Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Stephen King på film

Afstemning: Stephen King på film

Stem på dine 3 favoritter

Stem op!
26
Stem ned!
-1
(reset)

Gysets mester, Stephen King, er tilbage med længe ventede film som It og The Dark Tower på premierekalenderen.

I den anledning vil vi bede jer mindes de utallige VHS-aftener med dynen op over øjnene og kåre den bedste Stephen King-film nogensinde. Fra hyldede mesterværker som The Shining og The Shawshank Redemption til de mere obskure titler som 'The Mangler' eller 'Christine' med ond mekanik i front.

Sådan gjorde vi
Først skar vi ind til benet blandt de utallige "filmatiseringer" derude. Direkte-på-dvd-titler, tv-film, fortsættelser, kortfilm og tv-serier (beklager It-fans) er ude af afstemningen, og det samme gælder kortfilms-samlinger såsom 'Tales from the Darkside: The Movie' og 'Creepshow'.

Listen består dermed udelukkende af biograffilm baseret på Kings skrevne ord. Dvs. klassiske roman- eller novelle-filmatiseringer, men også film som 'Maximum Overdrive' og 'Sleepwalkers', hvor manden har skrevet manuskriptet. 

Stem på dine tre favoritter og fortæl os, hvorfor du valgte netop disse. Så finder vi en topliste, hvorfra den endelige vinderfilm skal findes.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
DJN

er det sjovt at se, at så mange vælger The Green Mile. Hvis man ser bort fra, at jeg som en af de eneste tre i verden ikke er fan af Tom Hanks, så egner selve historien sig ikke til en spillefilm.
Jeg ved ikke, hvor mange af jer der læste bogen, som den originalt udkom, men nu skal I høre *skubber brillerne op og støtter mig til stokken*:
Den udkom i 1996, et lille værk på 96 sider, MEN... det var første del, af en serie på seks, der udkom med en måneds mellemrum. Hvilket vil sige, at hvert bind endte med en cliffhanger, og da hver bog ikke var mere end +/- 100 sider, fik man læst dem på en halv dag, og skulle så vente en måned på at læse fortsættelsen. Nogle gange var det så frustrerende, at man næsten gik ind for bogbrænding, men samtidig var det en fantastisk måde, at læse en roman på. Alle cliffhanger-frustrationerne går tabt i en spillefilm. DEN ville have virket godt som en miniserie!

THE GREEN MILE
PART 1: The Two Dead Girls
PART 2: The Mouse On the Mile
PART 3: Coffey's Hands
PART 4: The Bad Death of Eduard Delacroix
PART 5: Night Journey
PART 6: Coffey On the Mile

Bane ;)user/726947

Det kan bare ikke passe :(

Stine Teglgaard

Langoliers er en tv-miniserie, så den klarede ikke cuttet :)
MVH Stine
kino.dk

DJN

Ingen Creepshow? WT actual F??

Stine Teglgaard

Som skrevet i nyheden, så måtte kortfilms-samlinger såsom 'Tales from the Darkside: The Movie' og 'Creepshow' vige pladsen.

Manden er simpelthen for produktiv til at kunne få det hele med :-)

MVH Stine
kino.dk

DJN

Det så jeg ikke lige, skyndte mig bare ned til afstemningen :D

Stine Suser/816004

Jeg synes ofte det er et hit or miss med Stephen King adaptioner (særligt i forhold til serier). Når jeg kigger på listen, kan jeg se rigtig mange helt igennem fantastiske film. Selv har jeg stemt på The Mist, Shawshank Redemption og The Shining. Men jeg husker med gru også på Cell fra sidste år, som nok er en af de værste film, jeg har set i nyere tid.

Når det så er sagt glæder jeg mig til at se rebootet af 'It', og håber kun, at den kan leve op til en brøkdel af det mesteværk, bogen er.

DJN

er så også en af de værste bøger han har skrevet, og jeg er temmelig massiv King-fan. Men den er simpelt hen så dårlig, at jeg ikke engang gider at se filmen.

Otto-Mandias

Som en ivrig Stephen King læser lægger jeg også meget vægt i hvor true-to-his-vision filmende er. Jeg vil for eksempel klart sige at The Shining er en af de bedste film på listen, men da den vælger at ligge sig langt fra bøgerne kan jeg bare ikke stemme på den i denne kontekst.

Den værste synder der vil jo nok være The Running Man, en underholdene film men har intet med Stephen King at gøre i andet en navn. Derimod tror jeg en som The Mist faktisk godt kunne være min ynglings. Lidt hypokritisk, i know, den er løst baseret på en af hans short-stories, men den rammer simpelthen plet i form af hans humor, hans karaktere, og hele hans atmosfære han gemmer ned i sine bøger. Og modsat King som jo til dels er kendt for skuffende slutninger har The Mist nok en af de bedste jeg har set på film. Helt klart værd at se, hvis man kan se bort fra billig CGI.

TorbenWood

Det var faktisk svært at vælge tre, da jeg faktisk kunne vælge mellem omkring ti af dem. Selvom der er flere dårlige Stephen King filmatiseringer end gode i puljen, er der alligevel udkommet nogle fortræffelige indimellem.

Jeg endte med at stemme på The Shawshank Redemption, The Shining og The Mist. Alle tre er fantastiske film, som kan ses igen og igen.

Men også The Green Mile, Misery, Dolores Claiborne, 1408, Stand By Me, Pet Sematary og Apt Pupil er gode og seværdige Stephen King fortællinger.

Frank Darabont må uden tvivl være den bedste instruktør til at fortolke Stephen Kings bøger. Alle hans tre film (The Shawshank Redemption, The Green Mile og The Mist) er klart blandt de bedste. En skam han ikke har lavet flere af dem.

Bliver spændende med de to kommende Stephen King filmatiseringer som udkommer til august/september. Nemlig The Dark Tower og IT. Begge ser lovende ud. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gitte

filmen er en mini serie i 2 dele blev vist på DR 1 eller tv2 i slutningen af 90,er

10 timer siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

17 timer siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

1 dag siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

2 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden

Aktive debatter