Hvem er den næste Captain America?

2 oplagte kandidater
Captain America: Civil War/Disney Studios
(© Captain America: Civil War/Disney Studios)

Steve Rogers (Chris Evans) skal ikke længere være Captain America i Marvel-filmene. Men der er to andre karakterer, der kan overtage titlen.

Instruktørerne af Captain America: Civil War, Joe og Anthony Russo, udtalte sig i weekenden om Captain Americas fremtid i Marvels filmiske univers.

I 'Civil War' valgte Captain America at vende ryggen til Iron Man (Robert Downey Jr.) og de andre superhelte for at redde Bucky Barnes (Sebastian Stan), Steves gamle ven, som den nazi-lignende organisation Hydra havde hjernevasket og forvandlet til The Winter Soldier.

Den ene halvdel af Russo-duoen, Joe Russo, forklarede i et interview med The Huffington Post, at scenen nær slutningen af filmen, hvor Steve Rogers kaster Captain Americas skjold fra sig, skal symbolisere, at han er færdig som den ikoniske superhelt.

- Da han kastede skjoldet fra sig, lod han den identitet frafalde. Steve indrømte i det øjeblik, at det at være Captain America var i direkte konflikt med det personlige valg, han traf, sagde Russo.

Nu Steve Rogers har smidt skjoldet, er det muligt, at Marvel vil vælge en ny Captain America. I Marvel Comics-serierne er der flere karakterer, der samler skjoldet op på forskellige tidspunkter, og der er mange teorier om, hvem Steve Rogers' mulige efterfølger kan være.

Her er de to mest sandsynlige muligheder (læs ikke videre, hvis du ikke vil vide noget om, hvad der sker i tegneserierne).

The Winter Soldier/Marvel Studios

Den mest oplagte kandidat er James 'Bucky' Barnes, som i øjeblikket ligger på is i T'Challas, alias Black Panthers (Chadwick Boseman), hjemland Wakanda.

Selvom intet endnu er bekræftet, forventes det, at Sebastian Stan vil medvirke Black Panther (2018). Dette ville være en oplagt mulighed for Marvel til at styrke Buckys profil som andet og mere end 'bare' Steve Rogers' hjernevaskede barndomsven.

I Marvel-tegneserierne overtog Bucky titlen som Captain America efter Steve Rogers' formodede død. Selv da Steve vendte tilbage, fortsatte Bucky som Captain America i lang tid.

Buckys historie er dog meget anderledes i filmene, end den er i tegneserierne, og det er slet ikke sikkert, at historien vil udfolde sig på samme måde. Alligevel er der meget, der taler for, at Marvel pønser på at lade Captain America-titlen gå videre. Og hvem bedre til at overtage Steves skold, end den, han smed det for at redde?

For to år siden udarbejdede Marvel desuden en omfattende kontrakt med Stan, der sikrede hans medvirken i ni fremtidige film. Og selv hvis han er med i både 'Black Panther' og de to afsluttende Avengers-film, vil der stadig være flere tilbage.

Stan har selv udtalt ved flere forskellige lejligheder, at han ville være interesseret i rollen.

Denne slettede scene fra Civil War-DVD'en virker yderligere som et lille hint fra Marvel om, at Captain Americas skjold en dag vil tilhøre Bucky.

Dog er der en anden Avenger, der kunne blive den nye Captain America.

Civil War/Disney

Sam Wilson (Anthony Mackie) smed for nylig Falcon-titlen til fordel for Captain America i en Marvel Comics-serie, hvori Steve Rogers var blevet en gammel mand.

Anthony Mackie har vist sig at være meget populær i Marvel-filmene, og hvis Marvel virkelig vil afslutte Steve Rogers' historie, ville det give mening at vælge en karakter, hvis historie ikke lægger sig lige så tæt op ad Steves, som Buckys gør.

Falcon blev først introduceret i Captain America: The Winter Soldier og kom officielt med på Avengers-holdet i Age of Ultron. Desuden dukkede han op i Ant-Man og kæmpede side om side med Steve og Bucky i 'Civil War'.

Det vides ikke, hvor mange film Mackie har tilbage i sin Marvel-kontrakt, selvom han før har joket, at det er "mindst 50".

Dog tror skuespilleren ikke selv på, at han er næst i rækken. Ifølge ComicBook.com tror han i stedet, at skjoldet først vil overdrages til Bucky.

- Hvis det bliver mig, så er er lang tid til, sagde Mackie. Jeg glæder mig til at se Sebastian spille Cap, [men] de kan jo tage historien, lige hvor de vil. Jeg kan godt lide min rolle ved Caps side. Det haster ikke for mig at blive Cap.

Selvfølgelig er det også muligt, at den næste Captain America er... Steve Rogers.

Russo-brødrene har nemlig kun bekræftet, at Steve er færdig som Captain America lige nu, og de har bestemt ikke udelukket, at han kunne ændre mening engang i fremtiden.

 

Om det bliver som Captain America, Steve Rogers eller "The Nomad" - en anden titel, han påtager sig i tegneserierne - vil Russo-brødrene ikke ud med.

Avengers: Infinity War får premiere den 3. maj 2018.