Cookie- og Privatlivspolitik
35 ting du (måske) ikke vidste om Guardians of the Galaxy

35 ting du (måske) ikke vidste om Guardians of the Galaxy

Trivia om galaksens superhelte 

Stem op!
24
Stem ned!
-1
(reset)

I anledning af premieren på Guardians of the Galaxy Vol. 2 og for at fejre Star-Lord og co.’s tilbagevenden, har vi samlet 35 facts om vogterne, som du måske ikke kendte til i forvejen.

1. Det tog fem timer hver gang Dave Bautista skulle forvandles til Drax i Guardians of the Galaxy, og han stod op under hele processen.

2. I 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' tog forvandlingen derimod kun 90 minutter, men krævede at Bautista sad i sauna efter optagelserne for at få sminken af. 

Guardians of the Galaxy/©Marvel Studios

3. Apropos Drax, så blev Jason Momoa fra bl.a. 'Game of Thrones' og 'Conan Barbaren' tilbudt rollen, men han sagde nej tak

4. Da Bautista så fik jobbet, brød han ud i gråd.

5. I 'Guardians of the Galaxy' indspillede Vin Diesel ”I am Groot” mere end 1000 gange.

6. Da Groot udelukkende kommunikerer med "I am Groot", lavede instruktør James Gunn et Groot-manuskript til sig selv og Vin Diesel, så de kunne se, hvad Groot egentlig sagde på engelsk. 

7. Baby Groot siger "I am Groot" 13 gange i løbet af 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'.

8. Vin Diesel stod på stylter, mens han leverede sine replikker for at få fornemmelsen af karakterens højde, da ”Groot” på hollandsk betyder ”stor”.'

9. Det er ikke Vin Diesel, der agere stand-ind for Groot under optagelserne til 'Guardians of the Galaxy', men derimod polske Krystian Godlewski og instruktøren, James Gunn.

Guardians of the Galaxy/©Marvel Studios

10. Det var også James Gunn, der improviserede Baby Groots dans i slutningen af den første film.

11. James Gunn udleverede også modellervoks til sine skuespillere, når de havde udført en ekstra god præstation, fordi han elsker duften af legetøjet.

12. Chris Sullivans Taserface-makeup i 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' tog to og en halv time at lave. 

13. NASA har udtalt, at det ville være teoretisk muligt for Peter Quill, alias Star-Lord, at overleve universets vakuumtryk i de sekunder, hvor han redder Gamoras liv.

14. Nu vi snakker om Star-Lord, kan vi også nævne, at Chris Pratt fik rollen på under 30 sekunder.

15. Pratt tabte sig næsten 30 kg til rollen som Star-Lord, og mange af hans scener har han selv improviseret, bl.a. ”flipping the bird”.

Guardians of the Galaxy/©Marvel Studios

16. Rygtet siger, at stort set alle i Hollywood ville have rollen som Star-Lord. Bl.a. Eddie Redmayne, Lee Pace, Garret Hedlund, James Marsden, Jim Sturgess, Joseph Gordon-Levitt, Aaron Paul og John Krasinski var alle i betragtning som Peter Quill.

17. Hvis Chris Pratt havde sagt nej tak til rollen som Star-Lord, ville den være gået til Glenn Howerton fra ’It’s Always Sunny in Philadelphia’

18. Chris Pratt baserede Star-Lord på de to ikoniske filmkarakterer Marty McFly og Han Solo.

19. Star-Lords rumskib, The Milano, er opkaldt efter Alyssa Milano, hvilket understreger hans kærlighed til 80’ernes popkultur.

20. Det er Bradley Cooper, der portrætterer vaskebjørnen Rocket, men både Adam Sandler og Jim Carrey var i overvejelse til rollen.

21. Den engelske vaskebjørn Oreo stod model for Rocket, men det var James Gunns bror, Sean Gunn, der i et green-suit spillede Rocket under optagelserne. 

Guardians of the Galaxy/©Marvel Studios

22. Iron Man, som engang imellem er en del af holdet i tegneserieforlægget, blev ikke en del af filmholdet.

23. Ligesom med Star-Lord var rollen som Ego også populær. Både Gary Oldman, Viggo Mortensen, Christoph Waltz, Christopher Plummer, Max von Sydow og Liam Neeson var i betragtning.

24. Det var faktisk Matthew McConaughey, der blev tilbudt rollen i første omgang, men han sagde nej tak til fordel for The Dark Tower, og i sidste ende var det Kurt Russel, der blev Ego. 

25. På græsk betyder Ego "I am". 

26. Karen Gillan barberede alt sit hår af til rollen som Nebula, og der blev lavet en paryk ud af hendes hår. I 'Guardians of the Galaxy Vol 2' beholdt hun dog sit eget hår under optagelserne. 

27. James Gunn har udtalt, at han gerne vil give Nebula hendes egen spin-off-film. 

28. Olivia Wilde skulle have spillet Gamora, og da hun takkede nej, blev rollen tilbudt Zoe Saldana.

29. Det originale Guardians of the Galaxy-hold var et helt andet, da tegneserien for første gang udkom i 1969. Alle filmens hovedkarakterer blev dog introduceret inden 1977.

Guardians of the Galaxy/©Marvel Studios

30. Disney er kendt for at indsætte små skjulte referencer til Mickey Mouse i deres film, og 'Guardians of the Galaxy' er ikke en undtagelse. Det er Disneys første ikke-Avengers Marvel-film, og der skulle eftersigende være et par Mickey-skikkelser at finde, hvis du ser godt efter. En af dem er f.eks. i slutningen af filmen i form af tre sole.

31. Guardians of the Galaxy-soundtracket blev nummer et på Billbord-listen, hvilket er første gang, det er sket for et album uden en eneste original sang. Det blev også nomineret til en Grammy.

32. Både underlægningsmusikken og soundtracket til 'Guardians of the Galaxy' var indspillet og valgt på forhånd forud for indspilningerne, så holdet kunne få en fornemmelse for det.

33. 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' er den 15. film i Marvels univers, og det er også den første film, der er filmet i 8K med Red WEAPON camera system.

34. I Marvel-universets tidslinje foregår 'Guardians of the galaxy Vol. 2' tre måneder efter forkommeren - altså i 2014. Filmen foregår efter Thor: The Dark World og et år før Avengers: Age of Ultron

35. Laura Haddock, som spiller Star-Lords mor i 'Guardians of the Galaxy Vol. 2', var også med som Captain Americas fan i Captain America: The First Avenger

Guardians of the Galaxy Vol. 2 er aktuel i biograferne nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.