Cookie- og Privatlivspolitik
CPH PIX: 12 film kæmper om din stemme

CPH PIX: 12 film kæmper om din stemme

Læs mere om alle filmene lige her (advertorial)

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Danmarks største spillefilmfestival, CPH PIX, er nu over os, og i år kæmper hele 12 film om at  vinde Politikens Publikumspris. Filmene spænder over alt fra whodunit mysterier til petanquespillende dværge og alt der imellem. Fælles for dem alle er dog, at du bestemmer hvilken film, der skal vinde prisen og dermed chancen for at nå bredt ud i landets biografer. Læs mere om alle filmene lige her!

CPH PIX
Et valg om liv og død
Livet flasker sig for standupperen Astrid, lige indtil hun erfarer, at babyen i hendes mave med al sandsynlighed vil blive født med Downs syndrom. Og hjertefejl. Er det ansvarligt at sætte sådan et barn i verden? Se filmen ‘24 Weeks’, hvis du er parat til at få din etiske sans pirret af dette stærke drama om et umuligt valg.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Tyrkiske kvindebilleder
Karrierepsykiateren Chenaz og den unge husmoder Elma er så forskellige tyrkiske kvindebilleder, at det næsten kunne ligne en kliche. Men 'Clair Obscur' er alt andet, og da en traumatisk hændelse krydser deres veje, bliver det tydeligt, at de har mere tilfælles end som så. Et knivskarpt portræt af en generation af kvinder fanget i en patriarkalsk mentalitet.

Bestil billetter her.

CPH PIX
3D kopi af din bedste vens kæreste
Er du fan af hjernevridende high tech-gåder som sidste års 'Ex Machina', så er 'Creative Control' årets must-see. En skarp og udfordrende science fiction-thriller om en fremtid, der kunne være i morgen, hvor man kan indlede et dampende forhold til en avatar af sin bedste vens kæreste. Og miste sig selv og sin forstand midt mellem virkelighed og fiktion.

Bestil billetter her.

CPH PIX
En rejse tilbage til ungdommen
Med alderen synes ungdommen forjættende skøn. Man længes efter at  få den igen, og det kan man faktisk i Christian Tafdrups surreelle debut ‘Forældre’, hvor Kjeld og Vibeke (Søren Malling og Bodil Jørgensen) flytter tilbage til deres studenterhybel og lader tiden gå baglæns. En omvendt coming-of-age fortælling med uforudsete følger.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Kunsten at vokse op på Island
Forholdet mellem to bedste venner hænger i en tynd tråd i Gudmundur Gudmundssons personlige og dybtfølte historie om barndommens sidste sommer i en islandsk bygd, ‘Heartstone’. En af de fineste debutfilm vulkanøen i nord har spyttet ud siden Runár Runárssons 'Volcano'.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Sørgmodig hyldest til Egyptens hovedstad
Optaget i Cairo før revolutionen på Tahir-pladsen, og færdiggjort længe efter euforien havde lagt sig, er 'In the Last Days of the City' en smuk, eftertænksom og dybt berigende film om en metropol i forandring. Og om at tage afsked med alt det, vi elsker og mister.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Armstrong, månelanding og konspirationsteorier
Et hold unge CIA-agenter infiltrerer i 1967 NASA under dække af at være et dokumentarfilmhold for at afsløre en russisk muldvarp. Men da rumkapløbet spidser til, får de en ny mission: Fabriker Apollo 11's månelanding. Resten er historie - og verdens bedste konspirationsteori, som får nyt blod i denne udspekulerede mockumentary-thriller ‘Operation Avalanche’.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Brutal håndlanger for mafiaen
Pericle er håndfast gorilla for den neapolitanske mafia i Bruxelles, og han har galoperende stress. Da den cocktail eksploderer, må han flygte for livet og møde verden på ny. Stefano Mordinis dybt anfægtende drama ‘Pericle the Black’ sammenblander den italienske mafiafilms brutalitet med nærværende socialrealisme.

Bestil billetter her.
 

CPH PIX
Whodunnit mysterium
I en hospitalsseng ligger 9-årige Louis i koma efter at være faldet ned fra en klippe. Et hændeligt uheld, eller var det nu også det? For intet er, hvad det synes i ‘The 9th Life og Louis Drax’: alle er fulde af løgn i denne underholdende, psykologiske whodunit-gåde, der udspiller sig midt mellem 'The Sixth Sense' og 'Gone Girl' med sit helt eget strejf af fantasy.

Bestil billetter her.

 

CPH PIX
Petanque-spillende dværg
Svensk-danske 'Jätten' er lige så skøn, som den er skæv. En storslået fabel med von trierske undertoner om en ensom vanskabning, hans store usynlige ven og drømmen om at vinde det nordiske mesterskab i Petanque - og om at finde modet midt i modgangen til at være sin egen helt - og jætte.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Forelsket fjervægtsbokser
Det er sommeren 1962. Finske Olli Mäki har en gylden mulighed for at blive verdensmester i fjervægtsboksning. Men der et problem - Olli har forelsket sig i Raija. Juho Kuosmanens Cannesvinder er i en vægtklasse helt for sig selv. ‘The Happiests Days in the Life of Olli Mäkki’ er en film om mennesket i manegen mere end bokseren i ringen, filmet på fremragende sort-hvid 16mm.

Bestil billetter her.

CPH PIX
Hårrejsende Sydkoreansk gyser
Instruktøren Na Hong-jin er det mest intense navn inden for sydkoreansk spændingsfilm i disse år. Hans seneste film, 'The Wailing', er en storladent barok-affære, der udfordrer nerverne med sin historie om en lille fjerntliggende by, der synes besat af Djævelen.

Bestil billetter her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!