Underverden-instruktør filmatiserer Valhalla

Roland Møller er Thor
Billede
(© Interpresse)

I går aftes kunne Fenar Ahmad løfte sløret for sin næste store satsning. En live action-filmatisering af den elskede tegneserie ’Valhalla’ med Roland Møller i rollen som Thor.

- Jeg forstår ikke, at ingen har taget fat i den igen, og jeg turde ikke drømme ikke om at lave den før Underverden. Men nu kan det lade sig gøre, så vi er i fuld gang med at levendegøre Quark, Odin, Thor, Loke og hele banden, fortæller Ahmad til Ekko.

Instruktøren er pt. i gang med at opstøve locations, mens Adam August arbejder på manuskriptet. Ambitionen er at lave en dansk eventyrfilm på niveau med Pans labyrintBrødrene Løvehjerte og The Revenant, men med den skæve, fantasifulde tone fra især Ole Lund Kirkegaards universer.

Publikum kan altså se frem til familievenlig underholdning fra filmskaberen med det ellers barske cv.

Tegneseriens første hæfte udkom tilbage i 1979, og i 1986 blev fortællingen omdannet til tegnefilmen med Tjalfe, Røskva og Quark i centrum. Samme hold ser ud til at vende tilbage i Ahmads fortolkning, der i Møller har fundet den rette mand til rollen som Thor.

Nu er spørgsmålet, hvilke danske eller skandinaviske skuespillere, der skal spille de nordiske guder Loke og Odin? Og hvordan de vil lave Quark?

Jesper Christensen som Odin? Norske Pål Sverre Hagen som Loke? Det er vores bud, kom med jeres!

Valhalla har ikke fået en premieredato endnu.