Cookie- og Privatlivspolitik
3 filmkoncerter du ikke kommer uden om på CPH PIX

3 filmkoncerter du ikke kommer uden om på CPH PIX

Film akkompagneret af musik (advertorial)

Stem op!
80
Stem ned!
0
(reset)

Danmarks største filmfestival, CPH PIX, er lige rundt om hjørnet og foruden 200 spritnye spillefilm, byder festivalen også på en lang række eksklusive filmkoncerter. Du får mulighed for at forkæle øregange såvel som nethinder med disse særeevents, hvor musik og film går op i en højere enhed. Her er tre filmkoncerter, du ikke kommer uden om på årets festival.

Islandske indie-darlings fortolker storbysymfoni
Electronica-gruppen Múm er kendt som et af Islands allerbedste live-bands, og i år står gruppen for festivalens stumfilmkoncert. Fredag den 28. oktober åbner Múm nemlig festivalens koncertprogram, når de indtager Dagmar Teatrets store scene og fremfører deres livemusik til den tyske stumfilm 'Menschen am Sonntag'. Filmen er en af de helt store perler fra 1930erne og et i særklasse stærkt portræt af Berlin som en by i ubekymret limbo lige imellem to verdenskrige.

Múm + 'Menschen am Sonntag'
Sted: Dagmar Teatret - 28. oktober kl. 22.00
Billetter: 200 kr. 

Koncerten præsenteres i samarbejde med G((o))ng Tomorrow, Wilhelm Hansen Fonden, Goethe Instituttet og UM:LAUT.

Lyden bag årets klammeste kultfilm live i Edison
Den elektroniske musiker fra 'Fuck Buttons', Andrew Hung, har lagt lyd til årets mest syrede, provo-komedie, 'The Greasy Strangler', der er produceret af bl.a. Elijah Wood. Filmen følger den titulære, fedtindsmurte morder, der sætter hænderne for struben på Los Angeles’ borgere i nattetimerne, samt hans forsøg på komme i bukserne på sin søns kæreste. Hung har skabt et decideret banebrydende synthesizer-score til filmen, og i PIX’ åbningsweekend serverer han et ligeledes vanvittigt soundtrack til festen. DJ Mikkel Brask varmer op, og aftenen præsenteres i samarbejde med Strøm.

Edison danner i hele festivalperioden rammen om CPH PIX’s egen biograf - med fuldt DCP-setup og 5.1 surround sound.

'The Greasy Strangler' + Andrew Hung live
Sted: Edison, Edisonsvej 10, Frederiksberg - 29. oktober kl. 21.00
Billetter: 85 kr.

Prisvindende animation fra det ydre rum i Planetariet
Den surrealistiske animationsklassiker ‘Fantastic Planet’ bliver tilført en saltvandsindsprøjtning af himmelstræbende toner, når PIX viser Cannes-vinderen i Planetariets kuppelsal tilført live-musik af trion B/B/S/. Filmen blev i sin samtid set som en anderledes koldkrigsallegori, men kan her 43 år senere nydes af både børn og voksne som en stærk og ikonisk animationsfilm.

'Fantastic Planet' med livemusik
Sted: Planetariet - 6. november kl. 18.00 og 20.30
Billetter: 175 kr. (100 kr. for børn kl. 18.00)

Koncerterne præsenteres i samarbejde med G((o))ng Tomorrow, Wilhelm Hansen Fonden, Goethe Instituttet UM:LAUT, Planetariet og Strøm.

Se CPH PIX’s fulde koncertprogram.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder