15 anbefalinger til CPH PIX 2017

Filmfestival, 28. september - 11. oktober
Billede
(© A Ghost Story, copyright: A24)

2017-udgaven af den københavnske filmfestival CPH PIX starter i denne uge og kører fra den 28. september til og med den 11. oktober. Vi har kigget programmet igennem og fundet frem til 15 titler, som du bør tjekke ud.

Klik på titlen for at læse mere og bestille billetter.

Ronja Røverdatter
Astrid Lindgrens elskede karakterer kommer til live via den japanske mesterinstruktør Miyazakis søn i en animeret serie. Festivalen viser eventyret i sin fulde længde samt i en forkortet version og selvfølgelig med dansk tale.

Tom of Finland
Finlands Oscar-kandidat om kunstneren, der i efterkrigstiden opfandt det homo-erotiske fetich-ikon Tom of Finland byder på et indblik i en kunstners sind og er samtidig en kærlig hyldest til den underholdende titelkarakter.

Wonderstruck
Todd Haynes er en sanselig instruktør, og Julianne Moore er en stærk skuespillerinde, der tidligere har strålet i hans film ’Safe’ og 'Far from Heaven'. Derudover ser filmen, der fortæller om to 12-åriges parallelle søgen i henholdsvis 1927 og 1977 magisk ud.  

How to Talk to Girls at Parties
Hedwig and the Angry Inch-instruktøren John Cameron Mitchell genforenes med Nicole Kidman i en film om Englands punkscene i 70erne, der invaderes af sexgale aliens… lyder det vanvittigt? Det er det sikkert også!

The Killing Ground
Killing Ground

Outback-gysere er fandens effektive, og når stressfaktoren forhøjes af at skulle holde et lille barn i live, bliver det kun endnu mere ubehageligt at gennemleve.

Blade of the Immortals
Takashi Miikes film nummer 100 handler selvfølgelig om en udødelig samurai… og blod. Rigtigt meget blod. Behøver man at vide mere?

Lemon
Bizar, tåkrummende og grænseoverskridende. Komedien om en dybt usympatisk hovedkarakter, der på trods af manglende talent forsøger at bryde igennem som teaterinstruktør, ligner en virkelig pinlig oplevelse.

Vinterbrødre
Vinterbrødre

Instruktøren er islandsk, men filmen er dansk, og hypen er god. Den nøgterne fortælling foregår på et kalkværk, hvor de to brødre Emil og Johan forsøger at få deres støvede tilværelse til at gå op.

Redoubtable
The Artist-instruktøren Michel Hazanavicius har skruet op for lyden og stillet uret frem til 1960erne, hvor filminstruktøren Jean-Luc Godard (Louis Garrel) fumler med kærligheden og en kunstnerisk blokade.

Downrange
One location-konceptet oveføres til gysergenren, da to unge kvinder må forskanse sig bag en bil under truslen af en snigskytte. Tænk ’Phone Booth’ bare med meget mere blod og uhygge.

A Ghost Story
David Lowery genforenes med sine Ain’t Them Body Saints-skuespillere, Casey Affleck og Rooney Mara.
De spiller et ungt par, der adskilles ad døden, indtil den dag den dag den døde vender tilbage som et reelt spøgelse - med et liglagen over hovedet og det hele.

Tragedy Girls
’Clueless’ møder ‘Texas Chainsaw Massacre’ i sovebyen Rosedal, hvor to slyngveninder begynder at myrde løs og poste det på de sociale medier.

Terkel i knibe
Terkel i knibe: Sing-a-long

Anders Matthesens skæve animation vises i sing-along-version, så publikum kan synge med på klassiske viser som ’Ta’ og fuck Af!’ og 'Quangs sang’.

Danskere i Hollywood
Film-journalisterne Jacob Wendt Jensen og Christian Mongaard fortæller om deres nye bog ‘Drømmen om Hollywood’, der handler om de danske filmfolk, der har formet branchen over there.

Blinkende lygter live
Anders Thomas Jensens moderne klassiker kan opleves i en reading, hvor bl.a. Ellen Hillingsø, Ditte Hansen og Louise Mieritz gennemspiller manuskriptet live på scenen.

Du kan læse mere om CPH PIX på festivalens side.