Cookie- og Privatlivspolitik
Prinsesse Leias 5 bedste scener

Prinsesse Leias 5 bedste scener

Carrie Fisher fylder 60

Stem op!
69
Stem ned!
0
(reset)

I anledning af Star Wars-skuespillerinden Carrie Fishers runde fødselsdag har vi kåret hendes 5 bedste øjeblikke som den heltemodige Prinsesse Leia.

Carrie Fisher blev en af verdens allerstørste stjerner da den første Star Wars-film udkom i 1977. George Lucas valgte den kun 19-årige Fisher til rollen over nogle af tidens mest kendte skuespillerinder, bl.a. Meryl Streep, Sigourney Weaver, Glenn Close og Farrah Fawcett.

Berømmelsen var ikke altid nem, og Fisher kæmpede i en lang periode med stofmisbrug og psykiske lidelser, men i 2015 vendte hun storslået tilbage i Star Wars: The Force Awakens som - ikke Prinsesse - men General Leia Organa.

Næsten 40 år efter hun undslap fra Dødsstjernen med Luke Skywalker ved sin side, er Prinsesse Leia stadig en af de mest kendte og elskede kvindelige science fiction-karakterer nogensinde.

Fra "I love you / I know" til "scruffy-looking nerf herder" - her er Carrie Fishers fem bedste øjeblikke som Leia Organa:


5. "I love you." "I know."

Selvom Han og Leias forhold gik mere ned end op, og de desværre endte med at gå fra hinanden, var deres ophedede skænderier en af de bedste ting ved den originale Star Wars-saga, og det er nærmest umuligt at snakke om én af karaktererne uden at nævne den anden.

Den ikoniske scene mellem Han Solo og Leia fra The Empire Strikes Back lander dog kun på en femteplads på denne liste, da det jo mere er Hans øjeblik end hendes. Dialogen, som foregår øjeblikke før Han Solo bliver dybfrosset, bliver tit omtalt som en af de mest romantiske filmscener nogensinde.

Øjeblikket bliver kun endnu bedre, når man husker på, at dialogen bliver vendt om i Return of the Jedi, lige før Leia redder dem begge fra et par Stormtroopers.


4. Rey og Leia sørger over Han Solo

Han og Leias genforening i 'The Force Awakens' var en rigtig crowdpleaser, men der var ingen, der klappede, da Rey senere i filmen vender tilbage til oprørernes base og skal se Leia i øjnene efter Han Solos død.

På dette tidspunkt ved Leia allerede, hvad der er sket, men hun formår alligevel at bevare roen og trøste Rey, selvom hendes søn lige har dræbt hendes livs store kærlighed.

Leias største styrke har altid været hendes evne til at kæmpe videre til trods for hvor meget, hun mister, og dette kan ses lige så tydeligt i 'The Force Awakens' som det kunne i 'A New Hope'.


3. "Scruffy-looking nerf herder"

Leia var muligvis prinsesse af Alderaan, men man kan vist godt krone hende til dronningen af de episke øgenavne. Hun har altid en skarp bemærkning klar, og kommer med masser af gode fornærmelser igennem serien, men hendes diss af Han Solo i 'The Empire Strikes Back' er nok én af de bedste filmreplikker nogensinder.

"You stuck-up, half-witted, scruffy-looking nerf herder!" er noget nær det værste, man kan kalde nogen i Star Wars-universet. Men måske var det alligevel en kærlighedserklæring i forklædning?


2. Alderaans ødelæggelse

Hverken publikum eller Leia - ja, selv ikke George Lucas - vidste på dette tidspunkt, at Darth Vader var Leias far, men i bakspejlet gør det bare denne fantastiske scene endnu bedre.

I Leias første store scene i 'A New Hope', står hun overfor den mest skrækindgydende mand i universet og hans håndlanger General Tarkin. Og hvad gør hun? Retter ryggen og står fast. Det eneste, der knækker hende, er truslen om, at hendes hjemplanet vil blive destrueret.

Leia er en kompleks karakter, som er villig til at ofre sig selv før hun bringer andre i fare. Selvom hun opgiver oprørernes gemmested, signalerer denne scene helt fra sagaens begyndelse, at Leia ikke har tænkt sig at være en damsel in distress.


1. Brydekampen med Jabba the Hutt

Åbningsscenen i 'Return of the Jedi' er en triumf for begge Skywalker-tvillingerne: Luke 'genopstår' som en ægte Jedi efter "I am your father"-afsløringen i 'Empire', og Leia kvæler brutalt Jabba the Hutt med den kæde, han selv havde bundet hende med.

Man skal ikke lede langt efter feministisk symbolik i scenen, selvom hun dog var iklædt den infamøse gyldne bikini, der definerede hende som sexsymbol for en hel generation af unge mænd. Scenen lander alligevel på førstepladsen, da det hele simpelthen er så badass - og hatten af til George Lucas, som snildt kunne have valgt at lade Luke eller Han dræbe den slimede mafioso i stedet.

Carrie Fisher vender tilbage i Star Wars: Episode VIII, som får dansk premiere den 14. december 2017.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

i episode VI, hvor hun i slavekostumet slynger sig væk med Luke.

Jacob

Som nævnt kom hun ud på et gevaldigt sidespor, og trods hendes lidt rustne optræden i 'The Force Awakens', så var det skønt at se hende vende tilbage :-)

Nikolaj

Kan nærmest ikke blive meget bedre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Elizabeth

Lоkаle mødге hаг bгug fоr аnonуm SЕX!
Ваге besкed оg bede оm аt knеppе!

http://kissia.club

4 timer siden
Elizabeth

Hej! Веsøg min sidе i Sex Club -> http://kissia.club

4 timer siden
Elizabeth

Invitаtiоn til Sеx Сlub > http://kissia.club

4 timer siden
Elizabeth

Lokаlе mødге haг brug fог аnоnуm SEX!
Ваre besкеd оg bedе оm at kneррe!

http://kissia.club

4 timer siden
Elizabeth

Jeg lеdег еftег sеx, mеn vil du? Кom ind hеr - http://kissia.club

4 timer siden

Aktive debatter