5 film du skal se i januar

Boyband, hævndrama og spilfilmatisering
Billede
(© Assassin's Creed/UIP)

Den første måned i 2017 har to danske film blandt de mest ventede. Den ene er en sort komedie, der foregår i Jylland og den anden er en hårdkogt skildring af det kriminelle miljø i København.

De fem film er kun et lille udsnit af januars premierefilm. Du kan selv påvirke de fremtidige resultater, afgive din stemme og se hele filmudvalget her.

Assassin's Creed ©UIP
Assassin’s Creed (90 %)

UbiSofts populære computerspilserie er blevet filmatiseret med Michael Fassbender i hovedrollen som den kriminelle Callum Lynch, der tages til fange af den magtfulde organisation The Templars. Filmen blander flere parallelle verdener i en science fiction-ramme, hvilket har medført, at filmens fortællemæssige struktur er blevet sammenlignet med The Matrix.

Marcus & Martinus: Sammen om drømmen ©Scanbox
Marcus & Martinus: Sammen om drømmen (89 %)

Dokumentarfilmen om det norske boyband Marcus & Martinus fortæller historien om tvillingebrødrene, der har sunget siden de var blot fire år gamle. De blev for alvor kendte, da de vandt MGP junior i Norge 2012. Andenpladsen afspejler ikke mindst bandets begejstrede målgruppe.

Hidden Figures ©20th Century Fox
Hidden Figures (87 %)

Den sande historie om tre sorte kvinder, der arbejdede hos NASA og var med til at få USA forrest i rumkapløbet i 1960erne. De blev kaldt ’menneskelige computere’ pga. deres matematiske evner, og deres hidtil ukendte, historiske bedrift får nu opmærksomhed.

Dræberne fra Nibe ©Nordisk Film
Dræberne fra Nibe (86 %)
Ole Bornedal har begået en sort komedie om to jyske håndværkere, der bare gerne vil skilles fra deres koner. Men efter et stort skænderi og en ordentlig omgang druk hyrer de i stedet en russisk lejemorder, der skal slå hustruerne ihjel.

Underverden ©Scanbox
Underverden (86 %)

Overlægen Zaid har et dejligt liv og en god karriere, men da hans bror bliver fundet banket til døde overvældes han af sorg og skyldfølelse. Derfor beslutter han sig for at tage situationen i egen hånd, og begiver sig ud på en voldelig selvtægtsmission i den københavnske underverden.