Cookie- og Privatlivspolitik
Troldmands-battle: Dumbledore vs Gandalf

Troldmands-battle: Dumbledore vs Gandalf

Hvem vinder?

Stem op!
29
Stem ned!
0
(reset)

Tiden er inde: De to mægtigste troldmænd i fantasiens verden, Gandalf og Dumbledore, skal mødes i en duel.

Lad os et øjeblik glemme, at den ene er i Landet Hinsides Havene og den anden er afgået ved døden. Harry Potter- og Ringenes Herre-fans har alle dage spekuleret over, hvilken af de gamle, langhårede, spøjse og dødsensfarlige Merlin-groupies ville vinde i en duel, og nu vil kino.dk finde det endegyldige svar.

I sidste uge lavede vi en afstemning, hvor brugerne skulle stemme på, hvem der ville vinde i en tvekamp. På kino.dk vandt Dumbledore over Gandalf med 52%, men på Facebook var Gandalf den klare vinder.

Så vi besluttede os for at undersøge opgøret nærmere. Vi har udvalgt nogle stats for både Gandalf og Dumbledore, og så er det op til jer at afgøre, hvilken af de to herrer der fortjener sejren.

Lord of the Rings/New Line Cinema

Lord of the Rings/New Line Cinema

I den ene side af ringen (eller Ringen) har vi Gandalf: En maia-ånd, som drog til Midgård fra Landet Hinsides Havnen, og tog skikkelsen af en gammel, skægget mand med en grå kappe ved navn "Gandalf den Grå". Ved sin ankomst blev han skænket Narya, en af de 19 ringe som Sauron senere søgte at kontrollere med Herskerringen.

I Ringenes Herre- og Hobbitten-trilogierne var Gandalf med til at bekæmpe mange formidable fjender. I Eventyret om Ringen besejrede han den frygtindgydende balrog i Moria-minerne, men mistede livet i kampen. Han genopstod som "Gandalf den Hvide", en meget mere magtfuld skikkelse, hvis magi ikke længere var begrænset af hans menneskelignende forklædning.

Gandalf har en forkærlighed for hobbitternes hjemland Herredet, som han besøger så tit, han kan.

Harry Potter/Warner Bros.

Harry Potter/Warner Bros.

Den udfordrende troldmand er Albus Dumbledore, Gandalfs litterære efterkommer. I modsætning til Gandalf er Dumbledore "bare" en almindelig troldmand, men en mægtig én af slagsen: Rektoren på Hogwarts har nemlig stået imod ikke bare en, men to af de mest magtfulde onde magikere nogensinde.

Da han besejrede Gellert Grindelwald i 1945, blev han herre over Oldstaven, en af de tre Dødsregalier, der kan gøre indehaveren til herre over døden. Dumbledore har haft alle tre Dødsregalier i sin besiddelse, dog aldrig på samme tid, og var dermed aldrig herre over døden.

Han er til gengæld herre over sit eget sind: Ved hjælp af Okklumensi og Legilimensi kan Dumbledore beskytte sig selv mod mental manipulation, og kan udføre en form for tankelæsning. I modsætning til Gandalf kan han også teleportere (spektral transferens), hvilket nok ville være til stor hjælp i en duel.

Gandalf har selvfølgelig en klar fordel, da han som maia-ånd er nær udødelig, og har adgang til ældre og stærkere magi end Dumbledore. Da han genopstår påstår han desuden, at ingen våben kan skade ham - men om dette også omfatter besværgelser er uklart.

Man kan godt argumentere for, at Gandalf primært har en fordel over ikke-magiske skabninger. Dumbledore har derimod færdedes blandt troldmænd og -kvinder hele livet, og derfor er bedre rustet til at kæmpe imod dem.

Kan Dumbledore besejre Gandalf? Eller er Gandalf simpelthen for magtfuld et væsen til, at Dumbledore har en chance?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Fedt af Kino virkelig at gå i dybden med de to figurer og give et par flere perspektiver at inddrage end bare, hvilken af de to figurer man synes bedst om. Min stemme falder i hvert fald på Gandalf - han er jo trods alt et højerestående væsen og ikke bare et dødeligt menneske.

Gad virkelig godt se flere af denne slags artikler, der dykker mere ned i forskellige filmuniverser - f.eks. også som den artikel, der var for nyligt om, hvorvidt Dumbledore og Grindelwald vil spille en stor rolle i Fanstastic Beasts-trilogien (http://www.kino.dk/nyheder/2016/09/dumbledore-i-fantastiske-skabninger)

Katja

Hvis vi taler KUN om fysisk styrke, og måske en "venlig" duel (som i at der ikke er noget på spil, det er bare noget de gør for sjov), så tror jeg stadig at Gandalf ville vinde. For det første er han ikke afhængig af en tryllestav, som er et mega handikap for troldmænd i Harry Potter. Han kunne nemt få afvæbnet Dumbledore hvis det var det han ville.

Selv hvis det ikke var en venlig duel, så er jeg sikker på at Gandalf ville tørre gulvet med Dumbledore.

Teis

Jeg mener at udfaldet af kampen vil afgøres af kampens regler. Hvis fighten er til døden må jeg nok give Gandalf favoritrollen da han jo som andre også har pointeret er en Maia-ånd som i bund og grund er udødelig og i øvrigt har fremragende defensive egenskaber, såvel som offensive (selvom vi ikke hører meget til dette).
Jeg vælger dog at tro at fighten ikke er til døden, men mere til at have pacificeret sin modstander, og i dette tilfælde giver jeg Dumbledore favoritrollen med hans lynende intelligens såvel som både offensive og defensive evner samt erfaring med kamp mod andre troldmænd.
I vote for Dumbledore!

Henriette Lassenuser/935871

Jeg tror det vil blive en svær kamp, men i sidste ende tror jeg Dumbledore vil vinde..,
Men jeg er uenig i at han ikke havde alle tre ting, tryllestaven, dødsstenen og usynlighedskappen, for tryllestaven havde han siden sin ungdom, stenen vides ik med sikkerhed men sikkert længe og usynlighedskappen havde han til Harry fik den juleaften efter sin 12 års fødselsdag, men jeg tror aldrig han ville være så arrogant overfor døden

Patrick

Stenen fik han først meget sent. Han fik den da han tog ud til Voldemort's onkels som havde haft den i sin ring. Det var 5-6 år efter han havde givet Harry kappen.

Carl

For det første er Gandalf en gud, hvilket gør det hele lidt unfair.

Dumbledore kommer fra et univers hvor magien er i fokus derfor bliver den beskrevet i meget højere grad! Dumbledores magi virker derfor utrolig overlegent, den den både i film og bøger bliver beskrevet detaljeret. Harry Potter universets magi er generelt meget offensiv, hvilket også vil give ham en fordel.

Gandalf den hvide derimod viser aldrig en brøkdel af sine kræfter i hverken film eller bøger, hvilket gør det svært at placere ham styrke mæssigt.. Han er i Middel Earth som guide og ikke kriger, hvilket er en ordre han følger. I bøgerne bliver han kræfter beskrevet bedere, i minas tirith slaget, kan witch King fo eksempel ikke komme ind i byen da Gandalf er så overlegen når man ser på styrkeforholdet. Den eneste i middle earth der er stærkere en Gandalf den hvide er sauron, når han besidder ringen.

Når det er sagt bliver dumbledore kræfter beskrevet meget bedre, hvilket gør det nemmere at vurdere hans styrke. Jeg kan ikke kalde en vinder da de to univers er så forskellige og de to troldmænd lige så.

Danieluser/182199

Jeg ville mene det ville være en lige kamp mellem de to.

Nikolaj

Dumbledore vil højst sansynligt vinde, da han både vil stå godt offensivt og defensivt, Gandalf vil nok stå bedste defensivt, og best i en helt tæt nærkamp. Men jeg tror, at da Dumbledore kan trylle, og har hurtige reflekser, vil han vinde på den længere bane. Det er dog en meget sjov konkurrence, med to af mine ynglings troldmænd.

Noobcake

Hør her mine brødre og brødreinder!

Harry Potter universet har bare meget mere advanceret magi da det er hvad det handler om.

Tolkiens univers, kaster Gandalf blandt andet ikke ildkugler som Sauroman fordi det er kun de 'onde' som gør det. Gandalf bruger kun lame ass lys magier defensivt.

Man skal jo tænke på at i 1800 tallet da Tolkien levede blev man brandt på bålet for kætteri, så han ku jo ikke skrive om helte som udfører demonisk magi i form af mægtige ild kugler og således.

Dette gør desvære Dumble objektivt bedre da troldmænd i Harry Potter universet bare er stærkere.

Og sådan er det.

nadine

Du har ret i at Dumbledore vil vinde, men måske skulle du lige tjekke op på facts inden du skriver en kommentar:

RINGENES HERRER ER SKREVET I 1954!!!!!!!!!!!!!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Han læser nok ikke.
Men nu var det jo heller ikke p.gr.af filmsmagen, han skulle spærres inde.

15 timer siden
Marianne

Men ligefrem spærre ham inde, fordi han har en anden filmsmag? Nej, vel.

17 timer siden
Marianne

Jeg brød mig ikke meget om Moonlight, selvom den fik en Oscar for bedste film - men det er The Academy, der bestemmer.

17 timer siden
Michael

I min verden, hvis vi kun går udfra titel sangen, burde "From Russia With Love" ikke være med, da den kun fremgår i rulleteksterne, men da afstemni

17 timer siden
Kaj
Kaj

Vi har lissom set ham.

18 timer siden

Aktive debatter