Guide til årets Svend 2017

Erik Clausen-kavalkade, eksklusive forpremierer og masser af Open Air
Billede
(© Aldrig mere i morgen/Nordisk Film)

SVEND Danmarks Film- og Kulturdage er en uge i Svendborg, hvor filmen er i centrum, og hvor publikum får mulighed for at komme helt tæt på. I år løber begivenhederne af stablen fra den 26. august til den 2. september. Ugen byder på et væld af forskellige arrangementer for alle aldre.

Særligt for i år hyldes af en af Danmarks mest elskede filmpersonligheder, Erik Clausen, som filminstruktør og skuespiller, men også som gøgler, billedkunstner og samfundsrevser.

Vi har samlet et udpluk af tilbuddene i ugens løb, der bl.a. inkluderer galla-visninger og en stor prisfest.


Vaiana
Lørdag den 26. august

Børnelørdag i Krøyers Have
Open air-visning af animationsfilmen 'Vaiana'.  

'Cirkus Casablanca' med Erik Clausen og Sylvester Petersen
Erik Clausen og Leif Sylvester Petersen kommer forbi og præsenterer deres klassiske gøgler-film.

Cars 3
Søndag den 27. august

Forpremiere på 'Biler 3' 
Lynet McQueen er tilbage i 'Biler 3' i en særvisning i Scala Svendborg.

Bodil Jørgensen præsenterer ’Mennesker bliver spist’
Skuespillerinden Bodil Jørgensen møder op til visningen i Krøyers Have og deler anekdoter fra optagelserne på Erik Clausen-filmen.

Sail-in Movie på havnen
Svendborg Havn forvandles til en sail-in-bio, der vil vise en film med et maritimt tema. Publikum afgør, hvilken film – stem her.

Sideways
Mandag den 28. august

On Location – Vin, tapas og film  
Se eller gense ’Sideways’ om to venners roadtrip gennem Californiens vindistrikter på Skårupøre Vingård med godt til ganen.

Villa Paranoia
Erik Clausens datter, Louise Clausen, præsenterer den film, der mærkerer det første fulde samarbejde mellem far og datter - helt fra manuskript-stadie til premiere. 


Aldrig mere i morgen
Tirsdag den 29. august

Skolefilmfestival, Edit 24 og Lille Svend
Se årets vinderfilm fra både Svendborg Skolefilmfestival, Edit 24 og Lille Svend, der er Svendborg Gymnasiums filmkonkurrence.

Gallapremiere på Erik Clausens nye film 'Aldrig mere i morgen'
Denne aften præsenterer Erik Clausen selv sin nye film ’Aldrig mere i morgen'. Arrangementet finder sted i Scala Biografen i Svendborg med rød løber og forfriskninger i foyeren kl. 18:45. Erik Clausen præsenterer filmen inde i salen kl. 19:20, og kl. 20 begynder filmen.
'Aldrig mere i morgen' er udtaget til den kommende sæson i Biografklub Danmark. Køb billetter her 


Gud taler ud
Onsdag den 30. august

Prisfest på Torvet
Publikum kårer årets mest populære film og skuespillere ved en storslået prisfest midt i Svendborg. Alle er velkomne, og det er muligt at følge de kendte helt tæt på, når de kommer ned ad den røde løber. I år sender TV2 live, og skuespillerne Ditte og Louise er værter. Efter prisfesten vises den nykårede ’Årets bedste danske film’ Open Air i Krøyers Have. 

Alle kan stemme til og med den 27. august - STEM HER

Gallapremiere på 'Gud taler ud'
SVEND 17 inviterer til en festlig premiere på det nye danske komediedrama ’Gud taler ud’, som resten af landet må vente med at se til i slutningen af september. Til premieren kommer instruktør Henrik Ruben Genz, skuespiller Søren Malling og den svenske sangerinde Lisa Nilsson, der også spiller en stor rolle i filmen.
Rød løber fra kl. 20:15 med filmstart kl. 21. Køb billetter her


Mens vi lever
Torsdag den 31. august

Forpremiere på ’Mens vi lever’
Mød to af Danmarks nye modige filmskabere, instruktør Mehdi Avaz og manuskriptforfatter Milad Avaz, der debuterer med dramaet ’Mens vi lever’. Visningen er den første foran et publikum, og efter forestillingen fortæller de to brødre om, hvordan de har produceret filmen helt uden om det etablerede system.
Rød løber fra kl. 17:30 med filmstart kl. 18. Køb billetter her


Midt om natten
Fredag den 1. september

'Ledsaget udgang' præsenteret af Jesper Asholt
Skuespilleren vil før filmen i Krøyers Have fortælle om minderne fra samarbejdet med sit idol Erik Clausen.

'Midt om natten' præsenteret af Peter Ingemann
Filmen præsenteres af Peter Ingemann, som nok er bedst kendt som musiker i bl.a. Skousen & Ingemann og Røde Mor. Ingemann er dog også gammel ven med Erik Clausen og har gennem de sidste 20 år produceret hans film. 


Radio Mercur
Lørdag den 2. september

Radio Mercur On location 
En stor del af optagelserne til den danske dramaserie ’Radio Mercur’ foregik på den lokale coaster Caroline S. Helt eksklusivt er det lykkedes os at vise tre afsnit fra serien i selve lastrummet på Caroline S. 

Se hele programmet.