, og det virker også lidt stereotypisk at lade en sort spille bodybuilder-typen. Så hellere Jason Statham!

kettielluser/430409

Håber den kan leve op til de billeder man har i hovedet af personerne, figurerne.

Kan den det, så bliver det enormt godt.

michael

Jeg Elsker den serie. Dalene lidt til slut, men nok lige så meget at gøre med at jeg blev ældre.

gode historier og god karakter beskrivelser som man kommer til at holde af fra første øjeblik.

nu må vi bare se hvad der sker

Rasmus/Musen

Jeg tror simpelthen bare, at vi skal give firmaet tiden til det, og så inden man kan nå at sige: Avada Kadabra!...
POOF...

Vi har virkelig fået: Det nye Harry-Potter univers- I Disney udgaven!

I kan gøre det, YEARH!

:D

Jacob

Bliver det udført med samme klasse som med Harry Potter, og succesen bare er i nærheden af det, så er det en franchise jeg ser frem til med stor begejstring.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

3 timer siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

2 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden