Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2017 - Bedst & værst

Oscar 2017 - Bedst & værst

Den forkerte vinder udnævnt!

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

Oscar-uddelingen er netop overstået. Hvor den sidste år var præget af #OscarsSoWhite, var i omdrejningspunktet i år Trump, og så endte det hele med måske en af de største skandaler i Oscar-showets historie.

Vi har kigget nærmere på uddelingens højde- og lavpunkter:

Det bedste:

Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.
Jimmy Kimmel
var en veloplagt vært, og hans erfaring med live-tv var tydeligt. Det startede rigtig godt, og til trods for nogle lidt halvbagte jokes om O.J.Simpson, fik han skovlen under os med alle hans bemærkninger rettet mod Matt Damon og deres ”fejde” med hinanden.

Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.
Zootropolis vandt, ikke overraskende, for Bedste animation, hvilket var fuldt fortjent. En af filmens instruktører Rich Howard understregede vigtigheden af at tolerance, er langt stærkere end frygt.

Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.
Viola Davis modtog en Oscar for Bedste kvindelige birolle i Fences, og hendes takketale om at finde historierne på kirkegården i mennesker, der drømte stort var både rørende og smuk. Vi fik i hvert fald en klump i halsen.

Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.
Nyligt afdøde Bill Paxton, der bl.a. er kendt for sine roller i Titanic og Twister, nåede lige akkurat at komme med i det planlagte In Memoriam-indslag. Den tydeligt berørte Jennifer Aniston præsenterede segmentet, og her nævnte hun Paxton, da han ikke var med i sammenklippet.

Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.
Overraskelsen!
Det besnærende drama MoonlightMoonlight fik prisen for Bedste film, til trods for de flestes forventning om, at La La Land ville løbe med prisen. Hvilket den også gjorde for en kort bemærkning, men det vender vi stærkt tilbage til…

Det værste:

Selvom der retmæssigt blev lavet en masse sjov med Donald Trump var den pressede stemning mærkbar, og særligt lagde indrejseforbudet en dæmper på festlighederne, hvor flere havde valgt helt at boykotte uddelingen.

Mark Suban / ©A.M.P.A.S.
Den forkerte vinder udnævnt! Warren Beatty kiggede forvirret på Faye Dunaway, og fik efter, hvad der virkede som lidt for meget suspense udnævnt ’La La Land’ som vinderen af Bedste film. Da holdet samles på scenen og takketalerne er godt i gang opstår der forvirring på scenen, og det bliver meddelt, at 'Moonlight' har vundet. Taberne tog det dog flot, men det er uden tvivl en skandale, der allerede nu er legendarisk Oscar-historie.

Aaron Poole / ©A.M.P.A.S.
Stings rolige og akustiske guitarspil blev hurtigt meget kedeligt. Gennemgangen af sangene er sjældent højdepunkter ved Oscar-uddelingen, og der er vist ingen tvivl om, at vi hurtigt glemmer lige præcis det her musiske indslag.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Linauser/774152

Kan godt klappe sig selv på skulderen, for han gjorde det sgu godt som vært.
God start med Justin Timberlake der fik sat gang i festen med hans "Can't stop the feeling", og så formåede Jimmy ellers at holde det ellers ret så lange Oscarshow kørende.
Især med hans evige fight med Matt Damon, som jo altid er sjovt i sig selv, turisterne fra tourbussen (hold kæft jeg er misundelig) der lige fik lov til, at hilse på Hollywoods elite og slikposerne der blev sendt ned, så gæsterne ikke skulle gå sukkerkolde.

Slutningen af showet:
Jimmy: "Warren what did you DO?"..Ikke fordi det overhovedet er hans skyld, men forstår heller ikke hvorfor Warren måske ikke liiige tjekkede konvultten hvis han var i tvivl?

Men igen, så blev det da en Oscarnight som man sent vil glemme ;)

Simon

Han kiggede på kortet hvor han konstaterede noget var galt. Det er derfor han viser kortet til Faye Dunaway. Hun tror at han laver numre med hende. Derfor kigger hun på kortet, ser La La Land og siger at La La Land er vinderen. Hvilket alle forventede at det ville blive.
Kimmel siger "Warren what did you DO?" som en joke. Men han burde have sagt "Faye what did you do?" for det var hende der rent faktisk sagde det.

Linauser/774152

Men der stod faktisk "for best actress in a leading role" på den røde konvolut. Hvis han havde opdaget det, tror jeg ikke han havde været i tvivl om, at han havde fået stukket den forkerte konvolut i hånden. Men det gjorde han ikke og ja, resten af historien kender du. ;)
Igen jeg blamer slet ikke Warren eller Faye for hvad der skete, det var ikke deres skyld. :)

Martin S

Hun var tåkrummende pinlig. Jeg var nødt til
at mute lyden. Patetisk vrøvleri.

Tenkaichi

der ikke syntes at viola davis tale var et af de bedste punkter, men derimod et af de mest mærkelige hele aftenen.

især når man tænker på at hun sagde at skuespillere er den eneste profession der fejrer at leve livet, samt at tale om kirkegårde og gravrøveri. måske der bare var nogen lidt bedre måder at præsentere emnet for ikke at sige andre emner der havde været bedre at tale om.

Linauser/774152

Da hun begyndte at nævne kirkegårde og døde mennesker stod jeg af! Synes det var en af de der lidt typiske Hollywood takketaler, der bare er FOR meget.

Marianne

og tænkte ved mig selv, at hun da ikke skal gøre sig klog på, om man i andre brancher end lige hendes er i stand til at fejre det at leve livet.
Da hun nåede til historien med kirkegården, valgte jeg at holde en kaffeoptankningspause.

Konstantin

Well, she actually started with the graveyard metaphor, so you might've missed something during your coffee break, Marianne. I thought it was a beautiful speech honoring filmmakers who 'celebrate' everyday people. Every single person has a story and to tell this person's story is to celebrate this person's life. Naturally, Ms Davis was mostly referring to characters in August Wilson's play, but I can see why for some the generalization and direct translation could cause confusion.

= Thank you to the Academy. You know, there's one place that all the people with the greatest potential are gathered. One place and that's the graveyard. People ask me all the time, what kind of stories do you want to tell, Viola? And I say, exhume those bodies. Exhume those stories. The stories of the people who dreamed big and never saw those dreams to fruition. People who fell in love and lost. I became an artist—and thank God I did—because we are the only profession that celebrates what it means to live a life.=

Marianne

Selv i denne transkribering finder jeg takketalen besynderlig.

Konstantin

it is because you are more used to metaphors in books, but not in "Thank You" speeches? Could it be that you find it strange because it sounds more like a monologue from a play? Anyway, I'm looking forward to "Fences".

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

4 timer siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

5 timer siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

3 dage siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

5 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

5 dage siden

Aktive debatter