Sommerguide 2017: Feriens film i biografen

Hvad skal du se?
Nabospionen
(© Nabospionen/Copenhagen Bombay)

Sommeren er kommet, regn eller ej, for der er nemlig ferie på programmet for de fleste af os. Vi guider dig derfor igennem feriens udbud i biografen.

Emoji Filmen
Med familien i biografen

Familiesegmentet kan stadig se Filmen om Kaptajn Underhyler og Grusomme mig 3, samt den nye Bjarne Reuters Kidnapning (13/7). Ferien byder derudover på animationsfilmen Bigfoot Junior (27/7) om en dreng, der er søn af det mytiske væsen, den japanske Minder fra i går (27/7) til de store børn og Emoji Filmen (3/8), der bringer de små humørikoner til live. Sidst er en dansk detektivfortælling i børnehøjde på programmet med Nabospionen (10/8).

Dunkirk
Adrenalinen pumper

Baby Driver og Spider-Man: Homecoming er allerede aktuelle for det adrenalin-hungrende publikum, og sidste kapitel i Abernes Planet-trilogien, Abernes Planet: Opgøret (13/7), ligeledes. Og så kommer en af årets største film, Dunkirk (20/7). Instrueret af mesterinstruktøren, Christopher Nolan, fortæller filmen om en gigantisk redningsaktion under Anden Verdenskrig. Samme dag får Charlize Theron premiere med agent-filmen Atomic Blonde (21/7), og senere på sommeren vender Luc Besson tilbage med science fiction-filmen Valerian and the City of A Thousand Planets (3/8), mens Charlie Hunnam leder efter den forsvundne by i The Lost City of Z (10/8).


Girl's Night Out
Et godt grin
Skal lattermusklerne trænes før strandturen, er der hjælp at hente. Scarlett Johansson deltager fx i en katastrofal polterabend i komedien Girl’s Night Out (20/7), der minder om film som ’Bridesmaids’ og ’The Hangover’, mens Diane Keaton finder finurlig kærlighed i den romantiske Mit hjem i Hampstead (10/8). Fra udlandet er den franske detektivkomedie Mysteriet ved Slack Bay og den svenske action-komedie En hustlers dagbog (13/7) allerede aktuelle.


Fences
Store følelser
Det romantiske periodedrama Tulipanfeber (13/7) kan ses netop nu i biografen, men ellers repræsenteres sommerens dramaer bl.a. af identitets-filmen Girls lost (13/8) og Denzel Washingtons Fences (3/8), der gav en Oscar til Viola Davis. En anden stor skuespillerinde, nemlig Sidse Babett Knudsen, er sommeraktuel i filmen Kvinden fra Brest (3/8), om en medicinalskandale i Frankrig. Samme modersmål tales i Danserinden (10/8) om rivaliseringen mellem danserne Loie Fuller og Isadora Duncan, samt i Fortiden foran os (10/8) om en escort, der tvinges til at tage moderskabet seriøst.

Annabelle 2
Uhygge i mørket

Wish Upon (13/7) om en slags Pandoras æske er en fuldblods skrækfilm, hvilket også kan siges om Annabelle 2: Skabelsen (10/8), der er en fortsættelse til dæmondukke-gyseren fra 2014. Den spanske krimi May God Save Us (27/7) er til gengæld neglebidende på en mere subtil måde i sin skildring af en seriemorder i Madrid.

Whitney: Can I be Me
Fra den virkelige verden

Dokumentarfilmene trodser i år sommervarmen med to film. Filmen Whitney: Can I be Me (26/7) fortæller om den afdøde sangerindes storhed og fald gennem interviews og arkivmateriale, mens City of Ghosts (3/8) følger en gruppe kaldet RBSS, der via mobiltelefoner dokumenterer de ubehagelige tilstande i byen Raqqa i Syrien.

God sommer fra redaktionen!