Cookie- og Privatlivspolitik
Preview 2017

Preview 2017

66 film i mørket

Stem op!
52
Stem ned!
0
(reset)

I løbet af december skrev vi om forskellige film i udvalgte genrer, som du kan se i 2017. Nu har vi samlet de forskellige oversigter i én lang artikel nedenfor.

Genrerne fordeler sig på danske film, animationsfilm, superheltefilm, gysere og science fiction.

Listen er langt fra udtømmende, da filmåret forventes at byde på et godt stykke over 200 premierefilm. Hvis du skal have dem alle med, kan du altid besøge Kommende film.

DANSKE FILM

Dræberne fra Nibe
Ole Bornedal har tidligere skildret livet i det jyske, da han udsendte den mørke fortælling Fri os fra det onde, men den nye film er en sorthumoristisk historie om to mænd, der hyrer en russisk lejemorder til at skaffe deres hustruer af vejen.

Underverden
Det kriminelle miljø i København er omdrejningspunktet for et sjældent dansk bidrag til actiongenren - en hævnfortælling om en velhavende kirurg, der mister sin bror til brutale forbrydere og nu tager sagen i egen hånd. Filmen er instrueret af Fenar Ahmad, der debuterede forrige år med Ækte Vare.

Al magt til folket
Instruktøren bag den roste Putins kys er tilbage med en ny politisk dokumentar om de første år med det demokratiske eksperiment, hvor 163 politisk uerfarne "almindelige mennesker" blev valgt ind i det italienske Parlament.

Alle for tre
Med over 750.000 billetter i alt til de to første komedier er det intet under, at brødrene Ralf og Timo er tilbage i biografen med nye plattenslagerier. Denne gang møder de deres søster, som bliver spillet af Sonja Richter, og det bringer dem på et nyt eventyr i Italien. 

Far til fire - på toppen
Serien er efterhånden blevet genstartet en del gange, og nu er der igen et nyt hold på banen. Martin Brygmann spiller Far, Thomas Bo Larsen har rollen som Onkel Anders, og børnene er også blevet udskiftet. Plottet sender familien til Norge, hvor Far skal have kureret sin højdeskræk for at kvalificere sig til et nyt job.

Mesteren ©Julie Vrabelová
Mesteren
Det københavnske kunstnermiljø er omdrejningspunktet for dramaet, hvor to kunstnere mødes for første gang. De er far og søn, og deres familiære forhold kommer på tværs af deres ambitioner og forestillinger om tilværelsen. Søren Malling og Jacob Oftebro har rollerne som de stridende parter.

Aminas breve
Jonas T. Bengtsson fik BG Banks debutpris for romanen bag den nye film, hvor en paranoid skizofren ung mand forsøger at finde den kurdiske pige Amina, som han har haft brevkontakt med på en lukket afdeling. Esben Smed, der imponerede som John Faxe Jensen i fodboldfilmen Sommeren '92, har hovedrollen. 

Dan-Dream
For første gang står Frank Hvam og Casper Christensen bag en film sammen, som ikke er Klovn-relateret. Dan-Dream handler om at blæse på Janteloven og foregår blandt en gruppe iværksættere i starten af 1980erne, der opfinder en eldrevet bil.

Du forsvinder
I filmatiseringen af Christian Jungersens roman spiller Nikolaj Lie Kaas en respekteret skoleleder, der får en tumor i hjernen, som ændrer hans personlighed drastisk. Da han forårsager en skandale, opstår spørgsmålet, om det skyldes sygdommen eller hans egen frie vilje. Familien, deriblandt hans hustru spillet af Trine Dyrholm, må nu tackle situationen.

3 ting
Danske skuespillere klarer sig generelt godt i udlandet, og to af dem med størst succes er samlet i en ny spændingsfilm. Nikolaj Coster-Waldau spiller en kriminel, der vil udlevere nogle serbiske forbrydere til politiet, og Birgitte Hjort Sørensen er den mytiske kvinde, Camilla. 

Den bedste mand/Nikola Predovic
Den bedste mand
Danske boksefilm er ikke hverdagskost, men det nye drama har en biografisk tilgang, som bør tiltale andre end fans af den underrepræsenteret genre. Mikkel Boe Følsgaard spiller bokseren Jørgen "Gamle" Hansen, der er over the hill, men vil tilbage i ringen, da en ung konkurrent melder sig på banen.

Kidnapning
Bjarne Reuters børnebog ligger til grund for en ny familiefilm om Bertram, der har en fattig far, en mor på hospitalet, og en onkel, der altid kommer på en dårlig idé. Fx var det ham, der engang foreslog, at familien skulle kidnappe en millionærsøn, så de kunne få en god løsesum.

QEDA
Filmen, der tidligere har haft titlen 'Fang Rung', foregår i år 2095 og er et vaskeægte science fiction-drama om en efterretningschef, der rejser tilbage i tiden for at løse et alvorligt miljøproblem. Max Kestner står for instruktionen, og det er hans første spillefilm efter flere anerkendte dokumentarer på cv’et, senest Amateurs in Space.

Gud taler ud
Jens Blendstrup skrev den selvbiografiske roman i 2004, og den fangede ifølge anmelderne meget præcist og humoristisk en dæmonisk far i et aarhusiansk forstadsmiljø. Filmversionen instrueres af Henrik Ruben Genz, der slog igennem med Frygtelig lykkelig i 2008. 

Darling/Marek Septimus Wieser
Darling
En af dansk films mest interessante skuespillere, Danica Curcic, spiller en verdenskendt ballerina, der pludselig må opgive sin karriere som følge af en hofteskade. Samtidig dukker et nyt stjernefrø op, og misundelsen overtager hendes knuste liv. Det virker oplagt at sammenligne med Black Swan, men vi forventer, at det danske drama har en overraskelse eller to i ærmet.

Min søsters børn og robotten
Efterårsferien er intet uden familiefilm, og Min søsters børn er klar med et nyt kapitel til børn i alle aldre. Handlingen er endnu ikke offentliggjort, men ud fra titlen må vi forvente, at Onkel Erik og børnene møder en robot. Det interessante bliver, om der er tale om en venlig af slagsen i stil med Robin Williams' 'Robotmennesket', eller om det er en led karl som The Terminator...

Familien Jul 3
Lige nu er det naturligvis højsæson for julefilm, og Familien Jul - I nissernes land spiller for fulde huse i disse dage. Til næste år udkommer tredje kapitel, der igen må forventes at byde på nisserier med Hugo, Pixy og resten af familien.

Så længe jeg lever
I 2007 udsendte Ole Bornedal to film (Vikaren og Kærlighed på film), og nu, ti år senere, gør instruktøren det såmænd igen. Hvor den første er en komedie, er nr. 2 et biografisk drama om den folkekære sanger, John Mogensen, der som 29-årig bliver idol som en del af kvartetten Four Jacks. Ellers altid komiske Rasmus Bjerg står overfor sin første seriøse hovedrolle.

Julemandens datter
Det er noget med Julemanden. Og han har en datter. Derudover ved vi ikke mere om filmen, der skal tage kampen op imod Familien Jul 3 som julens danske familieoplevelse i biografen. 

Bitterfissen
Hvorvidt der er tale om en biografi om bloggeren Bitterfissen Bethany (alias Jeanett Veronica Hindberg) eller bare fortællingen om en bitter kvinde, er indtil videre ukendt. Uanset hvad skiller titlen sig ud fra mængden, og det bliver interessant at se, hvad vi har i vente.


ANIMATIONSFILM

På toppen af verden
I 1882 tager den unge kvinde Sasha, der er en del af den russiske overklasse, til Nordpolen for at finde sin bedstefar, som ikke er kommet hjem fra en ekspedition. Den debuterende instruktør har tidligere arbejdet i animationsafdelingen på den Oscar-nominerede Brendan og hemmelighedernes bog.

Vaiana
Disneys seneste animationsfilm er et musikalsk eventyr om den dristige teenager Moana, der sejler ud på en farlig mission for at finde en sagnomspunden ø og en mægtig, men lettere selvoptaget halvgud. 'Vaiana' har allerede gået sin sejrsgang i USA, og anmelderne har udvist stor begejstring.

LEGO Batman filmen
Nattens klodsede ridder, der blev kendt for sin rolle i LEGO filmen, vender tilbage med sit eget eventyr. Udover at håndtere de mange kriminelle i Gotham, skal han denne gang også opdrage sin adoptivsøn. 

Smølferne - Den hemmelige landsby ©UIP
Smølferne - Den hemmelige landsby
Der har tidligere været smølfefilm, der kombinerede rigtige skuespillere og animation, men nu er de små, blå væsner på banen med deres egen 100 % animerede film. Her skal de finde en smølfelandsby, inden den onde troldmand Gargamel kommer dem i forkøbet.

Dyrene i Hakkebakkeskoven
Ude i skoven bor der en mus og hans venner, og de er evigt bange for, at ræven eller andre rovdyr skal æde dem. Derfor må de lave nogle regler, så de alle kan leve fredeligt sammen. Thorbjørg Egners børnebogsklassiker filmatiseres af manden bag Jul i Bakkekøbing.

The Boss Baby
Tim bliver lettere mistænksom, da hans nye lillebror ankommer i taxa iført jakkesæt og attachémappe i hånden. Men han slår sig sammen med direktøren med ble på, da et hemmeligt plot truer kærlighedsbalancen i verden. 'The Boss Baby' er instrueret af manden bag Madagascar-filmene.

Captain Underpants
To drilagtige unger hypnotiserer den ondsindede skoleinspektør og forvandler ham til deres egen tegneserieopfindelse, Kaptajn Underhyler. Filmen er baseret på børnebogsserien af Dav Pilkey, der kan sammenlignes med den danske 'Antboy'.

Sheep & Wolves
Ulven Grey er glad sammen med sin flok, men der skal findes en ny leder, og han udfordres af den blodtørstige Ragear. Da Grey søger råd i skoven, finder den lalleglade ulv en sigøjnerkanin, der forvandler ham til en vædder, og vender hans verden på hovedet. 

Despicable Me 3 ©UIP
Grusomme mig 3
Superskurken Gru er tilbage i selskab med sine tre adoptivbørn og de gule håndlangere. Gensynet byder bl.a. på et møde med den funky 80er-skurk, Balthazar Bratt , og Grus enæggede tvillingebror, Dru.

Emojimovie: Express Yourself
Hvad laver dine humørikoner, når de ikke bliver brug? De lever deres eget liv i byen Textopolis. Om det bliver Inderst inde med smileys, må tiden vise.

Biler 3
I den tredje film om Lynet McQueen bliver den røde legende pludseligt skubbet ud på sidelinjen af en ny generation lynhurtige racerbiler. For at komme tilbage på banen må McQueen alliere sig med en ung tekniker, der har sine helt egne planer om at vinde. 

The LEGO Ninjago Movie
Filmatiseringen af LEGO-serien af samme navn følger seks unge ninjaer, der skal beskytte øen Ninjago mod drager, slangemænd og en forvist krigsherre. Vi forventer, at humoren bliver lige så gakket som Sensei Wus kamp mod en kylling i den første trailer.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Katten Mitcho og elefanten Sebastian må hjælpe indbyggerne i Solby med at finde deres forsvundne borgmester, begive sig ud på en farlig rejse og finde et formål med en rigtig stor pære. Den danske animationsfilm er baseret på Jakob Martin Strids børnebog.

My Little Pony: The Movie
De farverige ponyer med navne som Twilight Sparkle, Pinkie Pie og Applejack må drage ud på en farefuld ekspedition for at redde deres landsby. Det er første gang siden 1986, at en film om de seks små ponyer får biografpremiere.

The Star
Den klassiske historie om Jesu fødsel og den første juleaften nogensinde genfortalt fra dyrenes synspunkt med et modigt æsel i hovedrollen. Instruktøren har tidligere arbejdet på animationsfilmen Anomalisa. Vi forventer dog, at 'The Star' er henvendt til det yngre publikum.

The Story of Ferdinand
Den fredelige tyr Ferdinand vil langt hellere dufte til blomster end kæmpe mod de andre brovtende tyre. Men han udvælges ved en fejl til tyrefægtning i Madrid, hvor der er høje forventninger til hans evner. Filmen er baseret på den populære børnebog af Munro Leaf.

SUPERHELTEFILM

Logan
Den sidste Wolverine-film med Hugh Jackman som den plagede mutant. Logan er efterhånden blevet ældre, og sammen med Professor X må han beskytte en ung, kvindelig klon fra en ondskabsfuld organisation. Den første trailer var mere dyster og nærværende end de tidligere film, og vi er spændte på resultatet. 

Power Rangers/Nordisk Film
Power Rangers
Filmatiseringen af tv-serien fra 1990 handler om en gruppe teenagere, der ved et uheld får superkræfter og må bruge dem til at redde verden fra den onde Rita Repulsa, som spilles af Elizabeth Banks.

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Marvels misfits vender tilbage i opfølgeren til den populære Guardians of the Galaxy. I 'Vol. 2' begiver Star-Lord (Chris Pratt) sig ud på en rejse gennem universet for at finde sin far. Med sig har han hele holdet inklusiv den nuttede men dødsensfarlige baby-Groot.

Wonder Woman
Den første kvindelige superhelt med sin helt egen film på det store lærred siden ElektraGal Gadot var en af højdepunkterne i Batman v Superman, og vi kan se frem til to film med Diana Prince/Wonder Woman i 2017, hvor den første bliver historien om hendes oprindelse.

Spider-Man: Homecoming/UIP
Spider-Man: Homecoming
Vi mødte første gang den nye Spider-Man i Captain America: Civil War, hvor Tom Holland indtog rollen som teenageren Peter Parker. Denne gang er han tilbage i high school, og står overfor udfordringerne ved at leve et normalt teenageliv og være en superhelt på samme tid.

Thor: Ragnarok
Marvels tordengud vender tilbage i sin tredje solofilm, der også byder på et gensyn med Hulk. Indtil videre er der ikke afsløret mange detaljer, men vi forventer masser af gæsteroller og humor fra instruktøren bag Hunt for the Wilderpeople.

Justice League
Som modsvar til Marvels populære Avengers-serie samles en række af DC Comics’ største superhelte i et samlet værk. Om instruktøren Zack Snyder kan udføre opgaven, vil tiden vise, men under alle omstændigheder bliver filmen nok en del mere dyster end de fleste Marvel-film.

GYSERE

Train to Busan
Der har næppe været en sydkoreansk zombiefilm i de danske biografer før, men en gang skal være den første. Og når der samtidig er tale om en kritikerrost én af slagsen i en genre, der for tiden har gode kår, giver det god mening.

Split
M. Night Shyamalan har altid en overraskelse eller to gemt i ærmet, og det forventer vi også, er tilfældet med hans nye film. 'Splittet' har en rigtig interessant trailer, og med James McAvoy i en skræmmende rolle som en kidnapper med personlighedsspaltning kan der være et comeback i vente for den udskældte instruktør.

Rings
Den måske mest uhyggelige scene i filmhistorien tilhører den originale The Ring. Nu er vi kommet til 3eren i den amerikanske udgave af filmserien, og naturligvis er VHS-bånd skiftet ud med fildeling på internettet. Resultatet er dog det samme: Ånden Samara er tilbage for at slå seerne af hendes video ihjel. 

A Cure for Wellness/20th Century Fox
A Cure for Wellness
Titlen antyder ikke horror, men vi er vilde med den stemningsfulde trailer til Gore Verbinskis stilede spagyser. At dygtige Dane DeHaan og Jason Isaacs er på rollelisten, gør heller ikke forventningerne mindre.

Annabelle 2
Den første Annabelle var et spinoff på Nattens dæmoner, og i 2017 er den besatte dukke tilbage i en ny film af instruktøren bag Lights Out. Handlingen finder sted forud for den første film og afslører dukkens oprindelse.

It
Tv-filmatiseringen af Stephen Kings dæmoniske klovn, Pennywise, har givet coulrofobi til en hel generation af unge. Derfor ser mange forventningsfuldt frem til den nye spillefilmudgave, som har potentiale til at gøre det samme med næste generation. Filmen har været flere hænder igennem, men er landet hos Mama-instruktøren Andrés Muschietti og den svenske skuespiller Bill Skarsgård.

Flatliners
Danske Niels Arden Oplev står bag genindspilningen af 90er-klassikeren, der herhjemme fik titlen Leg med døden. Den nye film har et friskt hold unge skuespillere, mens Kiefer Sutherland, der havde en rolle i 1990-filmen, også spiller med. 

Friday the 13th
Gyserikonet der ikke vil dø. Og det samme gælder for filmserien, der passende er nået til sit 13. kapitel. Massemorderen med ishockeymasken er klar til igen at dræbe teenagere, efter de har haft sex, og denne gang foregår det i vintersæsonen.

Insidious: Chapter 4
Biografpublikummet i Danmark blev snydt for den tredje Insidious-film, men nu er de ækle dæmoner og spøgelser tilbage i et nyt kapitel. Plottet kender vi indtil videre ikke noget til, men det er manuskriptforfatteren bag den seneste Paranormal Activity-film, der sidder i instruktørsædet.

Saw: Legacy
Torture porn er ikke for alle. Men serien, der gjorde undergenren populær i bredere kredse, er alligevel nået til sit ottende kapitel. Hvorvidt Jigsaw er tilbage, eller om det er en af hans følgere, der står for den kreative tortur, er endnu uvist.


SCIENCE FICTION

God Particle
Filmen er produceret af J.J. Abrams og foregår i samme univers som Cloverfield og 10 Cloverfield Lane. Historien følger en gruppe astronauter, som kæmper for at overleve efter et uheld med en partikelgenerator, der får Jorden til at forsvinde.

Creative Control
I en nær fremtid bruger en marketingschef en ny Augmented Reality-teknologi til at indlede en affære med sin bedste vens kæreste. 'Creative Control' er en sort-hvid film, som blender science fiction-elementer med indie-genren.

Ghost in the Shell
Scarlett Johansson lægger krop og sind til den kvindelige cyborg, manga-fans kender fra Masamune Shirows serie af samme navn. Johanssons karakter, The Major, er leder af et anti-terrorkorps, der bl.a. tæller Pilou Asbæk.

Life
Ryan Reynolds og Jake Gyllenhaal har fundet liv i rummet - desværre er de fanget på en rumstation med den dødsensfarlige parasit, som bringer besætningens liv i fare.

Transformers: The Last Knight/UIP
Transformers: The Last Knight
Michael Bay instruerer sin formentlig sidste Transformers-film, som fortsætter eventyret fra Transformers: Age of Extinction. Mark Wahlberg får selskab af Stanley Tucci og Anthony Hopkins med Peter Cullen i rollen som Optimus Prime.

Abernes planet: Opgøret
Caesar (Andy Serkis) kunne ikke forhindre krigen mellem aberne og menneskerne. Nu må hver side forberede sig på et slag, der endeligt skal afgøre, hvilken race der vil overleve.

Valerian and the City of a Thousand Planets
Luc Besson har arbejdet på filmatiseringen af den franske tegneserie i årtier, og med Dane DeHaan og Cara Delevingne i hovedrollerne er scenen sat til et medrivende rumeventyr.

The Dark Tower
Idris Elba og Matthew McConaughey har hovedrollerne i den længeventede filmatisering af Stephen Kings mørke Gunslinger-univers. Da drengen Tom Taylor bliver transporteret til det paralelle univers Mid-World møder han Elbas karakter Roland Deschain, og sammen begiver de sig ud på en rejse for at finde 'det mørke tårn'.

Alien: Covenant
Ridley Scott fortsætter Alien-serien med 'Covenant', som er en direkte efterfølger til Prometheus. Androiden David (Michael Fassbender) er tilbage med et nyt hold astronauter, deriblandt Fantastiske skabninger-stjernerne Katherine Waterston og Carmen Ejogo.

QEDA
Året er 2095, og en klimakatastrofe hærger Jorden. Efterretningschefen Fang Rung splitter sin bevisthed og sender halvdelen af sig selv tilbage til København anno 2015 for at sende vigtig information tilbage til fremtiden. Det danske science-fiction drama er instrueret af Max Kestner.

Blade Runner 2 ©Warner Bros.
Blade Runner 2
Så kommer opfølgeren til sci-fi-klassikeren Blade Runner endelig, endda med Harrison Ford tilbage i rollen som Rick Deckard. Han får selskab af Ryan Gosling, Robin Wright og Jared Leto i filmen, som foregår 30 år efter originalen.

Geostorm
Gerard Butler er en satellit-designer, som tager på rumrejse for at redde verden fra en frygtindgydende storm. Filmen sammenbringer tilsyneladende elementer fra naturkatastrofefilm såsom The Day After Tomorrow og rum-thrilleren Gravity

Star Wars: Episode VIII
Året afsluttes endnu engang med en Star Wars-film. I opfølgeren til The Force Awakens har Rey fundet Luke Skywalker og skal nu lære at styre Kraften, mens Finn, Poe Dameron og General Leia Organa fortsætter oprørernes kamp.

Læs om alle kommende film i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Emil Fogh

Jeg synes ikke, den sjette sans virkelig holder vand, der er simpelthen for mange elementer, der ikke spiller sammen...

10 timer siden
Emil Fogh

Twistet i Primal Fear er påklistret.

10 timer siden
Danjaluser/179295
Danjaluser/179295

Fedt at se en liste med så mange film jeg ikke har set endnu. Twistet i A beautifull mind og the Game er nok de stærkeste jeg kan huske.

15 timer siden
Martin

The Handmaiden er en så fantastisk film. Og måske skulle Parasite også være på denne liste.

16 timer siden
Nadia

Nu må min lokale biograf aka Kinorama Sønderborg se at få den på plakaken ellers er jeg nød til at tage til nærmesete storby bare for at se den.

1 dag siden