Cookie- og Privatlivspolitik
Årets hidtil største film 2017

Årets hidtil største film 2017

4 danske titler i Top 10

Stem op!
136
Stem ned!
0
(reset)

De første tre måneder af 2017 er gået, og det er tid til at gøre status over billetsalget i de danske biografer.

Dansk film er repræsenteret af fire titler på listen: Alle for tre, Dræberne fra Nibe, Far til fire - på toppen og Underverden. Dermed udgør dansk film 26,8 % af det samlede biografmarked for de første måneder, hvor det udgjorde 29,0 % for samme periode sidste år.

Markedet er til gengæld 10 % efter 2016, hvor Flaskepost fra P på nuværende tidspunkt havde haft premiere og endte med at blive sidste års mest sete film med 702.000 billetter.

Etteren på listen i år er ikke overraskende Fifty Shades-efterfølgeren 'I mørket', men derudover har især familiefilmene Vaiana, Skønheden og Udyret samt Syng (der siden premieren sidste år har rundet 299.000, men i år alene har solgt 157.010) trukket publikum i biografen.

De hidtil bedst sælgende film i 2017*

1. Fifty Shades - I mørket (330.459)
2. Alle for tre (322.080)
3. Vaiana (290.891)
4. Dræberne fra Nibe (255.519)
5. Skønheden og Udyret (248.209)
6. Far til fire - på toppen (227.989)
7. La La Land (209.691)
8. Underverden (180.089)
9. Syng (157.010) 
10. Logan (151.350)

* Kilde: FAFID 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Wayne

Først på en 7 plads ligger en produktion af høj kvalitet.

Film bliver ikke set efter fortjeneste, desværre. Men så er man også selv skyld i at man bliver skuffet.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Henriette69

nu er smag og behag jo ikke ens for alle. Og heller ikke filmsmag. Så at sige at film ikke bliver set efter fortjeneste, synes jeg er lige hårdt nok.
Men ja, skræmmende at en film som Fifty Shades ligger på 1. pladsen.
Hvis kvinderne gad bruge lige så meget af den "kærlige" opmærksomhed på deres mænd, så faldt skilsmisseraten nok ;) ;) ;)
(kan desværre ikke lave grine-smileyer, for kino.dk er ikke er så gode venner med min iPad)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Marcus

Hvor er det utrolig tragisk at Fifty Shades er nr. 1 på nuværende tidspunkt, specielt taget i betragtning at den klarede sit utrolig dårligt i resten af verdenen, eftersom den åbnet op i mod John Wick 2 og Lego Batman, som begge to er væsentligt overlegne film. Beauty and the Beast og Logan er de bedst indtjenende film i verden i år, vel fortjent. At Logan ikke har tjent mere i Danmark siger meget om det danske film publikum. Det er også utroligt skuffende at Moonlight, ikke er i top 10'en, taget dens Oscar sejr i betragtning.

Et eller andet sted, gør det mig glad at der er mange danske film på listen, det er trods alt godt at støtte indie scenen, men det er de helt forkerte film. Underverdenen var en meget nydelig film, jeg håber at Du Forsvinder kommer til at klare sig godt. Alt i alt, er de her tal utroligt skuffende.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Filmelskeren

Ja, som overskriften siger, så er der mange i top 5-listen, jeg ikke forstår, hvis man altså ser på kvaliteten af filmene...
Fitfty Shades - I mørket, Alle for tre og Dræberne fra Nibe er tre film, jeg ikke engang ville give 2 stjerner, men det er nok igen hvad der er "hypet", og så igen den danske sorte humor, som for tiden bliver brugt i mange danske komediefilm. Film som Logan og La La Land ville jeg helt klart bedre have ønsket, at flere havde taget ind og se, da begge film på hver deres måde bidrager til at fremkalde nogle helt særlige følelser.
Men ja, ikke desto mindre, så ser filmåret ud til at tegne godt ift. biografgængere... og der er helt klart flere af de helt store film i 2017 i vente! :-)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Niclas Dalby

Hvor er det dog sigende at en film som Fifty Shades kan ligge nr. 1 - den eneste film i år jeg indtil videre har givet 1/10 på IMDB og klart den ringeste jeg har set siden... ja, siden den første.

Det er dog fantastisk at se La La Land befinde sig på listen og især med så højt et tal. Ellers er der jo ikke de store overraskelser, Vaiana var dømt til at blive et hit og det samme var mange af de andre danske storfilm.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Daniel

Vil give ret i at 1 stjerne ikke er meget negativ i forhold til ikke at bruge penge på den, overhovedet.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
IWannaBeSedateduser/184940

Og alligevel har du, formentlig, brugt penge på at se Fifty Shades Darker, og dermed bidraget til dens positive statistik.
Hvad er der i øvrigt så sigende om dens førsteplads?

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Niclas Dalby

Jeg "vandt" billetten via en konkurrence i byen, så den var så at sige allerede betalt for. Hvis jeg ikke fik billetten gratis ville jeg nok ikke tage ind og se den, men hvem ved.

Jeg synes da det siger en del om hvad folk i landet gerne vil se - at en historie som denne kan blive landets største. Det siger også noget om hvordan selskabet vælger at markedsføre deres udvalg på, da man næsten ikke kunne gå et skridt uden at se en plakat eller lignende om filmen, men det er jo ren forretning: Selvfølgelig vælger producenterne at markedsføre filmen overalt i landet, da de ved folk vil se den.

Hvis man kan lide filmene er det helt fint og jeg vil ikke prøve at tale nogen fra det, men de er ikke noget fra mig.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Segoyuser/116755

Tænk sig at Fifty shades kunne blive nr 1, der er flere som efter min holdning kunne ligge der men hver sin smag....film er både for underholdning, eftertænksomhed , inspiration......

Yep Hidden figures var der kun kort heldigvis fik set den.

Film skal jo ses i biffen :-))

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Johnuser/103833

Hvorfor var 'Hidden Figures' viste i så kort tid? Og så midt om dagen på en hverdag? Jeg ærgrer mig over at jeg ikke fik muligheden for at se den.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mark

Jeg syntes, at det er stort, at en gyser for første gang i lang er blevet nomineret i (fire) store kategorier.

16 minutter siden
Kristina Tina

127 Hours - Helt klart en favorit

36 minutter siden
Karsten

Klart min yndlings! Glæder mig helt vildt til The Disaster Artist. The Room er jo absurd morsom fordi den er så dårlig

1 time siden
suzanne

Kan ikke mindes, jeg har set en dårlig præstation af Gary Oldman. Jeg ville udvide listen med The Contender. Fantastisk film.

1 time siden
Rasmus O.

Uden tvivl.

1 time siden

Aktive debatter