Afstemning: Verdens bedste zombiefilm

Halloween Special
Billede
(© Dawn of the Dead/Dawn Associates)

Afstemningen er slut - og du kan nu deltage i finalen.

De levende døde, også kendt som zombier, har været en kultfilm-favorit gennem adskillige år. Højtiden Halloween er over os, derfor er det blevet tid til at kåre den allerbedste i genren.

Men hvad karakteriserer egentlig en zombiefilm? Der skal i hvert fald være nogle klamme lig, der er blevet vakt til live igen, eller mennesker, der inficeres med en grim virus, som gør dem til fraværende dræber-væsner. Det er også et karaktertræk med en lille gruppe, der desperat forsøger at finde en kur eller blot overleve invasionen.

Vi har gennemgået filmhistorien og udvalgt 50 film, som alle portrætterer zombier i forskellige variationer. Helt fra genrens spæde begyndelse med George A. Romeros legendariske Night of the Living Dead til komedien Zombieland, og så selvfølgelig det danske bud, Sorgenfri.

Ved at kaste et blik på bruttolisten kan man også konkludere, at 90erne ikke var et særligt aktivt årti for de hjernehungrende eksistenser.

Finalefeltet skal findes, og derfor kan du nu vælge dine fem favoritter og være med til at bestemme, hvilke 10 zombiefilm der kommer med i næste runde. De levende døde har brug for din stemme!