Cookie- og Privatlivspolitik
12 ikoniske fædre på film

12 ikoniske fædre på film

Den gode, den onde, den grusomme og alle de andre

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

I det biografaktuelle komediedrama Gud taler ud finder man den strenge far Uffe. Han spilles af Søren Malling og vil i rollen som forstadspatriarken gerne tiltales Gud af sine børn.

Vi har i den forbindelse kigget på en række fædre på film. Fra den gode til den onde og den grusomme – samt familiefædre derimellem.

Den sjove: Mrs. Doubtfire
Robin Williams er en komisk ener, hvilket han i den grad får lov til at vise som fraskilt familiefar i komedien fra 1993. Han går nemlig her undercover i fuld kvinde-make-over som den sjove, kække, kærlige og tilmed rappende hushjælp Mrs. Doubtfire, så han på den måde kan tilbringe tid med sine børn.Den onde: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Darth Vader er en af de mest ikoniske karakterer på film. Ikke alene det, så er han - SPOILER - også far til Luke Skywalker og prinsesse Leia. Ikke det bedste forbillede, man kunne tænke sig, da han i den grad forsøger at få sin Luke over på ’the dark side’ – og endda hugger en hånd af sin søn under en lyssværdsduel. Av.Den handlekraftige: Taken
Hvis du blev kidnappet, ville dine forældre nok tage fat i politiet. Sådan går det dog ikke ned i ’Taken’, hvor Liam Neeson som Bryan Mills tager sagen i egen hånd, da hans datter kidnappes. Således venter der kidnapperne øretæver af en handlekraftige Liam Neeson iført læderjakke og et stålsat blik.Den vanvittige: The Shining
Hvis der er en far på film, man ikke vil spærres inde på et hotel med, så er det Jack Nicholsons legendarisk vanvittige rolle som Jack Torrance i Stanley Kubricks mesterlige og skræmmende ’The Shining’. Således jagter han sin kone og dreng rundt i hotellets trange gange med en skarp økse.Den magtfulde: The Godfather

Marlon Brandos ikoniske rolle som gangsteren og det altdominerende familieoverhoved, Don Vito Corleone, sidder tungt på magten i sit kriminelle dynasti. En magtfuld mand og patriark, man ikke skal komme på tværs af.Den maskerede: Kick-Ass
Det er muligt, at det er et lidt forskruet forhold, man finder mellem far og datter i superheltefilmen ’Kick-Ass’. Ikke desto mindre er Nicolas Cage som den maskerede hævner Big Daddy virkeligt cool. Det samme gælder hans datter, der opdrages til at tage imod både kugler og kantslag som heltinden Hit-Girl.Den bedrevidende: Indiana Jones and the Last Crusade

Indiana Jones har som regel ganske godt styr på tingene, når han tager på eventyr. Men da han får sin far på slæb i ’Indiana Jones and the Last Crusade’, kommer der andre boller på suppen. For i rollen som fader Jones finder man en uimponeret og herligt bedrevidende Sean Connery.Den dominerende: Gud taler ud

Søren Malling spiller sit livs rolle som den dominerende far Uffe i dette sorthumoristiske drama, hvor han render rundt i slåbrok og underbukser. Han sætter lige trumf på patriarkrollen ved at ville tiltales Gud af sin familie. Filmen er del af Biografklub Danmark.Den forpinte: American Beauty
Midtvejskrisen rammer forstadsfaderen Lester Burnham hårdt i det Oscar-vindende drama. Han spilles helt forrygende af en forpint og seksuelt frustreret Kevin Spacey, der onanerer trist i badet og naturligvis også lige forelsker sig i sin datters bedste veninde. Den overbeskyttende: Armageddon
Det er ofte nervepirrende, når kæresten skal præsenteres for forældrene. I ’Armageddon’ er det bestemt ikke problemfrit, da Liv Tyler som Grace skal vise Ben Affleck aka A.J. Frost frem for farmand Bruce Willis som den overbeskyttende Harry S. Stamper, der ikke er helt tilfreds med valget af svigersøn.Den velmenende: Fars fede ferie
Det er ikke altid nemt at være far – og slet ikke, hvis man hedder Clark Griswold og ihærdigt forsøger at holde sammen på familien, mens de kører mod forlystelsesparken Walley World. Chevy Chase brillerer i rollen som den velmenende far, der får rodet sig ud i den ene uheldige situation efter den anden.Den rådvilde: The Road
Forestil dig at skulle overleve i en grum og kannibal-gnaskende fremtid, hvor man konstant må kæmpe for overlevelse. Forestil dig så at være far i sådan en situation - og altså ikke kun at skulle holde sig selv, men også sin søn i live. Der er ikke noget at sige til, at Viggo Mortensen som Faderen er rådvild.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Krummefar :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jan
Jan

Jeg kunne ikke være mere enig! :)

1 dag siden
Rebekka

Ingen tvivl om Gerwig gør filmen og karaktererne til sine egne, men hun starter så også filmen med mere eller mindre at afsløre de to ting, der er

3 dage siden
rene

mystic river
harry potter de vise sten
den grønne mill
en verden udenfor
ringenes herre eventyret om ringen

3 dage siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

6 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

6 dage siden

Aktive debatter