Årets største filmflops

Hvad skete der, McConaughey?
Free State of Jones/UIP
(© Free State of Jones/UIP)

2016 har budt på mange store filmoplevelser, og selv de mindre kritikerroste af slagsen - såsom Suicide Squad og Independence Day: Resurgence - formåede alligevel at fylde biografsæder med popcornsgumlende publikum.

Dog har der også i år været svipsere, der af den ene eller anden grund ikke solgte nær så mange billetter, som filmstudierne havde forventet.

Normalt skal Hollywood-film som minimum tjene lige så mange penge, som de kostede at lave, for at være succesfulde. Nogen gange kan det betale sig, at tage en risiko - spørg bare holdet bag kæmpehittet Deadpool - men andre gange tager selv de mest garvede filmproducenter fejl.

Forbes har udarbejdet en liste over årets syv største filmflops, beregnet efter den globale box office-indtjening i forhold til produktionsbudgettet.

Whiskey Tango Foxtrot/Paramount Pictures
7. Whiskey Tango Foxtrot
Den komiske skuespillerinde Tina Fey springer ud i et semi-seriøst drama, der løst er baseret på den sande historie om storbypigen Kim Barkers oplevelser som krigsjournalist i Afghanistan. Men den genreforvirrede 'Whiskey Tango Foxtrot' (Den amerikanske journalist), som også har Martin Freeman og Margot Robbie på rollelisten, formåede kun at indtjene 71 % af sit $35-millioners budget.

Keeping Up With the Joneses/20th Century Fox
6. Keeping Up with the Joneses
Komedien faldt til jorden til trods for det stjernespækkede cast: Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fisher og den kommende Wonder Woman-skuespillerinde Gal Gadot medvirker alle i spion-familiefilmen, men alligevel formåede den kun at indtjene 67 % af de svimlende $40 millioner, den kostede at lave.

Ratchet & Clank/Blockade Entertainment
5. Ratchet & Clank
Animationsfilmen er baseret på computerspillet af samme navn. Den snævre målgruppe og manglen på yderligere tiltrækningskraft i form af kendte stemmeskuespillere har muligvis medvirket til filmens bundplacering på anmelderportalen Rotten Tomatoes. Filmselskabet lagde $20 millioner i projektet, men fik kun 59 % tilbage.

Pride and Prejudice and Zombies/UIP
4. Pride and Prejudice and Zombies
Det burde ikke kunne gå galt: Jane Austens klassiske roman 'Stolthed og fordom' parret med zombiegenren i en girl power-actionkomedie med Lily James, Lena Headey og Matt Smith i hovedrollerne. Men selvom bogudgaven var en kæmpe succes, bed publikum ikke på filmatiseringen, og den endte med at indtjene 58 % af sit budget på $28 millioner.

Popstar: Never Stop Never Stopping/Universal Pictures
3. Popstar: Never Stop Never Stopping
Andy Samberg, som er kendt fra komedieserierne 'Saturday Night Live' og 'Brooklyn Nine-Nine', har hovedrollen i den ambitiøse parodi på boyband-kulturen. Men selvom soundtracket er en ørehænger, kunne filmen kun skrabe 48 % ind af de $20 millioner, som filmselskabet lagde ud.

Free State of Jones/UIP
2. Free State of Jones
Sydstatsdramaet er beviset på, at superstjernen Matthew McConaughey alligevel ikke kan sælge hvad som helst. 'Free State of Jones' kostede $50 millioner at producere men blev sablet ned af kritikerne og tjente kun 46 % af budgettet ind igen.

Max Steel/Open Road Pictures
1. Max Steel
På den tvivlsomme førsteplads findes 'Max Steel', en ungdoms-actionfilm baseret på Mattel-legetøjet af samme navn. Til trods for dens store potentiale til at fænge både superhelte- og young adult-publikummet, fik filmen kun 42 % tilbage af $10,4-millioners-budgettet.

Forbes har desuden noteret, at større film som Snowden, Ben-Hur, Zoolander 2 og Grimsby heller ikke formåede at tjene udgifterne hjem. Listen inkluderer naturligvis ikke danske film.

Derudover vil november og december sandsynligvis byde på et par flops mere: Det tegner f.eks. allerede til, at Warren Beattys romantiske komedie Rules Don't Apply, som fik amerikansk premiere i sidste uge, vil blive én af årets dårligst præsterende film.